اسماعیل زاده عنوان كرد؛

کاهش خطر پوکی استخوان با مصرف لبنیات کم چرب

کاهش خطر پوکی استخوان با مصرف لبنیات کم چرب

به گزارش اسنک، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تأکید بر اهمیت مصرف لبنیات در کاهش خطرات مبتلاشدن به پوکی استخوان، اظهار داشت: لبنیات کم چرب خطر مبتلاشدن به پوکی استخوان را کم می کند.


به گزارش اسنک به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده، درباب اهمیت مصرف لبنیات، اضافه کرد: پوکی استخوان یک اختلال اسکلتی با کاهش تراکم معدنی استخوان (BMD) و استواری استخوان است که منجر به افزایش ریسک شکستگی می شود. وی با اشاره به اینکه پوکی استخوان به پوکی استخوان اولیه و ثانویه تقسیم می شود، تصریح کرد: اگر پوکی استخوان به مرور زمان با افزایش سن بروز پیدا کند، به آن پوکی استخوان اولیه و اگر به علت عوامل دیگر مانند سبک تغذیه و عدم دریافت مواد مغذی مناسب و بیماری هایی نظیر مشکلات کبدی، روده ای، پرکاری تیرویید، بیماری های کلیوی و مصرف تعدادی از داروها به وجود آید، پوکی استخوان ثانویه گفته می شود. اسماعیل زاده درباب عوامل خطر پوکی استخوان، اظهار داشت: سبک و عادات تغذیه ای، استعمال سیگار، استرس، آلودگی هوا، سن بالاتر، فعالیت بدنی کم و بیماری های همزمان همچون عوامل خطر ابتلاء به پوکی استخوان هستند. وی با اشاره به اینکه پوکی استخوان در زنان به علت شرایط فیزیولوژیک دو برابر مردان است، خاطرنشان کرد: پوکی استخوان در ایران شیوع بالایی دارد، تازه ترین آمار وزارت بهداشت حاکی از این است که بیش از ۶۰ درصد افراد بالای ۵۰ سال درگیر این بیماری هستند. آماری نگران کننده که می گوید، از هر ۲ زن یک نفر و از هر ۴ مرد یک نفر در سنین بالای ۵۰ سال شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کنند. این آمار در میان افراد بالای ۷۰ سال، حدود ۸۰ درصد است، یعنی از هر ۵ فرد بالای ۷۰ سال، ۴ نفر پوکی استخوان دارند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار نمود: یکی از عوامل تأثیرگذار در ابتلاء به پوکی استخوان، کمبود مواد مغذی مانند کلسیم، فسفر و پروتئین است که از عوامل اصلی تشکیل توده استخوانی هستند؛ این مواد مغذی در محصولات لبنی وجود دارند و مصرف محصولات لبنی مانند شیر، ماست و کشک به میزان مورد نیاز بر حسب سن افراد، بسیار تأثیرگذار خواهد بود. اسماعیل زاده با اشاره به اینکه مصرف محصولات لبنی کم چرب منجر به کاهش خطر پوکی استخوان می شود، تصریح کرد: پروتئین لبنیات با افزایش تراکم مواد معدنی استخوان مرتبط می باشد، بدین سبب برای سلامت استخوان های خود، مصرف روزانه شیر یا ماست یا کشک را فراموش نکنید. پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی بخشی آحاد جامعه درباب مصرف نمک تصفیه شده یُددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار «انتخاب همه، نمک کم اما تصفیه شده یُد دار» برای هفته اول و شعار «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» برای هفته دوم، از تاریخ ۱ بهمن شروع شده و تا ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ ادامه دارد.

1402/11/14
11:54:16
5.0 / 5
455
تگهای خبر: بدن , بیمار , بیماری , پروتئین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir