استادیار دانشگاه علوم پزشكی لرستان:

اختلال در خواب می تواند سبب افزایش میزان قند خون بیماران دیابتی شود

اختلال در خواب می تواند سبب افزایش میزان قند خون بیماران دیابتی شود

به گزارش اسنک، لرستان استادیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار داشت: اختلال در خواب می تواند سبب افزایش میزان قند خون بیماران دیابتی شود.


کیمیا کرمی در گفتگو با خبرنگار ایسنا بیان نمود: دیابت نوع ۱ شایع­ترین بیماری غدد درون­ریز در کودکان است.
وی ادامه داد: یکی از عوارض و مشکلاتی که در بیماران دچار دیابت کمتر مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته اختلالات خواب است.
کرمی اظهار نمود: خواب بعنوان یک فرآیند فیزیولوژیک فعال اهمیت بالای ی در بازیابی نیروی فرد دارد و به همین دلیل کمیت و کیفیت آن تاثیر مستقیمی بر عملکرد رضایت­­ بخش فرد در طول روز دارد.
این استادیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار داشت: اختلال در خواب علاوه بر این که بعنوان یکی از عوارض دیابت به شمار می­ رود می­ تواند سبب افزایش میزان قند خون بیماران دیابتی هم شود.
وی افزود: شواهد تجربی بر این تاکید دارد که درمان­ های غیر دارویی به دلیل ایجاد تعادل و ارتقای انرژی در بدن و همینطور ارتقای سلامتی و آسایش فرد بهترین روش برای ارتقاء عادت های خواب هستند.
کرمی افزود: مداخلات مبتنی بر ورزش بعنوان یک روش درمان غیر دارویی اثربخش در زمینه پیشگیری و درمان مشکلات خواب در افراد سالم و جمعیت ­های بالینی مورد استفاده قرار گرفته است.
این استادیار دانشگاه با اشاره به اینکه ورزش در پیشگیری و درمان خیلی از بیماری ها نقش قابل توجهی دارد، اظهار داشت: ورزش در پیشگیری اولیه از دیابت تیپ ۱ نقش شناخته شده­ ای ندارد اما در کنترل قند خون، درمان بیماران، جلوگیری از عوارض دیابت و بهبود کیفیت زندگی این افراد موثر است.
وی ادامه داد: ورزش در کنار دارو و رژیم غذایی در پیشگیری ثانویه و ثالثیه موثر است، ورزش در مطالعات در ارتباط با بزرگسالان بعنوان یک عامل اثر بخش بر بهبود مشکلات خواب شناسایی شده و مطالعات در ارتباط با کودکان دچار دیابت بسیار محدود است.
او افزود: با عنایت به محدود شدن شرایط حضور کودکان دیابتی در باشگاه های ورزشی بنا به دلایلی نظیر وقوع پاندمی کووید ۱۹ و همینطور تمایل خانواده ­ها به استفاده از خیلی از برنامه ­های مجازی برای کودکان از یک سو و همینطور محدود بودن مطالعات انجام شده در مورد اثربخشی استفاده از آموزش تمرینات ورزشی در چارچوب فیلم ­های آموزشی در این پژوهش ما بر آن شدیم تا تاثیر آموزش تمرینات ورزشی با استفاده از فیلم­ های آموزشی را بر عادت های خواب کودکان دچار دیابت نوع ۱ بررسی نماییم.
وی یادآور شذ: این مطالعه کارآزمایی بالینی کنترل شده برچسب دار در سال ۱۴۰۲ طراحی و اجرا شد. ۶۲ کودک دچار دیابت نوع ۱ وارد مطالعه و به شکل تصادفی به دو گروه ۳۱ نفره آزمایش و کنترل تخصیص یافتند. مداخله صورت گرفته برای گروه آزمایش شامل ۸ هفته برنامه منظم تمرینات ورزشی بود که در چارچوب فیلم آموزشی تولید و با استفاده از پیام رسان های داخلی برای آنها جهت اجرا به اشتراک گذاشته شد. به منظور گردآوری داده ها ازChildren’s Sleep Habits Questionnaire توسط مادران قبل و بعد از مطالعه استفاده شد.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار داشت: یافته ها نشان داد بین میانگین کلی نمره عادت­ های خواب در کودکان گروه آزمایش در پیش آزمون و پس آزمون تفاوت آماری معناداری وجود داشت و بین میانگین نمره قند خون در سه بازه زمانی متفاوت در گروه کنترل و آزمایش تفاوت آماری معنادار پیدا شد.
کرمی خاطرنشان کرد: از نتایج پژوهش میتوان دریافت که آموزش انجام تمرینات ورزشی با استفاده از فیلم ­های آموزشی سبب بهبود وضعیت عادت­ های خواب در کودکان دچار دیابت نوع ۱ شد. ازاین رو سفارش می شود از این شیوه در آموزش اجرای تمرینات و فعالیت­ بدنی و به دنبال آن بهبود کیفیت خواب کودکان دچار دیابت برای کمک به بهبود کنترل بیماری در آنها استفاده گردد.



منبع:

1403/08/19
11:04:24
5.0 / 5
68
تگهای خبر: آموزش , بدن , برنامه , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir