ردپای گرانی گوشت و لبنیات در افزایش یک بیماری مسری

ردپای گرانی گوشت و لبنیات در افزایش یک بیماری مسری

به گزارش اسنک، مصرف لبنیات سنتی یا همان غیرپاستوریزه، می تواند یکی از دلایل افزایش یک بیماری مسری و عفونی باشد.


به گزارش اسنک به نقل از مهر، تب مالت یکی از مهم ترین بیماری های مشترک انسان و دام بوده و بشدت مسری است. مصرف شیر غیرپاستوریزه، گوشت خام یا نیمه خام و تماس نزدیک با ترشحات بدن حیوان دچار بیماری، از علل اصلی انتقال این بیماری به انسان هستند. این بیماری با نامهای بروسلوز، تب مدیترانه و تب ناخواسته هم شناخته می شود. تب مالت در اغلب نقاط جهان وجود دارد. با این وجود برخی افراد و مشاغل، بیشتر در معرض خطر ابتلاء به این بیماری قرار دارند. اشخاصی همچون، دامپزشکان و کسانیکه با حیوانات سروکار دارند. اشخاصی که در مزرعه، گاوداری یا کارخانه های لبنیات کار می کنند. اشخاصی که در کشتارگاه فعالیت می نمایند، قصاب هستند یا با گوشت خام سروکار دارند. اشخاصی که به شکار حیوانات مشغول هستند. اشخاصی که در لابراتوار های بررسی بروسلا کار می کنند و اشخاصی که گوشت خام یا لبنیات غیر پاستوریزه می خورند. بنابر اعلام وزارت بهداشت، پارسال ۲۱ هزار دچار تب مالت در کشور گزارش شده است که این آمار در ۹ ماهه ابتدایی سالجاری، بیشتر از ۱۸ هزار مورد بوده است. با عنایت به این آمار، میتوان ادعا نمود که ظرف دو سال نزدیک به ۴۰ هزار نفر در کشور دچار تب مالت شده اند. احمد جندقی رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه فرآورده های خام دامی به سرعت می توانند بیماری هایی مانند تب مالت را منتقل کنند، اظهار داشت: ضروری است از محصولات لبنی بسته بندی شده با برچسب مجوز بهداشتی استفاده گردد. وی با اشاره به اینکه نظام مراقبت از بیماری ها در مرکز مدیریت بیماری های واگیر و دانشگاه های علوم پزشکی فعال است، اضافه کرد: وقتی موردی از تب مالت به ما گزارش شود، تحقیقات و ردیابی های لازم صورت می گیرد. اگر مشخص شود که یک مرکز، شیر خام توزیع می نماید، با هماهنگی سازمان دامپزشکی برخوردهای قانونی صورت می گیرد. جندقی به اهمیت واکسیناسیون دام ها برای جلوگیری از تب مالت اشاره و تصریح کرد: در صورتیکه دام آلوده باشد، کنترل و اقدامات قانونی توسط سازمان دامپزشکی صورت می گیرد. تعامل و هماهنگی بین سازمان دامپزشکی، نظام پزشکی، و بهداشت محیط ضروریست با همکاری، شیوع تب مالت در جامعه کاهش پیدا کند. به قول رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در صورتیکه در مراکز صنفی شیر خام ارائه شود و پروتکل ها رعایت نشود، اقدامات قانونی صورت خواهد گرفت تا سلامت شهروندان تضمین شود. جندقی در مورد نحوه برخورد با تخلفات بهداشتی خاطرنشان کرد: شهروندان می توانند هرگونه تخلف یا مشاهده مواد غیربهداشتی را از راه سامانه ۱۹۰ گزارش کنند. بعد از ثبت شکایت، بازرسین بهداشت محیط در محل حاضر شده و ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت نتیجه را به شاکی اعلام خواهند کرد. در صورت مشاهده تخلف، واحد صنفی متخلف پلمب می شود و از عرضه محصولات غیربهداشتی جلوگیری به عمل خواهد آمد. گرایش مردم بسمت مصرف لبنیات سنتی یا همان غیرپاستوریزه را میتوان ناشی از گرانی محصولات لبنی دانست و همین عامل می تواند یکی از دلایل افزایش بیماری تب مالت باشد. هرچند که گرانی گوشت قرمز و…، هم در گرایش مردم بسمت مواد غذایی ناسالم هم اثرگذار بوده است؛ اما افزایش موارد تب مالت، بی ارتباط با مصرف لبنیات سنتی و غیرپاستوریزه نیست. در همین حال، رضا اسدی مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: در بعضی مناطق که استفاده از مواد لبنی بهداشتی رعایت می شود و واکسیناسیون دام ها به شکل مطلوب انجام شده، کاهش قابل ملاحظه ای در موارد تب مالت دامی و انسانی مشاهده شده است. با این وجود، در مناطق دورافتاده و کوهستانی که استفاده از لبنیات خام رایج است، میزان تب مالت انسانی بالاتر از میانگین کشوری گزارش شده است. وی با عنوان این مطلب که سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت با رویکرد «سلامت واحد»، مناطق پرخطر را شناسایی کرده و برنامه های ویژه ای برای کنترل تب مالت در این مناطق درحال اجرا دارند، اضافه کرد: با عنایت به مرزهای طولانی ایران با کشورهایی مانند عراق و پاکستان که شرایط بهداشتی نامناسب یا مبهمی دارند، قاچاق دام را تهدیدی جدی تلقی می نماییم. اسدی در واکنش به فروش فرآورده های دامی توسط دستفروشان، اظهار داشت: فروش فرآورده های دامی توسط دستفروشان، بخصوص در جیگرکی ها و کبابی های شبانه و دوره گرد، مجاز نمی باشد. این موارد باید توسط نهادهای نظارتی جمع آوری شوند و فعالیت آنها متوقف شود. مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور اضافه کرد: بر ضرورت رعایت استانداردهای بهداشتی در تمام مراحل توزیع، نگهداری و مصرف فرآورده های دامی تاکید داریم و خواهان همکاری بیشتر نهادهای مرتبط در اجرای قوانین هستیم.

1403/11/02
10:43:22
5.0 / 5
17
تگهای خبر: استاندارد , بدن , برنامه , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir