در گفت وگو با اسنك مطرح شد

سالمندان، ۱۱ و نیم درصد از جمعیت کشور

سالمندان، ۱۱ و نیم درصد از جمعیت کشور

به گزارش اسنک، رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اعلان اینکه سالمندان حدود 11.5 درصد از جمعیت کشور را می سازند، اظهار داشت: تنهایی، چالش اصلی سالمندان در تمام جهان شمرده می شود و این مساله با سالمند شدن جامعه، کاهش جمعیت جوان و کاهش فرزندآوری بیشتر می شود.


دکتر صابر جباری در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه بااینکه سالمندی با مسائل و مشکلات فروانی هم راه است اما سالمند شدن افراد از نشانه های افزایش امید به زندگی است، اظهار داشت: افزایش امید به زندگی در یک جامعه، بیان کننده وضعیت مساعد نظام بهداشتی کشور است؛ اما «سالمندی جمعیت» که از مولفه های در رابطه با جمعیت است یک شاخص مساعد قلمداد نمی گردد. هنگامی که سخن از سالمند شدن جامعه به میان می آید، منظور این است که تعداد افراد جوان جامعه نسبت به سالمندان کمتر است و سالمند شدن جامعه می تواند کشور را با بحران روبرو کند.

جمعیت ۱۱.۵ درصدی سالمندان در کشور

وی افزود: بر طبق ارزیابی های انجام شده در سال ۱۴۰۳، اگر شروع سن سالمندی را ۶۰ سالگی در نظر بگیریم، سالمندان حدود ۱۱.۵ درصد از جمعیت کشور را می سازند که ۴۷.۷ درصد مرد و ۵۲.۳ نیز زن هستند. به همین دلیل ایران هم مانند خیلی از کشورهای جهان در راه زنانه شدن سالمندی پیش می رود.

ارائه برنامه های مراقبتی زنان برای پیش گیری از بیماریها در سالمندی

جباری درباره ی برنامه های مراقبت های سلامت زنان سالمند اظهار داشت: وزارت بهداشت، بسته های مراقبتی سلامت زنان را از سنین پایین خصوصاً در دوران نوجوانی و جوانی در اختیار جامعه هدف قرار می دهد. بطور مثال، دیابت یک بیماری غیرواگیر است و جزو پنج عامل اصلی مرگ ومیر در بین زنان شمرده می شود که به هنگام سالمندی سبب بروز مشکلات فراوانی می شود. وزارت بهداشت درنظر دارد از ابتلای زنان به بیماری هایی مانند دیابت پیشگیری کند و در صورت ابتلای آنها به این بیماری از بروز عوارض خطرناک آن پیشگیری کند.

اهمیت بیمه تکمیلی سالمندان

وی با اعلان اینکه شورای عالی سالمندان کشور می تواند نقش موثری در سلامت سالمندان داشته باشد، اضافه کرد: شورای سالمدان کشور می بایست نسبت به بیمه تکمیلی سالمندان اقدام نماید تا آنها به هنگام بیماری درگیر مسائل مالی نشوند.

تفاهم با وزارت آموزش وپرورش برای تکریم سالمندی

رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اعلان اینکه مراحل عقد تفاهم نامه ای با وزارت آموزش و پرورش را سپری می نماییم، اظهار داشت: برمبنای این تفاهم نامه، درنظر داریم که نگاه به سالمندی را تغییر دهیم و نگاه کریمانه به سالمندان داشته باشیم و از تجارب آنها بهره بریم. حفظ کرامت سالمندان با توجه به این که نیازهای جسمی، عاطفی و روانی آنها بیشتر می شود، لازم است.

تنهایی، چالش اصلی تمام سالمندان جهان

جباری با اعلان اینکه سالمندان با چالش های بسیاری مواجهند، اظهار داشت: تنهایی، چالش اصلی تمام سالمندان در تمام جهان بشمار می رود و این مساله با سالمند شدن جامعه، کاهش جمعیت جوان و کاهش فرزندآوری بیشتر می شود.

از بهداشت دهان و دندان تا اختلالات بینایی و شنوایی

وی افزود: مسائلی مانند بهداشت دهان و دندان، اختلات شنوایی و بینایی جزو چالش های سلامت سالمندان است و هزینه فراوانی به آنها تحمیل می کند. سالمندان برای حل مسائل بهداشت دهان و دندان، اختلات شنوایی و بینایی به دندان مصنوعی، سمعک و عمل جراحی بینایی نیاز دارند که جزو خدمات گران حوزه سلامت است. امیدوار هستم در مسیری قرار گیریم که اقدمات مداخله ای حل اختلالات بینایی، شنوایی و بهداشت دهان و دندان سالمندان تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گیرد.
جباری اظهار داشت: سالمندان به سبب بروز مشکلات سلامت به پزشکان بسیاری مراجعه می کنند و ناچار هستند که داروهای بسیاری مصرف کنند. گاهی اوقات، داروهای تجویزی با یکدیگر تداخل دارند و سبب بروز مشکلات بیشتری برای سالمندان می شود. وزارت بهداشت، دوره های آموزشی بمنظور تجویز داروهای کمتر برای پزشکان برگزار می نماید تا سالمندان با داروی کمتر درمان شوند.



منبع:

1403/08/04
11:57:59
5.0 / 5
233
تگهای خبر: آموزش , برنامه , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir