نتایج یك مطالعه جدید نشان می دهد؛
روغن زیتون ماده ای قدرتمند برای مقابله با زوال عقل
اسنک: یک مطالعه اولیه نشان میدهد افرادی که با افزایش سن بدنبال تیزبینی ذهنی و ذهن فعال می باشند بهتر است مارگارین را با روغن زیتون جایگزین کنند.
به گزارش اسنک به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، این مطالعه بر روی بیش از ۹۰۰۰۰ متخصص بهداشت ایالات متحده نشان داد که دوستداران روغن زیتون در طول سه دهه بعد کمتر به سبب زوال عقل جان خودرا از دست می دهند.
در مقایسه با همتایان خود که به ندرت از روغن زیتون استفاده می کردند، افرادی که بیش از نیم قاشق غذاخوری در روز از این روغن مصرف می کردند، ۲۸ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از زوال عقل بودند.
به گفته پژوهشگران، یک تغییر کوچک رژیم غذایی می تواند تفاوت قابل توجهی ایجاد کند: مصرف روزانه یک قاشق چای خوری روغن زیتون بجای همان مقدار روغن مارگارین ممکنست خطر مرگ ناشی از زوال عقل را تا ۱۴ درصد کم کند.
به گفته پژوهشگران، اسیدهای چرب امگا ۳ فواید ضد التهابی دارند و روغن زیتون منبع خوبی از امگا ۳ است. اعتقاد بر این است که التهاب در پروسه زوال عقل دخیل است، و به هیمن خاطر خوردن منظم روغن زیتون می تواند مفید باشد.
فراتر از آن، مطالعات گذشته، رژیم غذایی مدیترانه ای که غنی از روغن زیتون است را با حافظه و مهارت های فکری بهتر در افراد مسن و کاهش خطر ابتلاء به زوال عقل مرتبط دانسته اند.
با این حال، در مطالعه جدید، خود روغن زیتون - مستقل از رژیم غذایی کلی - با خطر کمتر مرگ ناشی از زوال عقل مرتبط بود.
«آن جولی تسیر»، محقق فوق دکتری در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، می گوید: «حتی هنگام ارزیابی کیفیت رژیم غذایی، ما این ارتباط را مشاهده کردیم.»
مطالعات گذشته نشان داده اند که رژیم غذایی غنی از روغن زیتون می تواند خطر حمله قلبی و سکته مغزی را کم کند، که احیانا با کمک به بهبود فشار خون، کلسترول، عملکرد عروق خونی و موارد دیگر این اتفاق می افتد.
آنچه برای قلب مفیدست برای مغز نیز مفیدست و تصور می شود که سلامت قلب و عروق بهتر خطر زوال عقل را کم می کند.
منبع: اسنك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب