خداییان عنوان كرد

انتقاد از رفتارهای تبعیض آمیز آمریکا در برخورد با کشورها در حوزه سلامت

انتقاد از رفتارهای تبعیض آمیز آمریکا در برخورد با کشورها در حوزه سلامت

اسنک: به گزارش اسنک، رئیس سازمان بازرسی اظهار داشت: اشتراک گذاری تجربیات آمبودزمانی کشورهای مختلف که دارای ساختار متفاوت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی متفاوت هستند، می تواند به ارتقاء نحوه رسیدگی به شکایات شهروندان از ادارات و سازمان های دولتی همچین نظارت بر حسن جریان امور در ساختار اجرایی کشورهای عضو کمک نماید.


به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در کنفرانس علمی و عملی آمبودزمانی که با حضور ۲۲ کشور شامل کشورهای عضو این اتحادیه تازه تاسیس و برخی کشورهای ناظر در شهر مسکو درحال برگزاری است، به تشریح اقدامات صورت گرفته در نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران پرداخت.

وی اظهار داشت: اشتراک گذاری تجربیات آمبودزمانی کشورهای مختلف که دارای ساختار متفاوت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی متفاوت هستند، می تواند به ارتقاء نحوه رسیدگی به شکایات شهروندان از ادارات و سازمان های دولتی همچین نظارت بر حسن جریان امور در ساختار اجرایی کشورهای عضو کمک نماید.

خداییان اظهار نمود: در گفتمان غالب امروز دنیا، بشریت به دنبال توسعه و بهبود رفاه زندگی در جامعه است که دستیابی به آن مستلزم تعیین و تأمین حقوق بشر در سطح دنیا و حقوق شهروندی در سطح کشورها است. از طرفی یکی از اجزاء مهم توسعه و رفاه اجتماعی را تأمین و ارتقاء سلامت آحاد جامعه می دانند به نحوی که این امر بعنوان محور توسعه پایدار شناخته شده است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: ازاین رو سلامت و حقوق بشر دو مفهوم به هم پیوسته و مرتبط برای دستیابی به یک جامعه ایده آل از منظر توسعه همه‌جانبه و پایدار در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی درک می شود. در همین ارتباط یکی از تعاریف غالب و اساسی عرضه شده از جانب سازمان جهانی بهداشت اینست که سلامت را تعریف می کند. به زیستن، رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی است نه فقط نبود بیماری و نقص عضو.

وی با انتقاد از رفتارهای تبعیض آمیز دولت آمریکا در برخورد با کشورهای مختلف در حوزه سلامت، اظهار داشت: امروزه با وجود این که جامعه میانی برای بهداشت و درمان اهمیت زیادی قائل شده است و سازمانی تحت عنوان سازمان بهداشت جهانی بر این امر نظارت دارد، لیکن متأسفانه کشور آمریکا در اعمال تحریم های ظالمانه بر بعضی از کشورها همچون ایران به سلامت افراد هم برخورد سیاسی نموده و از واردات دارو و تجهیزات پزشکی که به سلامت مردم مرتبط می باشد، جلوگیری می کند. به نحوی که در سالهای شروع بیماری کرونا، از واردات واکسن به کشور ایران جلوگیری کرده و کشور ایران برای مبارزه با آن بیماری خطرناک واکسن داخلی ساخت.
خداییان خاطرنشان کرد: ازاین رو مبارزه با تبعیض در این خصوص در سطح جامعه جهانی ضروری می باشد. الان همه مردم جهان شاهد هستند که در لبنان و فلسطین بیمارستان ها و آمبولانس ها مورد حمله رژیم صهیونیستی اسرائیل هستند، حتی مراکز در ارتباط با صلیب سرخ جهانی هم مورد حمله قرار می گیرند، اما شورای امنیت سازمان ملل متحد در این خصوص اقدامی انجام نمی دهد. فلذا پیشنهاد می شود که چنین اقدامات ضد حقوق بشری توسط آمبودزمان های اوراسیا محکوم شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این جلسه به تشریح جایگاه سلامت در ایران پرداخت و اظهار داشت: در کشور ایران به مبحث سلامت و بهداشت جسمی، روحی و روانی مردم اهمیت زیادی داده می شود. در اصل بیست و نهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مقرر شده است: برخورداری از تأمین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، از کار افتادگی، بی سرپرستی، در راه ماندگی، حوادث و سوانح، احتیاج به خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت های پزشکی به شکل بیمه و... حقی است همگانی و دولت مکلف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمد حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایت های حقوقی را برای یک یک افراد کشور تأمین نماید.

وی ادامه داد: همینطور رهبر انقلاب اسلامی ایران (مدظله العالی) سیاست های کلی نظام سلامت را تصویب و ابلاغ نموده و کلیه مراجع تقنینی، اجرایی و قضایی مکلف به رعایت این سیاست ها بوده و مقررات مغایر با این سیاست ها قابل اعتنا نمی باشند. همچون این سیاست ها عبارتند از: ۱- عرضه خدمات آموزشی، پژوهشی، بهداشتی، درمانی، توانبخشی سلامت مبتنی بر اصول و ارزش های انسانی و اسلامی و نهادینه سازی آن در جامعه ۲- تحقق رویکرد سلامت همه‌جانبه و انسان سالم در همه قوانین، سیاست های اجرایی و مقررات با رعایت جوانب زیر؛۲-۱ اولویت پیشگری بر درمان۲-۲ روزآمد نمودن برنامه های بهداشتی و درمانی ۳-۲کاهش مخاطرات و آلودگی های تهدید کننده سلامت مبتنی بر شواهد معتبر علمی۴-۲تهیه پیوست سلامت برای طرح کلان توسعه ای ۵-۲ ارتقاء شاخصهای سلامت برای دستیابی به جایگاه اول در منطقه آسیای جنوب غربی ۶-۲ اصلاح و تکمیل نظام های پایش، نظارت و ارزیابی برای حمایت قانونمند از حقوق مردم و بیماران و اجرای صحیح سیاست های کلی.

خداییان بیان نمود: در اجرای این سیاست ها قانونگذار مقرر کرده است که: اولا- دولت مکلف به پوشش بیمه های سلامت همگانی برای کلیه آحاد جمعیت کشور ایران به میزان صددرصد است. ثانیاً- وزارت بهداشت مکلف است برای همه مردم پرونده الکترونیک سلامت تشکیل داده و آنرا رصد نماید. ثالثاً- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امور سیاست گذاری های اجرایی، برنامه ریزی های راهبردی، ارزشیابی و نظارت را انجام می دهد و ترتیبی اتخاذ می کند که خدمات بهداشتی و درمانی از راه واحدهای بخش های دولتی- عمومی و نیمه دولتی و خصوصی در فضای رقابتی ایجاد شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور اظهار داشت: بنابراین امروزه بهداشت و درمان در کشور جمهوری اسلامی ایران در سطح بسیار مطلوبی قرار دارد که علاوه بر تأمین نیازهای بهداشت و درمان اتباع کشور، بیشتر از ۸ میلیون مهاجر در کشور ایران از امکانات بهداشتی و درمانی همانند سایر ایرانی ها برخوردار می باشند.

وی ضمن اشاره به نقش نظارتی سازمان بازرسی در اجرای سیاست های نظام سلامت کشور اظهار داشت: سازمان بازرسی کل کشور در جمهوری اسلامی ایران وظیفه نظارت بر سیاست های کلی نظام در امر بهداشت و درمان و قوانین و مقررات بالا دستی را بر عهده دارد. خوشبختانه الان در کلیه نقاط کشور، مراکز بهداشت حضور دارند. زنان آبستن در دوران بارداری، به طور کامل زیر پوشش بیمه مجانی این مراکز قرار داشته و برای آنها پرونده سلامت و نظارت تشکیل می شود.

وی ادامه داد: واکسیناسیون مردم در مقابل بیماری های واگیردار کاملا مجانی و عمومی است. امروزه خیلی از عمل های جراحی، با استفاده از تکنولوژی های روز دنیا از راه دور صورت می گیرد.
خداییان تصریح کرد: با عنایت به تحریم های ظالمانه ضد ایران، بیشتر از ۹۹ درصد از داروهای مورد نیاز در داخل کشور تأمین می شود. امروزه در ایران توریسم درمانی راه اندازی شده و بیماران خیلی از کشورها در ایران معالجه می شوند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: بنابراین در برنامه ریزی های سالانه کشور، از کلیه مراکز بهداشتی و درمانی سراسر کشور توسط بازرسان این سازمان بازرسی به عمل آمده و درصورتیکه هر یک از این مراکز به وظایف قانونی خود عمل نکنند با آنها برخورد قانونی می شود.

وی به اقدامات نظارتی این سازمان در حوزه بهداشت و درمان هم اشاره کرده و اظهار داشت: گزارش هیات های بازرسی این سازمان به ریاست جمهور، وزراء و سایر مسؤلان ارسال می شود و درصورتیکه فرد یا اشخاصی از قانون تخلف کنند به مراجع ذیصلاح قضایی و اداری معرفی می گردند، به نحوی که پارسال تعداد ۵۴ نامه هشداری پیشگیرانه به دستگاههای حوزه سلامت، ۴ گزارش استحضاری برای ریاست محترم جمهور، ۸ فقره گزارش کیفری، ۸ فقره گزارش تعقیب اداری و ۳۱۸ پیشنهاد جهت اصلاح امور و پیشگیری از تخلفات و انحرافات آتی به دستگاههای حوزه سلامت ارسال شده است.

خداییان، اظهار نمود: این سازمان از مراکز نگهداری معلولان، بیمارستان ها و اورژانس ها و درمانگاه ها بازدید میدانی به عمل آورده یا بیماران و همراهان بیماران، پرستاران و پزشکان مذاکره و درصورتیکه هر یک از آنها شکایتی از طرز کار مسؤلان امر داشته باشند به صورت فوق العاده پیگیری می شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: اقدام دیگر این سازمان نظارت بر سلامت و استاندارد بودن مواد غذایی، میوه ها و سبزیجات مورد مصرف مردم است تا در تولید آنها موازین بهداشتی و استانداردها رعایت شود.

وی اظهار داشت: همینطور نظارت بر موازین زیست محیطی از قبیل هوا، آب و خاک بر عهده این سازمان است و بر دستگاههای متولی این امور نظارت داشته و بازرسی های سالانه را انجام می دهد. همه دستگاههای اجرایی مکلف به همکاری با سازمان بازرسی کل کشور در این خصوص هستند.

به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، خداییان خاطرنشان کرد: امیدوارم جهان به مسیری سیر نماید که جهانی عاری از تبعیض در امر بهداشت و درمان داشته باشیم و شاهد مرگ افراد نباشیم که از شدت فقر و عدم دسترسی به مراکز بهداشتی و درمانی صورت می گیرد.




منبع:

1403/07/20
11:05:35
5.0 / 5
272
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , امنیت , برنامه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir