خطر فقر بافت عضلانی برای مبتلا شدن به دیابت
به گزارش اسنک، متخصص فیزیولوژی ورزش کلینیک دیابت پژوهشگاه با اشاره به اینکه پیاده روی، راحت ترین و در دسترس ترین کار ممکن برای کنترل قند خون است، اظهارکرد: تمام افراد جامعه با پیاده روی می توانند کمک قابل توجهی به کنترل قند خون خود کنند. باآنکه پیاده روی به کنترل قند خون بسیار کمک می نماید اما ضعف بزرگ بیماران دیابتی یعنی کمبود بافت عضلانی را جبران نمی نماید.
دکتر سودا محرم زاده در گفتگو با ایسنا ضمن اشاره به باورهای جامعه در رابطه با مبتلا شدن به دیابت تصریح کرد: بنابر باور عمومی جامعه، فقط افراد بسیار چاق به دیابت مبتلا می شوند این در حالیست که شیوع دیابت در اشخاصی که به چاقی مبتلا نیستند هم در حال افزایش می باشد. شیوع دیابت در بین افراد لاغر مبین اینست که منشاء دیابت فقط به تجمع چربی در بدن محدود نمی شود بلکه «کمبود بافت عضلانی» هم می تواند منشاء مبتلا شدن به دیابت باشد.
محرم زاده با اشاره به اینکه کمبود بافت عضلانی به «سبک زندگی افراد» مربوط می شود، اضافه کرد: سبک زندگی، نقش موثری در جلوگیری از مبتلا شدن به دیابت دارد. هنگامی که از سبک زندگی سخن می گوییم، دو مولفه «سبک تغذیه» و «میزان فعالیت بدنی» را در کانون توجه قرار می دهیم.
این متخصص فیزیولوژی ورزش کلینیک دیابت پژوهشگاه رویان افزود: مجامع علمی بر میزان بافت عضلانی و ظرفیت متابولیزه کردن هر چه بیشتر و مؤثرتر مواد غذایی برای جلوگیری از دیابت تاکید می کنند. فعالیتهای ورزشی می توانند سبب افزایش بافت عضلانی شوند. ماهیت سیستم عضلانی بدن مانند سایر سیستم های بدن است و اگر مورد استفاده قرار نگیرد، تحلیل می رود.
محرم زاده افزود: برخی افراد، الگوهای غذایی سالم دارند اما با فعالیتهای ورزشی بیگانه هستند. عضلات بدن، در فقدان فعالیت ورزشی رفته رفته کوچک می شود و شاید به نازکی پوست برسد. بر همین مبنا هم بعضی از مراجعان کلینیک دیابت رویان به هیچ وجه چاق نیستند اما هیچ گونه فعالیت ورزشی نداشته اند. عضلات بدن برخی مبتلایان به دیابت به قدری نازک شده که استخوان های زیر عضلات آنها به سادگی لمس می شود. فقدان بافت عضلانی، افراد را در مسیری قرار می دهد که نتوانند موادغذایی را به خوبی متابولیزه کنند و کلید مبتلا شدن به دیابت آنها زده شود.
منبع: اسنك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب