چگونه با طب سنتی لاغر شویم به علاوه روش های پاکسازی بدن
اسنک: اسنک: متخصص طب ایرانی درباب علل چاقی از دیدگاه طب سنتی و تاثیر درمان های طبیعی بر کاهش وزن توضیحاتی ارائه داد.
علیرضا عباسیان، متخصص طب ایرانی و مدیر گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد علل چاقی از دیدگاه طب سنتی توضیحاتی ارائه داد و اظهار داشت: در طب ایرانی، علل مختلفی برای چاقی مطرح می شود و برمبنای رویکرد مزاجی، افراد به دو دسته مزاج سرد و مزاج گرم تقسیم بندی می شوند. افرادی که دارای مزاج گرم هستند، سوخت وساز بدن بالاتری دارند و بخش زیادی از غذای مصرفی آنها سوزانده می شود. مقدار کمی از این غذا در بافت هایی مانند شکم، ران ها یا پهلوها انبار می شود و امکان دارد موجب ایجاد چاقی در این نواحی شود. اما افرادی که دارای مزاج سرد هستند، به علت سوخت وساز پایین تر، با مصرف اندک غذا نیاز بدنشان تامین می شود. اگر این افراد بالاتر از نیاز خود غذا مصرف کنند، غذای اضافی در بدن ذخیره شده و سبب چاقی می شود. وی ادامه داد: در مزاج های تر، چاقی بیشتر دیده می شود، در حالیکه در مزاج های گرم و خشک، احتمال چاقی کمتر است. علاوه بر مزاج، اشتهای افراد نیز در بروز چاقی نقش دارد. برخی افراد اشتهای زیادی دارند و بنابراین غذای بیشتری مصرف می کنند، که این مورد می تواند موجب افزایش وزن شود. در این موارد، از تدابیر دارویی و غذایی برای کاهش اشتها استفاده می نماییم. عباسیان همین طور به تأثیر کمیت غذای مصرفی بر چاقی پرداخت و عنوان کرد: برخی افراد بالاتر از نیاز بدنشان غذا می خورند و حجم و وزن غذایی که مصرف می کنند بیشتر از حد طبیعی است. این افراد باید وزن و حجم غذای خودرا کاهش دهند تا از چاقی پیشگیری کنند. توصیه هایی برای اصلاح کیفیت غذایی و کاهش چاقی متخصص طب ایرانی با بررسی کیفیت مواد غذایی مصرفی به نکات مهمی برای بهبود تغذیه و جلوگیری از چاقی اشاره نمود. وی در این خصوص مطرح کرد: کیفیت غذا مصرفی به دو دسته اصلی تقسیم می شود: غذاهای کثیرالغذا و غذاهای قلیل الغذا. غذاهای کثیرالغذا مانند شیرینی ها، نان سفید و غذاهای چرب، ارزش غذایی بالایی دارند و می توانند منجر به چاقی شوند. در مقابل، غذاهای قلیل الغذا مانند میوه ها و سبزیجات، که در طب ایرانی به آنها مضوره گفته می شود، گرچه شکم را پر می کنند، اما ارزش غذایی زیادی ندارند و کمتر چاق کننده هستند. عباسیان بطور ویژه درباره ی شکر و تأثیر آن بر چاقی هشدار داد و اظهار داشت: در طبیعت، شکر به صورت مصنوعی وجود ندارد و یک ماده بطورکامل سنتتیک است. اگر افراد چغندر قند را بصورت طبیعی مصرف کنند، به علت وجود فیبر بالا زودتر احساس سیری می کنند. اما شکر بعنوان عصاره ای از چندین چغندر، بسیار غلیظ است و مصرف آن در مقادیر کم (مثلاً چند قاشق چای خوری) می تواند بطور قابل ملاحظه ای موجب چاقی شود. استفاده از شکر در نوشیدنی ها، مانند شیرین کردن چای، باید به شدت کاهش پیدا کند. او همینطور به نان های تهیه شده از آرد گندم اشاره نمود و تاکید کرد: نان های بدون سبوس یا نان های تهیه شده از آرد سفید، چاق کننده تر هستند. افزودن غلات مختلف به ترکیب نان می تواند خاصیت چاق کنندگی آنرا کم کند. مدیر گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد تأثیر مزاج ها بر پروسه سوخت وساز و مدیریت وزن اظهار نمود: مزاج غذاها می تواند بر میزان چاقی یا لاغری افراد تأثیر بگذارد. غذاهایی با مزاج سرد، خصوصاً اگر چرب یا شیرین باشند و با موادی مانند شیر تهیه شوند، چاق کننده تر هستند. این نوع غذاها به علت خاصیت های مزاجی خود، به ذخیره سازی انرژی در بدن کمک می کنند. در مقابل، غذاهایی با مزاج گرم، مانند غذاهای تند و تیز، اگر به مقدار متعادل مصرف شوند، تأثیر متفاوتی دارند. مصرف کنترل شده این غذاها می تواند منجر به افزایش سوخت وساز بدن شود و به کاهش وزن کمک نماید. البته اگر مصرف این نوع غذاها از حد تعادل فراتر رود، امکان دارد اشتهای فرد را بالا برند و تأثیر معکوسی داشته باشند.
دمنوش های گرم مزاج و گس، راهی مؤثر برای کاهش وزن عباسیان مصرف دمنوش های طبیعی را یکی از مؤثرترین روش ها برای افزایش سوخت وساز بدن و کاهش وزن عنوان نمود. وی با تکیه بر خواص دمنوش های گرم مزاج، اظهار داشت: این نوع دمنوش ها با تقویت سیستم گوارشی و افزایش متابولیسم بدن، به چربی سوزی و کاهش وزن کمک می کنند. چای سبز یکی از بهترین دمنوش ها در این حوزه است که می توان با افزودن زعفران، اثرات آنرا چند برابر کرد. زعفران علاوه بر داشتن طبع گرم، اشتها را می کاهد و با مصرف مقدار اندکی از آن در چای سبز، می توان به نتایج مطلوبی در کنترل وزن دست یافت. او همینطور از دمنوش های گس مانند پوست انار، دانه انار و خرمالوی خشک بعنوان انتخابهای مؤثر یاد کرد و توضیح داد: طعم گس این مواد موجب جمع شدن بافت ها و کاهش فضای معده می شود که نتیجه آن کاهش اشتها و مصرف غذای کمتر است. ازگیل به علت طبع گس و گرم خود، می تواند دستگاه گوارش را تقویت و اشتها را کنترل کند. مصرف این میوه بصورت تازه یا دم نوش برای کاهش وزن سفارش می شود. به همین خاطر دمنوش های گرم مزاج و گس در کنار رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی منظم، می توانند راهی مؤثر و طبیعی برای لاغری باشند.
تأثیر روش های پاکسازی بدن مانند حجامت و اهدا خون در کاهش چاقی متخصص طب سنتی، در اظهار نظر خود در مورد تأثیر روش های پاکسازی بدن بر کاهش وزن و چاقی، اظهار داشت: روش هایی مانند حجامت و بادکش در بعضی موارد می توانند به کاهش وزن کمک کنند، اما به تنهایی تأثیر چشم گیری در لاغری ندارند. این تکنیک ها به طور معمول بطور عمده برای بهبود جریان خون، رفع دردهای عضلانی و ایجاد آرامش در بدن استفاده می شوند، اما از آنجائیکه این تکنیک ها بطور مستقیم بر متابولیسم بدن و کاهش چربی های ذخیره شده تأثیرگذار نیستند، نمی توانند به تنهایی موجب کاهش وزن شوند. عباسیان در ادامه به تعدادی از روش های مؤثرتر در کاهش وزن اشاره نمود و عنوان کرد: یکی از روش های مؤثر در کاهش وزن و بهبود سلامت کلی بدن، اهدا خون است. اهدا خون بطور مستقیم موجب بهبود گردش خون و پاکسازی بدن از سموم می شود که در نهایت می تواند به کاهش چربی ها کمک نماید. همین طور حجامت نیز در کاهش حجم خون و بهبود متابولیسم بدن تأثیر مثبت دارد. برای دستیابی به نتایج پایدار در کاهش وزن، نیاز است که افراد بصورت جامع به تغییرات در سبک زندگی خود توجه کنند؛ همچون آنها رژیم غذایی مناسب، ورزش منظم، و مراقبت از سلامت روان است. مصرف داروهای گیاهی و عوارض احتمالی آن ها متخصص طب سنتی، هشدار داد که مصرف داروهای گیاهی نیز همانند داروهای شیمیایی می تواند عوارض جانبی داشته باشد. وی تاکید کرد: این داروها امکان دارد موجب بروز مشکلات جسمی یا حتی تداخلاتی با دیگر داروهای گیاهی یا شیمیایی شوند. داروهای گیاهی بطور کلی دارای خواص درمانی زیادی هستند، اما باید توجه داشت که مصرف بی رویه و بدون مشاوره با متخصص می تواند خطراتی به همراه داشته باشد. علاوه بر این، امکان دارد داروهای گیاهی با یکدیگر تداخل کرده و نتوانند به درستی اثر کنند یا حتی موجب بروز مشکلاتی برای فرد شوند. عباسیان همین طور به تداخلات داروهای گیاهی با داروهای شیمیایی اشاره نمود و اضافه کرد: گاهی اوقات امکان دارد داروهای گیاهی با داروهای شیمیایی تداخل داشته باشند و در نتیجه، اثرات درمانی داروها کاهش پیدا کند یا عوارض جانبی جدیدی بروز کند. ازاین رو ضروریست که بیمار پیش از مصرف هر دارویی، چه گیاهی و چه شیمیایی، با پزشک خود مشورت کند.
کاهش وزن سریع و تأثیرات آن از نظر طب سنتی مدیر گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد اثرات کاهش وزن سریع مطرح کرد: کاهش وزن سریع نه فقط از نظر پزشکی سفارش نمی گردد، بلکه امکان دارد منجر به بروز مشکلات جدی در سلامتی افراد شود. خیلی از افرادی که به دنبال کاهش وزن سریع می روند، در نهایت با مشکلات جسمی سنگینی مواجه می شوند. بنابراین، بجای کوشش برای کاهش وزن فوری، به تدریج و با روش های سالم، مانند کاهش مقدار غذا، رژیم های سبک و افزایش فعالیت بدنی، وزن خودرا کنترل کنند. او همینطور ضمن اشاره به این نکته که در بعضی موارد، افزایش وزن به علت کمبود فعالیت بدنی است افزود: با انجام ورزش و تحرک بیشتر، می توان به کاهش وزن کمک کرد. هر فرد باید با عنایت به ساختار بدنی خود به وزن ایده آل برسد و نباید تلاش کند تا به تناسب اندامی برسد که از نظر طبیعی برای بدنش مناسب نمی باشد. تبلیغات و فشارهای اجتماعی گاهی افراد را به سوی اهداف غیرواقعی سوق می دهند، مانند کوشش برای تبدیل شدن به مدلهای بدن باربی یا داشتن اندام بدون شکم، که این می تواند به سلامت فرد لطمه برساند. عباسیان در انتها هشدار داد: برخی افراد به علت کوشش برای رسیدن به تناسب اندام ایده آل، امکان دارد دست به جراحی های سنگین بزنند، که در خیلی از موارد این اقدامات نه فقط مفید نیست، بلکه می تواند موجب پشیمانی و مشکلات بیشتر در آینده شود.
منبع: اسنك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب