مطالعات نشان می دهد؛
مقدار كم امگا 3 عامل قوی پیشبینی كننده مرگ زودهنگام است
نتایج یک مطالعه جدید نشان داد که شاخص پایین اُمگا ۳ در پیشبینی مرگ زودرس به اندازه سیگار کشیدن بسیار قدرتمند است.
به گزارش اسنک به نقل از مهر به نقل از مدیکال اکسپرس، بیماری قلبی عروقی هنوز هم دلیل اصلی مرگ و میر در سطح جهان است و میتوان با تغییر عامل های رفتاری مانند رژیم غذایی ناسالم، عدم تحرک بدنی و استفاده از دخانیات و الکل، خطر را کم کرد.
از اینرو محققان معتقدند نشانگرهای زیستی که گزینه های سبک زندگی را ادغام می کنند امکان دارد به شناسایی افراد در معرض خطر کمک کرده و برای ارزیابی نگاههای درمانی، پیشگیری از عوارض و تأخیر در مرگ مفید باشند.
در میان نشانگرهای زیستی مبتنی بر رژیم غذایی، اسیدهای چرب هستند که آشکارا با کاهش خطر بیماری قلبی عروقی و مرگ و میر به هر علتی همراه هستند. این اسیدهای چرب شامل اُمگا ۳، EPA و DHA است که به صورت معمول در ماهی هایی مانند قزل آلا و شاه ماهی یافت می شوند. همینطور مکمل هایی امگا ۳ مانند مکمل روغن ماهی و روغن جلبک هم در دسترس هستند.
طبق گزارش سال ۲۰۱۸ که شامل ۲۵۰۰ شرکت کننده بود که به مدت میانگین ۷.۳ سال تحت نظر بودند مشخص شد مبنای میزان EPA + DHA که شاخص اُمگا ۳ تلقی می شود، ارتباط قابل توجهی با خطر مرگ به هر علتی دارد.
در حقیقت، افرادی که بالاترین شاخص اُمگا ۳ را داشتند در مقایسه با افرادی که پایین ترین شاخص اُمگا ۳ داشتند، ۳۳ درصد کمتر در معرض خطر مرگ زودهنگام بودند.
شاخص اُمگا ۳، اندازه گیری میزان EPA و DHA در غشاهای گلبول قرمز است که نشانگر وضعیت اُمگا ۳ است. شاخص اُمگا ۳ مطلوب، ۸٪ یا بالاتر، شاخص اُمگا ۳ متوسط بین ۴٪ تا ۸٪ و شاخص اُمگا ۳ پایین ۴٪ و کمتر است. شاخص اُمگا ۳ زیر ۴ درصد خطر مرگ زودرس را به میزان قابل توجهی بالا می برد.
«مایکل مک برنی»، سرپرست تیم تحقیق، در اینباره می گوید: «جالب است بدانید که در ژاپن، که میانگین شاخص اُمگا ۳ بیشتر از ۸٪ است، طول عمر تخمین زده شده حدود ۵ سال بیشتر از ایالات متحده است که میانگین شاخص اُمگا ۳ آن حدود ۵ درصد است. از اینرو، عملاً مواد غذایی که شاخص اُمگا ۳ را تغییر می دهند امکان دارد به افزایش طول عمر کمک کنند.»
منبع: اسنك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب