وكیل كیفری برای پرونده كلاهبرداری

وكیل كیفری برای پرونده كلاهبرداری

كلاهبرداری ها انواع مختلفی دارند و به اشكال مختلفی هم صورت می گیرند. یكی از بیشتر جرایم واقع شده در این حوزه جرایم مربوط به كلاهبردرای رایانه است.


 یکی از راه های ربودن و گرفتن اموال افراد آن هم بدون درگیری و خیلی شیک، کلاهبرداری است. در حال حاضر پرونده های مطروحه در دادگاه ها با موضوع کلاهبرداری بسیار بیشتر از قبل شده . کلاهبرداری ها انواع مختلفی دارند و به اشکال مختلفی هم صورت می گیرند . یکی از بیشتر جرایم واقع شده در این حوزه جرایم مربوط به کلاهبردرای رایانه است که نظر به گسترش فضای مجازی و میل و رقبت بیش از پیش مردم به انجام معاملات در این فضا دزدی ها و سرقت ها مالی نیز افزایش پیدا کرده است. در ادامه توسط وکیل متخصص کلاهبرداری گروه حقوقی عدل محور به نحوه اقدام و شکایت برای کلاهبرداری خواهیم پرداخت.

اولین اقدام برای شکایت علیه کلاهبرداری

نخستین اقدام تنظیم شکوائیه ای مختص این پرونده با در نظر گرفتن اوضاع و شرایط وقوع جرم می باشد که از مهمترین و حساس ترین اقدامات برای شکایت علیه کلاهبرداری می باشد که توصیه می شود حتما با نظر وکیل کلاهبرداری تنظیم  و تهیه شود در گام بعدی شکوایئه می بایست در سامانه ثنا ثبت شود. در تنظیم شکوائیه باید مواردی همچون میزان خسارت وارده یا دارایی که از دست داده را اعلام نمایید به علاوه می بایست مشخصات شاکی و همچنین مدارک و مستندات خود را در ضمن شکوائیه قید نمایید.

به پرونده کلاهبرداری در کجا رسیدگی می شود؟

با توجه به کیفری بودن جرم واقع یافته دادسرای محل وقوع جرم، مرجع قضایی صالح برای رسیدگی می باشد یعنی جایی که کلاهبرداری انجام شده به پرونده کلاهبرداری رسیدگی می شود. برای مثال: اگر شاکی ساکن تهران باشد اما کلاهبرداری در کرمان اتفاق افتاده باشد دادگاه کیفری دو کرمان محل رسیدگی خواهد بود. در گام بعدی نوبت به ابطال تمبر می رسد. پس از ابطال تمبر در واحد تمبر همان دادسرا، پرونده شما به دست معاون دادسرا سپرده می شود پس از آن شاکی برای تکمیل مراحل شکایت خود باید به کلانتری محل وقوع جرم مراجعه کند تا بررسی ها توسط این مرجع انتظامی انجام گیرد. کلانتری پس از انجام بررسی های خود و تکمیل پرونده آن را  دو مرتبه به دادسرا ارجاع می دهد.

ارجاع پرونده به شعب بازپرسی

پس از تکمیل پرونده در کلانتری پرونده می بایست به یکی از شعبه های بازپرسی ارجاع داده شود در این مرحله نوبت به حضور شما در دادسرا می رسد که شما یا نماینده یعنی وکیل شما می بایست برای ارائه توضیحات و تکمیل پرونده در محل حاضر شود. مدارک و مستندات شما در این مرحله مطالبه خواهد شد بنابراین باید مدارک و اسناد قوی و معتبری برای  اثبات ادعای کلاهبرداری ارائه دهید حال نوبت به متهم می رسد که می بایست در دادسرا حاضر شده و نسبت به اتهامات وارده بر ایشان از خود دفاع نماید. بعد از ارائه توضیحات و دفاعیات، متهم ناچاراً برای ازادی خویش می بایست میزان و مقدار مالی را در نزد دادگستری به وثیقه بگذارد در حقیقت این نوعی ضمانت برای حضور متهم در زمان و مکان اعلام شده در دادسرا می باشد. شاید بپرسید که میزان قرار یا مقدار مالی که متهم باید به وثیقه بگذارد چقدر است؟

در پاسخ به این پرسش وکیل متخصص کیفری عدل محور بیان داشت: میزان و مقدار وثیقه ثابت نیست و با توجه به اوضاع و احوال متهم و میزان کلاهبردرای واقع شده متفاوت است.

صدور قرارکیفرخواست برای متهم

پس از گذاراندن و سپری کردن مراحل مذکور بازپرس پرونده با توجه به اضهارات و مدارک موجود می بایست تکلیف پرونده را با صدور قرار مربوطه معین کند در ادامه به انواع قرارهای صادره و آثار آنها خواهیم پرداخت.

1- صدور قرار منع تعقیب: اگر بازپرس چنین قراری را صادر کند یعنی متهم بی گناه است و هیچ جرمی به ایشان منتسب نمی باشد در نهایت پرونده همین جا مختومه می شود.

2- صدور قرار موقوفی تعقیب:  چنانچه شاکی از شکایت خود صرف نظر کند یا رضایت دهد یا متهم به هر دلیلی فوت شود موقوفی تعقیب صادر می شود لازم به ذکر است که رضایت شاکی در خصوص جرم کلاهبرداری تاثیری در روند رسیدگی نخواهد داشت یعنی سبب صدرو قرار موقوفی نخواهد شد اما در مجازات کلاهبرداری می تواند سبب کاهش مجازات کلاهبرداری شود اما جنبه عمومی جرم همچنان پابرجاست و می بایست با وجود رضایت شاکی به پرونده رسیدگی شود . بنابراین این قرار در جرم کلاهبردرای صادر نخواهدد شود.

3- صدور قرار کیفرخواست یا مجرمیت: این همان چیزی است که شاکی می خواهد و متهم از آن می ترسد. با صدور قرار مجرمیت یعنی وقوع جرم محقق شده و با توجه به مدارک ارائه شده متهم عامل و مسبب چنین جرمی است که می بایست در مرتبه بالاتر یعنی در دادگاه کیفری مورد برسی قرار گیرد.

دادگاه کیفری دو مرجع رسیدگی به جرم کلاهبردرای

بهترین وکیل کلاهبردای تهران بیان داشت : دادگاه کیفری دو محل وقوع جرم، مرجع قضایی صالح برای رسیدگی به جرم کلاهبردای می باشد.  در این مرحله از نحوه اقدام و شکایت برای کلاهبرداری،  پرونده دردادگاه کیفری دو به یکی از شعب موجود برای رسیدگی ارسال می شود تا قاضی محترم نسبت به جرایم واقع شده تحقیقات و بررسی های لازمه را انجام دهد . در این مرحله طرفین پرونده یعنی شاکی و متشاکی عنه (متهم) می بایست در زمان و مکان اعلامی توسط دادگاه کیفری دو محل وقوع جرم، در مرجع قضایی حاضر شوند.

جلسه رسیدگی به پرونده

حال نوبه به مراحل آخر شکایت رسیده که متهم و شاکی به همراه وکلای خود در محضر دادگاه حضور یافته و شاکی و متشاکی عنه به نوبت نسبت به اثبات ادعای خویش و طرف مقابل به دفاع از اتهام وارده بر خویش اقدام خواهد کرد.

 حضور وکیل متخصص گروه حقوقی عدل محور در این مرحله می تواند بسیار در روند دادگاه و درنهایت پیروزی در پرونده موثر باشد.

در نهایت پس از استماع اظهارات، مدارک شاکی  و دفاعایات مهتم،  قاضی دادگاه نسبت به صدور رای اقدام خواهد کرد. اگر بتوانید وقوع جرم کلاهبرداری توسط متهم را اثبات نماید ایشان با حکم دادگاه به مجازات کلاهبرداری مذکور در قانون مجازات اسلامی محکوم خواهد شد . البته باید توجه داشته باشید  که رای صادره قابل اعتراض بوده و امکان تجدید نظرخواهی توسط طرفین پرونده وجود دارد که می بایست ظرف 20 روز از زمان ابلاغ رای نسبت به  آن اقدام کرد.  اطلاعات بیشتر در وب سایت https://adlmehvar.com

1399/12/05
23:58:08
0.0 / 5
1383
تگهای خبر: رپورتاژ , سایت , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir