مطالعه نشان می دهد؛
کاهش فشارخون و خطرات قلبی با خوردن میوه و سبزیجات
اسنک: یک کارآزمایی بالینی جدید نشان میدهد که خوردن میوه ها و سبزیجات بیشتر می تواند فشار خون را کم کند و سلامت قلب را با کاهش سطح اسید در بدن بهبود بخشد.
به گزارش اسنک به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، نتایج کارآزمایی نشان داد افرادی که دو تا چهار فنجان میوه و سبزیجات را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کردند با کاهش فشار خون و کاهش خطر بیماری قلبی و همین طور بهبود سلامت کلیه مواجه بودند.
«مانیندر کاهلون»، سرپرست تیم مطالعه و دانشیار دانشگاه تگزاس، اظهار داشت: «این امر از سفارش ما بر اساس این که میوه ها و سبزیجات باید درمان بنیادی برای بیماران دچار فشار خون بالا باشد، حمایت می کند، برای اینکه ما به هر سه هدف سلامت کلیه، کاهش فشار خون و کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی با میوه ها و سبزیجات دست می یابیم.»
به گفته پژوهشگران، پزشکان ابتدا باید از مردم بخواهند که میوه ها و سبزیجات بیشتری پیش از شروع مصرف داروهای فشار خون مصرف کنند.
دکتر «دونالد وسون»، محقق ارشد و پروفسور پزشکی داخلی دانشگاه تگزاس، توضیح داد: «مداخلات غذایی برای مدیریت بیماری مزمن اغلب سفارش نمی شوند و حتی کمتر اجرا می شوند، برای اینکه چالش های زیادی برای وادار کردن بیماران به اجرای آنها وجود دارد. با وجود این، آنها مؤثر هستند و از کلیه و قلب و عروق محافظت می کنند.»
وسون در ادامه اضافه کرد: «ما باید کوشش های خودرا برای گنجاندن آنها در مدیریت بیمار افزایش دهیم و به شکل گسترده تر، رژیم های غذایی سالم را برای جمعیت هایی که در معرض خطر ابتلاء به بیماریهای کلیوی و قلبی عروقی هستند قابل دسترس تر نماییم.»
وسون اظهار داشت: «این کارآزمایی بالینی برمبنای مطالعات قبلی انجام شده است که نشان میدهد رژیم های غذایی سرشار از پروتئین حیوانی موجب افزایش سطح اسید خون می شوند و سلامت کلیه ها از آنجا که این اندام بیش از اندازه کار می کند تا آن اسیدها را از خون فیلتر کند، لطمه می بیند.»
وی توضیح داد: «ما فرض کردیم که یکی از راه هایی که میوه ها و سبزیجات هم برای کلیه ها و هم برای قلب سالم هستند، این است که میزان اسید موجود در رژیم غذایی و در نتیجه میزان اسیدی را که کلیه ها باید از بدن خارج کنند، کم می کنند.»
برای این کارآزمایی، پژوهشگران گروهی متشکل از ۱۵۳ بیمار دچار فشار خون بالا و سطوح بسیار بالای اسید خون را به سه گروه تقسیم کردند.
یک گروه میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کردند، گروهی دیگر روزانه دو قرص بی کربنات سدیم مصرف کردند و گروه سوم مراقبت های استاندارد را دنبال کردند.
گروه بی کربنات سدیم نسبت به گروه کنترل از سلامت کلیوی بهتری برخوردار بود، اما فشار خون و فواید سلامت قلب گروه میوه ها و سبزیجات را به دست نیاورد.
علاوه بر این، افرادی که میوه ها و سبزیجات بیشتری می خوردند به دوزهای کمتری از داروهای فشار خون نیاز داشتند.
منبع: اسنك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب