تاثیر آب چغندر بر فشارخون

تاثیر آب چغندر بر فشارخون

اسنک: مصرف منظم آب چغندر ممکنست در پایین آوردن فشارخون در افراد مبتلا به فشارخون بالا موثر باشد.


به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، چغندر سرشار از نیترات است که در خون به اکسید نیتریک تبدیل می شود و به گشاد شدن رگ های خونی کمک می نماید. همین طور آنتی اکسیدان هایی دارد که التهاب را کم می کنند و از سلول ها در مقابل لطمه دیدگی محافظت می کنند.
آب چغندر فواید زیادی برای سلامتی دارد اما این که آیا می توان آنرا هر روز مصرف کرد یا خیر، به عوامل زیادی بستگی دارد.
پزشکان ممکنست آب چغندر را بدین سبب که حاوی مقدار زیادی نیترات است برای فشارخون بالا سفارش کنند. با اینحال آب چغندر فقط می تواند مکملی برای درمان فشارخون بالا باشد اما به تنهایی برای مقابله با برخی عوامل موثر بر افزایش فشارخون کافی نیست.

عوامل خطر فشارخون بالا

عوامل زیادی بر فشارخون تاثیرگذارند همچون سن، سابقه خانوادگی و ژنتیک، نژاد و همین طور جنسیت. اما برخی عوامل دیگر مثل رژیم غذایی نامناسب، بی تحرکی یا کم تحرکی، کم خوابی یا نداشتن خواب باکیفیت و استرس هم می تواند موجب افزایش فشارخون شود.
استفاده از برخی داروها مانند داروهای ضد افسردگی، ضد احتقان، قرص های ضدبارداری هورمونی و داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) هم می تواند در بالا بردن فشارخون نقش داشته باشد. از دیگر عوامل موثر بر فشارخون استفاده از مخدرهایی مانند کوکایین یا مت آمفتامین است.
بعضی بیماریها مانند بیماری مزمن کلیه، سندروم متابولیک، اضافه وزن یا چاقی، آپنه خواب، مشکلات تیروئید و برخی انواع تومورها هم می توانند افزایش فشارخون را به همراه داشته باشند.
فشارخون بالا یک عامل خطر در بروز بیماریها و مشکلات قلبی است و بر نرخ بستری شدن در بیمارستان و مرگ ومیر موثر است.

چقدر آب چغندر بنوشیم؟

تحقیقات درباره ی تاثیر آب چغندر بر فشارخون به نتایجی مختلف و دزهای پیشنهادی متفاوت منتج شده اما هنوز دقیقا مشخص نشده است که برای کاهش فشارخون چه مقدار باید آب چغندر نوشید. در یک متاآنالیز بزرگ، دزهای روزانه آب چغندر از ۷۰ تا ۵۰۰ میلی لیترــ از حدود یک چهارم لیوان تا دو لیوان ــ متغیر بود.

مدت زمان تاثیر آب چغندر چقدر است؟

آب چغندر می تواند در عرض ۳۰ دقیقه تا سه ساعت بعد از مصرف بر فشارخون تاثیر بگذارد. با اینحال برخی مطالعات نشان می دهد که این اثر، کوتاه مدت است و در عرض ۱۰ ساعت از بین می رود.
یک مطالعه نشان داد که نوشیدن روزانه آب چغندر به مدت ۱۴ روز، در مقایسه با نوشیدن کوتاه مدت آن، نتایج بهتری دارد. مطالعه دیگری هم دریافت که در افراد دچار بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) که به مدت ۱۲ هفته هر روز ۷۰ میلی لیتر آب چغندر غلیظ می نوشیدند، کاهش مداوم فشارخون صورت گرفت.

آیا می توان هم زمان با مصرف داروهای فشارخون آب چغندر نوشید؟

به گزارش ایندیپندنت، حتی اگر از داروهای کنترل فشارخون استفاده می کنید، نوشیدن آب چغندر می تواند بی خطر باشد اما شرایط افراد متفاوت می باشد، بدین سبب پیش از مصرف روزانه حتما با پزشک مشورت کنید؛ برای اینکه در بعضی موارد، ممکنست مصرف این نوشیدنی همراه دارو فشارخون را بیش از اندازه کم کند.
علایم و نشانه های فشارخون پایین عبارتند از تاری دید، گیجی، سرگیجه، غش، حالت تهوع، خستگی، سردرد، گردن درد، کمردرد، تپش قلب، احساس ضربان غیرعادی، لرزش یا ضربان سریع یا شدید قلب.

معایب احتمالی

نوشیدن آب چغندر به سبب رنگدانه هایی که در آن وجود دارد، موجب می شود رنگ ادرار یا مدفوع صورتی یا قرمز به نظر برسد که البته عارضه جانبی بی ضرری است و خطری برای سلامتی ندارد اما باتوجه به آنکه چغندر هم مثل اسفناج، کلم سبز، ریواس، مغزها و شکلات مقدار بالایی اگزالات دارد، خطر مبتلاشدن به سنگ کلیه را بیشتر می کند.
همین طور سفارش می شود هنگام خرید آب چغندر حتما برچسب محصول را برای دانستن قندهای افزوده آن بررسی کنید. برای اینکه مصرف بیش از اندازه نوشیدنی های شیرین مشکلات سلامت مانند افزایش وزن، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی را بدنبال دارد.
برخی تحقیقات هم نشان داده اند که مصرف زیاد نیترات ممکنست به تشکیل مواد سرطان زا در بدن کمک نماید. از طرف دیگر، تحقیقات دیگری از این ایده حمایت می کنند که نیترات ها می توانند در مقابل برخی سرطان ها مثل سرطان سینه، پوست، پروستات، کبد، ریه و مری از بدن محافظت کنند.
باید توجه داشت که نیترات موجود در فراورده های گوشتی با نیترات میوه ها و سبزیجات متفاوت می باشد. نیترات ها را بطور معمول برای ماندگاری گوشت به آن اضافه می کنند و این نیترات بر خلاف نیترات خیلی از میوه ها و سبزیجات، فاقد آنتی اکسیدان های مفید می باشد. این تفاوت، نحوه فرآوریِ نیترات ها در بدن را هم تغییر می دهد و ممکنست به تشکیل مواد سرطان زا و افزایش ریسک مبتلاشدن به سرطان هایی مانند سرطان روده بزرگ، کلیه و معده منجر شود.

نحوه مصرف چغندر

چغندر برای سلامت کلی مفید است؛ چه آنرا بنوشید و چه بخورید برای اینکه هر دو سرشار از نیترات و مواد مغذی هستند، با اینحال با خوردن خود چغندر فیبر بیشتری به دست می آورید.
نصف فنجان چغندر فقط ۰.۱۵ گرم چربی دارد، در صورتیکه میزان فیبر آن ۱.۷ گرم است. چغندر غنی از ویتامین کا، آ، سی و چندین ویتامین ب همچون فولات (ب۹) است. مواد مغذی موجود در چغندر به سلامت استخوان ها، تشکیل گلبول های قرمز خون، رشد سلول های سالم و بهبود جریان خون به مغز کمک می نماید. خواص ضدالتهابی آن هم در پایین آوردن خطر مبتلاشدن به تعدادی از بیماریهای مزمن نقش دارد.
متخصصان می گویند که رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه ها می تواند فشار خون را کنترل کند و خطر بیماری قلبی و سکته را کم کند. یک رژیم غذایی حاوی انواع سبزیجات و میوه ها در رنگ های متنوع بهترین راه دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن است.



1403/07/18
09:41:11
5.0 / 5
210
تگهای خبر: بدن , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir