یافته محققان دانماركی؛
با این نوشیدنی لاغر شوید
اسنک: کافستول یک ترکیب طبیعی موجود در قهوه فیلتر نشده است که ممکنست برای جنبه های خاصی از سلامت متابولیک مفید باشد.
به گزارش اسنک به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، تحقیقات جدید نشان میدهد که ۶ میلی گرم کافستول دو بار در روز به مدت ۱۲ هفته ممکنست وزن و چربی بدن را کمی کم کند، اما حساسیت به انسولین یا تحمل گلوکز را بهبود نمی بخشد.
کافستول یک ترکیب دی ترپن طبیعی است که در قهوه یافت می شود، خصوصاً قهوه ای که بوسیله روش های فیلتر نشده مانند قهوه جوشانده، ترک، فرنچ پرس و قهوه اسپرسو دم می شود.
در سالهای اخیر، تیمی از پژوهشگران دانمارکی تأثیر کافستول را بر حساسیت به انسولین و سایر نشانگرهای سلامت متابولیک مطالعه کرده اند. یافته های اولیه آنها نشان داد که کافستول ممکنست به پیش گیری از دیابت نوع ۲ کمک نماید.
در مطالعات سلولی، آنها مشاهده نمودند که کافستول ترشح انسولین و جذب گلوکز را بیشتر می کند، در صورتیکه در موش های دیابتی، حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد و سطح قند خون را کم می کند.
آنها همین طور اثرات کافستول - و کاهوول - را در شرکت کنندگان دچار چاقی شکمی و دیابت نوع ۲ بررسی کردند.
آنها دریافتند که بنظر می رسد این ترکیبات برای مدت کوتاهی گلوکز را کم می کنند، خصوصاً در آنهایی که دچار دیابت نوع ۲ هستند.
در آخرین کارآزمایی، هدف پژوهشگران ارزیابی این بود که آیا کافستول خالص بر حساسیت انسولین و تحمل گلوکز در افراد سالم با دور کمر بالا که یک عامل خطر دیابت است، تأثیر می گذارد یا خیر.
این مطالعه در مرکز دیابت استنو آرهوس، بیمارستان دانشگاه آرهوس در دانمارک انجام شد و شامل ۴۰ مرد و زن بالغ ۲۵ تا ۷۸ ساله بود که دور کمر آنها را در معرض خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ قرار می داد، یعنی:
• بیش از ۱۰۲ سانتی متر برای مردان
• بیش از ۸۸ سانتی متر برای زنان.
محققان شرکت کنندگان را بصورت تصادفی انتخاب کردند تا کپسول های ۶ میلی گرمی کافستول یا دارونما را دو بار در روز در وعده صبحانه و شام در ضمن یک دوره ۱۲ هفته ای دریافت نمایند.
شش هفته بعد از مداخله، پژوهشگران عملکرد کبد و کلیه شرکت کنندگان را بوسیله نمونه خون ارزیابی کردند.
محققان معتقد بودند که مصرف کافستول به مدت ۱۲ هفته ممکنست حساسیت به انسولین و سایر نشانگرهای متابولیک را بهبود بخشد.
برخلاف انتظار، آنها دریافتند که مصرف ۶ میلی گرم کافستول دو بار در روز، تحمل گلوکز یا حساسیت به انسولین را بهبود نمی بخشد.
با این حال، در مقایسه با دارونما، کافستول وزن بدن، چربی احشایی و یک آنزیم کبدی به نام گاما گلوتامیل ترانسفراز را به ترتیب ۲، ۵ و ۱۵ درصد کاست.
همچنین به نظر می رسید که کافستول نحوه پردازش چربی در بدن را تغییر دهد. گروه کافستول سطوح اسید چرب آزاد اولیه بالاتری را بعد از مداخله نشان داد که بطور بالقوه نشان دهنده افزایش نامطلوب مقاومت به انسولین در بافت های چربی است.
کارشناسان می گویند تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما در حد اعتدال، مصرف قهوه فیلتر نشده ممکنست فواید سلامتی داشته باشد.
منبع: اسنك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب