در گفت وگو با اسنك تشریح شد

مالیات مهم ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات

مالیات مهم ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات

به گزارش اسنک، دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات با اعلان اینکه مالیات مهم ترین عامل برای کنترل مصرف و جلوگیری از رشد محصولات دخانی به حساب می آید، درعین حال به ارتباط مصرف مواد دخانی با مبتلاشدن به سرطان اشاره نمود و اظهار داشت: اگر بتوانیم مصرف دخانیات را در کشور کنترل نماییم، بطور قطع میزان مبتلاشدن به سرطان نیز حدود یک سوم کاهش پیدا می کند.


دکتر محمدرضا مسجدی در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه برخی موارد از نظر علمی به یک برهان تبدیل گشته اند، اشاره کرد: موارد بسیار مختلفی درباره ی برهان هایی که از نظر علمی اثبات شده اند، وجود دارد؛ بطور مثال، مصرف زیاد نمک سبب افزایش فشار خون می شود و فشار خون بالا می تواند عاملی برای سکته های قلبی و مغزی باشد. کشورهای مختلفی درباره ی تاثیر زیاد نمک مطالعات گسترده ای انجام داده اند؛ بدین سبب در چنین شرایط، لازم نیست که درباره ی تاثیر مصرف زیاد نمک پژوهش نماییم. در همین راستا هم باید اظهار داشت که بطور قطع، افزایش میزان مالیات بر دخانیات می تواند بر میزان مصرف اثرگذار باشد. تاثیر مالیات بر میزان مصرف دخانیات نیز جزو مواردی است که به یک برهان تبدیل گشته است.
وی ادامه داد: افزایش مالیات بر سیگار و تاثیر این مولفه بر کاهش مصرف نباید بصورت آزمایشی با هدف پاسخ به پرسش « آیا افزایش مالیات بر میزان مصرف اثر دارد؟» اجرا شود. بررسی ها بیان کننده این است که میزان مالیات بر مصرف دخانیات اثر می گذارد.
مالیات مهم ترین عامل برای جلوگیری از رشد محصولات دخانی دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با اعلان اینکه بررسی های تعدادی از سازمان های اقتصادی بیان کننده این است که دخانیات بر توسعه پایدار اثر دارد، اضافه کرد: مولفه های صنعت، تجارت و استعمال دخانیات به عنوان ۳ مانع توسعه در کشورهای «در حال توسعه» هستند. همین طور بنابر اعلام بانک جهانی که یک سازمان اقتصادی می باشد، کشورهای درحال توسعه بمنظور توسعه، رشد و اشتغال زایی باید با مصرف دخانیات مبارزه کنند. بااینکه بانک جهانی یک سازمان اقتصادیست و در حوزه بهداشت فعالیت نمی کند اما از مضرات مصرف دخانیات سخن می گوید.
وی با اعلان اینکه بانک جهانی بر ضرورت مبارزه با مصرف دخانیات در کشورهای پیشرفته تاکید کرده، اضافه کرد: مالیات، مهم ترین عامل برای کنترل مصرف و جلوگیری از رشد محصولات دخانی بشمار می رود.
مسجدی با اشاره به معاهده «چارچوب کنترل دخانیات» سازمان جهانی بهداشت اظهار داشت: سال ۲۰۰۳، معاهده جهانی چارچوب کنترل دخانیات توسط سازمان جهانی بهداشت به تصویب رسید. معاهده سازمان جهانی بهداشت در حوزه کنترل دخانیات دارای چندین ماده است که به موضوع مالیات در یکی از بندهای آن اشاره شده است.
لزوم میانگین ۷۰ تا ۷۵ درصدی مالیات بر قیمت خرده فروشی دخانیات این متخصص با اعلان اینکه ایران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی قرار دارد، اشاره کرد: از مراکش تا پاکستان عضو کشورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی به حساب می آیند. کشورهای منطقه مدیترانه شرقی با استفاده پارامترهای مختلف نسبت به وضعیت میزان استعمال دخانیات اقدام می کنند. میزان مالیات محصولات دخانی باید به نحوی باشد که حداقل ۷۰ تا ۷۵ درصد قیمت خرده فروشی به مالیات اختصاص داده شود.
وی با اعلان اینکه مالیات محصولات دخانی کشور معادل ۲۸ درصد است، افزود: برخی با افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی مخالفت می کنند و مدعی هستند افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی می تواند صنعت و اشتغال زایی را با چالش مواجه کند. مخالفان افزایش مالیات همین طور ادعا می کنند افزایش مالیات می تواند منجر به قاچاق محصولات دخانی شود.
دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران اضافه کرد: بازهم تاکید می کنم مخالفان افزایش مالیات بر محصولات دخانی بر قاچاق محصولات دخانی به سبب افزایش نرخ مالیات تاکید دارند. این درحالیست که میزان مالیات بر محصولات دخانی کشور پاکستان معادل ۷۶ درصد است؛ پرسش «آیا در این کشور محصولات دخانی قاچاق می شوند؟» را مطرح می کنم؛ در پاسخ به این پرسش باید گفت قاچاق دخانیات در کشور پاکستان انجام می شود؛ اگر نرخ مالیات بر محصولات دخانیانی کشور پایین بود، بازهم محصولات دخانی در پاکستان قاچاق می شدند.
وی با اعلان اینکه سازمان امور مالیاتی کشور تخصصی ترین نهاد مالیاتی کشور به حساب می آید، اضافه کرد: سال ۱۴۰۱، سازمان مالیاتی کشور در نامه ای خطاب به مجلس شورای اسلامی نحوه محاسبه نرخ مالیات بر دخانیات را اعلام نموده و در این نامه نحوه محاسبه مالیات بر دخانیات را اعلام نموده است. سازمان مالیاتی کشور در این نامه اعلام نموده است که با نرخ مالیات ابلاغی می توان میزان مالیات دریافتی از ۲۲ هزار میلیارد تومان را به ۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش داد. بطور قطع، افزایش مالیات می تواند بر میزان مصرف اثر بگذارد و حکم بازدارنده داشته باشد.
مسجدی درباره ی میزان مالیات در کشورهای دیگر نیز اظهار داشت: بررسی ها بیان کننده این است عراق هر ساله میزان مالیات را ۱۰۰ درصد می افزاید تا میزان مصرف دخانیات را به صفر درصد برساند.
کاهش مبتلاشدن به سرطان با کنترل دخانیات دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با اعلان اینکه قوانین ارزشمندی در کشور وجود دارد، اضافه کرد: بااینکه قوانین باارزش در کشور وجود دارد اما در حوزه اجرای قوانین ضعف داریم. قانون مبارزه با دخانیات در کشور وضع شده اما از نظر اجرای این قانون ضعف داریم. همین طور دو کشور استرالیا و نیوزلند اعلام نموده اند که تا انتهای سال ۲۰۲۵ میلادی در کشورهای خود، هیچ نوع مصرف دخانیاتی وجود ندارد. پرسش «چگونه این کشورها به این جایگاه رسیده اند؟» را مطرح می کنم. موضوع کنترل مصرف دخانیات از اهمیت فراوانی برخوردارست.
او در آخر اظهار داشت: موضوع کنترل دخانیات از اهمیت فراوانی برخوردارست و باید در کانون توجه قرار گیرد. بررسی ها بیان کننده این است که سالانه ۱۵۰ هزار نفر در کشور مبتلا به سرطان می شوند و میزان مرگ و میر سالانه ناشی از سرطان معادل ۸۰ هزار نفر است. اگر بتوانیم مصرف دخانیات را در کشور کنترل نماییم، بطور قطع، میزان مبتلاشدن به سرطان حدود یک سوم کاهش پیدا می کند.





منبع:

1403/02/16
08:30:53
5.0 / 5
223
تگهای خبر: سازمان , فروش , قیمت , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir