تغذیه دوران شیردهی مادران این سفارش ها را جدی بگیرند

تغذیه دوران شیردهی مادران این سفارش ها را جدی بگیرند

به گزارش اسنک، عضو هیأت علمی علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی درمورد تغذیه دوران شیردهی مادران سفارش هایی را عرضه داد.


آرزو رضازاده عضو هیأت علمی علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر در ارتباط با تغذیه مادران شیرده اظهار داشت: مهم ترین مساله در مورد شیردهی را موقعیت درست مادر در زمان شیر دهی است. وی اظهار داشت: اکثریت بانوان در دوران شیردهی موقعیت درست شیردهی به نوزاد را نمی دانند. چگونه به نوزاد شیر بدهند تا او به خوبی شیر را دریافت کند. مساله بعدی اینست که باید دفعات شیردهی زیاد باشد تا باعث تولید شیر مجدد در بدن مادر شود.
وی افزود: نکته بعدی گروههای غذایی مختلف شامل بادام درختی و مواد پروتئینی است که طبق مطالعات انجام شده خیلی روی شیر مادر تاثیر نمی گذارد، در این مبحث بیشتر روان و اعتماد به نفس مادر نقش دارد. عضو هیأت علمی علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی عنوان کرد: مادر باید دریافت انرژی کافی برای شیردهی را داشته باشد. مقدار دریافت آب ۸ تا ۱۲ لیوان باید باشد، پیش از شیردهی مایعات گرم میل کند تا غدد شیردهی متصل شود و شیر جریان پیدا کند. دلایلی که کودک شیر مادر را نمی خورد رضازاده اظهار داشت: علل مختلفی وجود دارد اما به صورت کلی گاهی اوقات مادر در تغذیه اش موادی را مصرف می کند که برای کودکش ناخوشایند است. فلفل، پیاز و سیر از آن قبیل مواد غذایی است که طعم شیر مادر را تغییر می دهد و فرزند آنرا دوست ندارد. همینطور اگر مادری به ورزش کردن عادت داشته باشد، حداقل تا یک ساعت پس از ورزش نباید به فرزند خود شیر دهد چونکه تعریق در هنگام ورزش سبب می شود شیر مادر ترش شود. وی ادامه داد: گاهی هم باورهای اشتباه مادر است، مادر گاهی طعم شیر خویش را می چشد و انتظار دارد طعم خاصی داشته باشد. در صورتیکه، شیر اولیه ای که از مادر ترشح می شود یک شیر رقیق، کم رنگ مایل به آبی است و بیشتر مواد معدنی دارد که بچه آب و مواد معدنی را استفاده نماید و تشنگی او رفع شود؛ بعد به صورت تدریجی چربی به مایع شیر اضافه می شود و طعم شیر تغییر پیدا می کند. سفارش می شود مادر از یک سینه شیردهی را به صورت کامل داشته باشد.
تا شش ماه نوزاد فقط شیر مادر مصرف دارد عضو هیأت علمی علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی اشاره داشت: تا شش ماه به هیچ عنوان نوزاد جز شیر مادر چیز دیگری نخورد، اگر شربت ویتامین پزشک تجویزکرده باشد با مقداری آب میتوان به نوزاد داد به غیر آن به هیچ عنوان سفارش نمی گردد. وی افزود: از آنجاییکه دیواره گوارشی نوزاد مانند انسان بالغ هنوز جمع نشده است، هرچیزی شامل آب گوشت و آب قلم به بچه بدهیم امکان دارد از دیواره رد شده و سبب آلرژی های شدید در نوزاد شود. از شش ماه به بعد هم با یک روال آرام باید مواد غذایی دیگر شروع شود. هرم تغذیه مادران شیرده رضازاده اذعان کرد: مادر باید در مصرف مواد غذایی مواردی را که وارد شیرش می شود شامل نوشیدنی های گازدار، نوشیدنی های کافئین دارد حذف کند البته چای بسیار کمرنگ مشکلی پیش نمی آید. کافئین محرک است و سبب می شود کودک بی قرار باشد. وی عنوان کرد: خانم هایی که دیابت دارند امکان دارد دوست داشته باشند از شیرین کننده های مصنوعی استفاده نمایند اما به علت این که تمام این مواد وارد شیر مادر می شود و برای بچه عوارضی را به دنبال دارد سفارش می نماییم مادر از آنها مصرف نکند. نمک و فلفل زیاد هم شیر مادر را کم می کند و روی حجم شیر تأثیرگذار خواهد بود. مرکبات و میوه ها برای مادران شیرده عضو هیأت علمی علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی اشاره کرد: میوه و مرکبات به صورت طبیعی برای مادر از لحاظ مصرفی منع نمی شود اما امکان دارد آن میوه دارای مواد آلرژی زا باشد که اگر مادر میل کند، در بچه هایی که علایم آلرژی نشان داده می شوند سفارش می نماییم آن مرکبات را قطع کنند. وی اذعان کرد: مادران شیرده حتما با مراکز بهداشت و مراکز شیردهی ارتباط بگیرند. تا ابتدا آموزش های لازم را برای نحوه شیردهی یاد بگیرند. همینطور تغذیه مادران شیرده باید متعادل باشد و بدانند که در مواد غذایی یک سهم بیشتر از افراد عادی باید دریافت نمایند. رضازاده در انتها تصریح کرد: اگر مادر هنگامی که موادی شامل حبوبات را مصرف کرد باید واکنش فرزندش را به شیر ببیند تا اگر حساسیتی ایجاد کرد مصرف آن مواد غذایی را قطع کند و اگر نوزاد حساسیت و آلرژی نداشت منع مصرفی برای مادر ندارد.

1403/09/08
13:39:42
5.0 / 5
51
تگهای خبر: آموزش , بدن , پروتئین , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir