گیاهی که اختلال رشد کودک و اوتیسم را کاهش می دهد
به گزارش اسنک، قرار دادن خرفه در رژیم غذایی کودکان به علت وجود امگا ۳ می تواند علایم اختلال رشد مثل اوتیسم و بیش فعالی را کاهش داده و به علت وجود مس و آهن در گیاه خرفه، می تواند با کم خونی هم مبارزه کند.
به گزارش اسنک به نقل از مهر، خرفه گیاهی علف مانند، یک ساله، با طعمی شیرین و ترش است. همینطور طبع این نوع گیاه در طب ایرانی سرد و خشک بوده و دارای امگا ۳ است. خرفه با داشتن مس و آهن با کم خونی مبارزه کرده و باعث تحریک تولید گلبول های قرمز می شود. قرار دادن خرفه در رژیم غذایی کودکان به سبب وجود امگا ۳ می تواند علایم اختلال رشد مثل اوتیسم و بیش فعالی را کم کند. همینطور از سبزی خرفه برای درمان اسهال خونی، خونریزی دستگاه گوارش و حتی بواسیر در طب سنتی چینی استفاده می شود. بعلاوه این گیاه باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش، تقویت بینایی و ممانعت از بروز آب مروارید هم می شود. خرفه حاوی کلسیم، منیزیم، آهن و منگنز است که با داشتن این مواد معدنی باعث التیام استخوان ها شده و از پوکی استخوان جلوگیری می کند. خواص خرفه برای کبد یکی از خواص خرفه اینست که تخم این گیاه خاصیت ضد کرم دارد و می تواند بیماریهای کبد را درمان کند. متخصصان طب سنتی براین باورند که برای تسکین مشکلات کبد میتوان از برگ و ساقه سبزی خرفه استفاده کرد، همینطور برگ های گیاه برای افزایش و بهبود عملکرد کبد بسیار مفید و مؤثر هستند.
خواص خرفه برای قند خون هنگامی که از معجزه خرفه برای سلامتی صحبت به میان می آید، کنترل قند خون یکی از مهم ترین مواردی است که میتوان به آن اشاره نمود. مصرف تخم خرفه می تواند شاخص توده بدنی (BMI)، تری گلیسرید و فشار خون را در افراد دچار دیابت نوع ۲ بهبود ببخشد و به سبب داشتن اسید چرب اشباع نشده، فلاونوئید و پلی ساکارید برای کنترل دیابت نوع ۲ مفید می باشد. خواص خرفه برای دیابت خرفه یکی از بهترین گیاهان دارویی برای دیابت است. یعنی به تنظیم قند خون افراد دیابتی و کاهش تشنگی در آنها کمک می نماید. دانه های خرفه برای بیماران دچار دیابت نوع دو تاثیر قوی تری در کاهش گلوکز ناشتا پلاسما و سطح سرمی انسولین نسبت به متفورمین دارند. دانه های خرفه با تاثیر بر ترشح انسولین به واسطه بستن کانال ها و ورود کلسیم باعث کاهش سطح قند خون شده و همینطور خرفه می تواند به تقویت عملکرد سلول های بتا پانکراس، تنظیم ترشح انسولین و پیشگیری از رهایی گلوکاگون اشاره نمود. ازاین رو از این نوع سبزی می توانید در تهیه انواع سوپ و سالاد بهره برده و همینطور دانه و تخم خرفه برای پخت شیرینی های رژیمی هم به کار می آید. خواص خرفه در حاملگی و شیردهی خرفه منبع خوب مواد مغذی مختلف همچون ویتامین A، ویتامین C، منیزیم، پتاسیم و اسید چرب امگا ۳ است که همگی به رشد جنین و حفظ سلامت مادر در دوران شیردهی کمک می کنند. گیاه خرفه می تواند به هیدراته نگه داشتن بدن مادر و بهبود کیفیت شیر کمک کند؛ اما سفارش می شود افراد شیرده پیش از خوردن این گیاه با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنند. مصرف خرفه در بارداری خرفه یک گیاهی است که باعث تشدید تداخل رحمی شده و از همین جهت به خانم های آبستن سفارش می شود از مصرف گیاه خرفه پرهیز کنند، چونکه امکان دارد باعث سقط جنین شود. یکی از خواص خرفه کم کردن مدت زمان و مقدار خون ریزی رحم است، این گیاه به سبب این که می تواند از خون ریزی رحم پیشگیری کند از دانه های آن میتوان در مدت قاعدگی برای ممانعت از خون ریزی شدید استفاده کرد.
کاهش خطر ابتلاء به سرطان با خرفه خیلی از ترکیبات موجود در خرفه دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند. آنتی اکسیدان ها می توانند به جلوگیری یا به تأخیر انداختن صدمه سلولی در بدن کمک کنند؛ در نتیجه، خیلی از کارشناسان مصرف غذاهای حاوی آنها را برای مساعدت با مبارزه با بیماری ها پیشنهاد می کنند. خرفه در مقایسه با اسفناج ویتامین E، ویتامین C، ویتامین A بیشتری داشته و این مواد مغذی موجود در گیاه به پیشگیری و مبارزه با بیماری سرطان کمک می نماید. همینطور پلی ساکاریدها، ترکیبات فنولیک و آلکالوئیدهای شناسایی شده در این گیاه از خاصیت ضد سرطانی برخوردار می باشند، با اینحال افراد پیش از مصرف خرفه بعنوان یک عامل ضد سرطان با پزشک متخصص یا کارشناس طب ایرانی مشورت کنند. محافظت از سلامت چشم خرفه منبع خوب ویتامین A است که در سلامت چشم و بینایی نقش حیاتی دارد. دریافت ویتامین A کافی می تواند خطر ماکولا (شایع ترین علت کوری در افراد مسن) در افراد میانسال را ۲۵ درصد کم کند. کمبود ویتامین A نادر بوده اما برخی از افراد امکان دارد بیشتر از دیگران در معرض خطر کمبود این ویتامین باشند، به صورت تقریبی ۲۵ درصد کودکان دچار بیماری کرون و کولیت اولسراتیو (بیماری های التهابی روده یا IBD) کمبود ویتامین A دارند و همینطور بزرگسالان دچار IBD امکان مواجهه با این مشکل را دارند.
عوارض خرفه مشکلی که امکان دارد در حین مصرف خرفه با آن رو به رو شد، افزایش ریسک ابتلاء به سنگ کلیه است. درون این گیاه مقدار زیادی اگزالات (نوعی مولکول است که به صورت طبیعی در گیاهان و انسان وجود دارد) است و اگزالات ماده طبیعی در خیلی از غذاها مانند چغندر، انواع توت، مغزها، قهوه، پرتقال و اسفناج است. همینطور بدن آنرا بعنوان یک ماده زائد تولید می کند و دریافت اگزالات زیادتر از حد مجاز برای کسانیکه سابقه ابتلاء به سنگ کلیه دارند، ضرر داشته و سفارش می شود از غذاهای سرشار از اگزالات در حد کم بهره گیرند. گیاه خرفه سرشار از مواد مغذی مختلف بوده و به پیش گیری از بیماری ها و بهبود سلامت کلی بدن کمک می نماید. اگر تصمیم دارید این گیاه را در رژیم غذایی خود قرار دهید، با متخصص تغذیه مشورت کنید. همینطور می توانید این گیاه را داخل خورشت، سوپ، آش و ماست ریخته یا از آن برای تهیه سالاد و دم نوش استفاده کنید.
منبع: snacu.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب