مطالعات نشان می دهد؛
مواد شیمیایی سمی از بسته بندی مواد غذایی وارد بدن انسان می شوند
به گزارش اسنک، پوشش پلاستیکی اطراف غذای بسته بندی شده، خوب نیست: یک مطالعه جدید نشان میدهد که بالاتر از 3600 ماده شیمیایی در ضمن پروسه بسته بندی وارد غذا می شوند.
به گزارش اسنک به نقل از مهر به نقل از سی ان ان، تیمی از پژوهشگران بین المللی گزارش دادند که از این تعداد، ۷۹ ماده شیمیایی عامل سرطان، جهش ژنتیکی، و مشکلات غدد درون ریز و تولید مثل هستند.
کارشناسان از بزرگی یافته ها شگفت زده شدند.
مارتین واگنر، استاد زیست شناسی در دانشگاه علم و فناوری نروژ در تروندهایم، به سی ان ان اظهار داشت: «این عدد خیره کننده است و نشان میدهد که مواد در تماس با غذا منبع مهمی از مواد شیمیایی در انسان هستند.»
واگنر که در این مطالعه شرکت نداشت، اظهار داشت: «این نخستین مطالعه ای است که بطور سیستماتیک مواد شیمیایی را که ما در مواد برای بسته بندی و فراوری مواد غذایی استفاده می نماییم با قرار گرفتن در معرض انسان مرتبط می کند.»
«جین مونکه»، نویسنده ارشد این مطالعه و مدیر عامل و مسئول علمی انجمن بسته بندی مواد غذایی، اظهار داشت: «در حالی که مواد بسته بندی مواد غذایی ممکنست با مقررات دولتی مطابقت داشته باشند، این مطالعه نشان میدهد که این مواد شیمیایی ممکنست بطورکامل ایمن نباشند.»
به گزارش سی ان ان، یکی از مواد شیمیایی شناخته شده و همه جا حاضر که در این مطالعه هم در غذا و هم در بدن انسان شناسایی شد، بیسفنول A (BPA) بود که قبلاً در بطری های بچه، فنجان ها و ظروف شیر خشک برای نوزادان استفاده می شد.
به گفته پژوهشگران، BPA با ناهنجاری های جنینی، وزن کم هنگام تولد و اختلالات مغزی و رفتاری در نوزادان و خردسالان مرتبط می باشد، در صورتیکه با دیابت، بیماری قلبی، سرطان و خطر بالاتر مرگ سریع در بزرگسالان مرتبط می باشد.
بر اساس گزارش آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی، بعد از آن، مواد پرفلوئوروآلکیل و پلی فلوئوروآلکیل (PFAS) قرار دارند که در خون حدودا ۹۸ درصد افراد وجود دارد.
ماده شیمیایی دیگری که پژوهشگران در بدن انسان کشف کردند، فتالات ها بود که با ناهنجاری های تناسلی در نوزادان پسر و کاهش تعداد اسپرم و سطح تستوسترون در مردان بالغ مرتبط می باشد. مطالعات دیگر فتالات ها را با چاقی دوران کودکی، آسم، مشکلات قلبی عروقی، سرطان و مرگ زودرس مرتبط دانسته اند.
محققان برای رسیدن به نتایج خود، ۱۴۰۰۰ ماده شیمیایی که در ضمن پروسه بسته بندی با مواد غذایی در تماس هستند را با پایگاه های اطلاعاتی بین المللی که قرار گرفتن انسان در معرض سموم شیمیایی را کنترل می کنند، مقایسه کردند.
ملانی بنش، یکی از پژوهشگران، اظهار داشت: «وجود یک ماده شیمیایی در بدن همیشه به مفهوم مضر بودن این ماده شیمیایی نیست. سوال بزرگ تر این است که آیا ما واقعاً برای فراوری غذا به این مواد شیمیایی نیاز داریم؟ وقتی مواد شیمیایی در بدن ما وجود دارد که می دانیم پتانسیل لطمه رساندن به ما را دارند، باید هر مسیری را که می توانیم در معرض قرار گرفتن در معرض آن حذف نماییم.»
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب