سازمان غذا و دارو:

هر شکلاتی را نخورید

هر شکلاتی را نخورید

اسنک: رییس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو، نسبت به استفاده از روغن های جایگزین کره کاکائو در بعضی شکلات ها هشدار داد.


به گزارش اسنک به نقل از ایفدانا، زهره پوراحمد، با اشاره به اهمیت نوع چربی های مورد استفاده در شکلات های صنعتی، اظهار داشت: کره کاکائو یکی از اصلی ترین مواد در تولید شکلات های باکیفیت است اما در بعضی محصولات بجای آن از روغن جایگزین کره کاکائو بر پایه روغن پالم استفاده می شود که می تواند سلامت مصرف کنندگان را به خطر بیاندازد. وی ادامه داد: کره کاکائو حاوی اسید چرب استئاریک است که تأثیر خنثی بر سطح کلسترول دارد اما در مقابل روغن های جانشین به طور معمول شامل اسیدهای چرب لوریک و پالمیتیک هستند که مصرف طولانی مدت آنها می تواند موجب افزایش کلسترول مضر و ایجاد مشکلات قلبی و عروقی شود تفاوت کاکائو و شکلات پوراحمد با اشاره به تفاوت میان کاکائو و شکلات، توضیح داد: کاکائو و شکلات هر دو از دانه های درخت کاکائو به دست می آیند اما تفاوت های مهمی دارند کاکائو به پودر یا کره ای گفته می شود که از دانه های کاکائو استخراج شده و در دو شکل اصلی وجود دارد، پودر کاکائو که بعد از گرفتن چربی دانه ها باقی می ماند و کره کاکائو که همان چربی طبیعی دانه های کاکائو است و در تولید شکلات مورد استفاده قرار می گیرد. وی اضافه کرد: اما شکلات تلفیقی از پودر کاکائو، کره کاکائو، شکر و گاهی شیر است. شکلات انواع مختلفی دارد همچون شکلات تلخ که درصد بالایی کاکائو و شکر کمتری دارد شکلات شیری که شامل شیر و مقدار بیشتری شکر است و شکلات سفید که از کره کاکائو شیر و شکر تشکیل شده و فاقد پودر کاکائو است. پوراحمد همین طور اظهار داشت: شکلات محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده شده و کالاهای مرغوب تر باکیفیت بهتر و سالم تری است و کاکائو یا فرآورده کاکائویی محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده نشده و بجای آن از روغن های بر پایه پالم استفاده شده و از کیفیت پایین تری برخوردار می باشند. لزوم آگاهی مصرف کنندگان در خرید شکلات رییس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو با تکیه بر اهمیت فرآوری صحیح شکلات های صنعتی، اشاره کرد: تولید شکلات باکیفیت بالا نیازمند دانش فنی و تجهیزات مناسب می باشد برخی تولیدکنندگان به علت محدودیت های فنی یا کاهش هزینه ها به استفاده از روغن های جایگزین ارزان روی می آورند که علاوه بر افت کیفیت محصول می تواند سلامت مصرف کنندگان را تحت تأثیر قرار دهد. وی از مصرف کنندگان خواست هنگام خرید محصولات شکلاتی به ترکیبات درج شده روی بسته بندی توجه نمایند اگر روی برچسب بجای کره کاکائو از عباراتی مانند روغن نباتی چربی جایگزین CBS یا CBR استفاده شده باشد احتمال استفاده از روغن های پالمی بالاست و این مساله باید مورد توجه قرار گیرد. پوراحمد در آخر اظهار داشت: شکلات واقعی در دمای بدن به آسانی ذوب می شود و بافتی لطیف و یکدست دارد، در صورتیکه محصولات حاوی روغن های جایگزین به طور معمول بافتی مومی و سنگین در دهان ایجاد می کنند شناخت این تفاوت ها و انتخاب محصولات با ترکیبات مناسب می تواند به حفظ سلامت مصرف کنندگان کمک نماید.


منبع:

1403/12/28
12:57:00
5.0 / 5
61
تگهای خبر: بدن , چربی , خرید , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir