محققان هشدار می دهند؛

مصرف قند افزودنی موجب پیری زودرس سلول ها می شود

مصرف قند افزودنی موجب پیری زودرس سلول ها می شود

اسنک: یک مطالعه جدید هشدار می دهد که قند افزودنی می تواند موجب پیری زودرس سلول ها شود.



به گزارش اسنک به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، پژوهشگران دریافتند هر گرم قند افزودنی با افزایش سن سلولی افراد مرتبط می باشد.
از سوی دیگر، نتایج نشان میدهد که یک رژیم غذایی غنی از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی ضد التهابی می تواند به فرد کمک نماید تا سن بیولوژیکی جوان تری در سطح سلولی داشته باشد.
به طور کلی، این مطالعه نتیجه گرفت که هر چه فرد سالم تر غذا بخورد، سلول های وی جوان تر به نظر می آید.
محقق ارشد «الیسا اِپل»، استاد روانپزشکی و علوم رفتاری در دانشگاه کالیفرنیا، اظهار داشت: «ما می دانستیم که سطوح بالای قندهای افزودنی با بدتر شدن سلامت متابولیک و بیماریهای اولیه مرتبط می باشد.»
وی در ادامه اضافه کرد: «اکنون ما می دانیم که پیری اپی ژنتیکی تسریع شده زمینه ساز این رابطه است و این احیانا یکی از راه هایی است که مصرف بیش از اندازه قند طول عمر سالم را محدود می کند.»
برای این مطالعه، پژوهشگران سوابق غذایی ۳۴۲ زن کالیفرنیای شمالی با میانگین سنی ۳۹ سال را تحلیل و بررسی کردند.
تیم تحقیق سپس رژیم غذایی آنها را با "ساعت اپی ژنتیک" خود با بهره گیری از آزمایش بزاق مقایسه کرد که می تواند سن بیولوژیکی یک فرد را در مقایسه با سن تقویمی آنها تخمین بزند.
زنان در این مطالعه بطور متوسط روزانه ۶۱ گرم قند افزوده مصرف می کردند.
محققان خاطرنشان کردند که سازمان غذا و داروی ایالات متحده به بزرگسالان سفارش می کند که بالاتر از ۵۰ گرم قند افزودنی در روز مصرف نکنند. یک تکه شکلات شیری حدود ۲۵ گرم قند افزودنی دارد و یک قوطی نوشابه حدود ۳۹ گرم.
محققان با بررسی جداگانه مصرف قند دریافتند که مصرف غذاهای حاوی قند افزوده با تسریع پیری بیولوژیکی مرتبط می باشد، حتی اگر رژیم غذایی سالم باشد.
«باربارا لارایا»، نویسنده دیگر این مطالعه، اظهار داشت: «با توجه به این که الگوهای اپی ژنتیکی برگشت پذیر به نظر می رسند، ممکنست حذف ۱۰ گرم قند افزوده در روز شبیه به عقب بردن ساعت بیولوژیکی به مدت ۲.۴ ماه باشد، البته اگر در طول زمان ادامه داشته باشد.»
لارایا اضافه کرد: «تمرکز روی غذاهایی که دارای مواد مغذی مهم هستند و قندهای افزوده کمی دارند، ممکنست راه جدیدی برای مساعدت با ایجاد انگیزه در افراد برای تغذیه طولانی مدت باشد.»
به طور کلی، پژوهشگران دریافتند الگوی غذایی به سبک مدیترانه ای قوی ترین ارتباط را با سن سلولی جوان دارد.
به طور کلی، رژیم غذایی مدیترانه ای مبتنی بر مصرف میوه ها و سبزیجات تازه؛ آجیل، لوبیا و غلات کامل؛ روغن زیتون به عنوان منبع اصلی چربی، بجای کره یا مارگارین؛ ماهی و غذای دریایی؛ و مصرف محدود گوشت قرمز، غذاهای فرآوری شده و شیرینی ها است.


منبع:

1403/05/17
10:27:57
5.0 / 5
279
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir