برای اولین بار در كشور؛

اجرای طرح نظام ارجاع تخصصی تغذیه کلید خورد

اجرای طرح نظام ارجاع تخصصی تغذیه کلید خورد

به گزارش اسنک اجرای طرح نظام ارجاع تخصصی تغذیه با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی به صورت رسمی شروع شد.



به گزارش اسنک به نقل از مهر، محمدرضا سهرابی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: هدف معاونت بهداشتی عرضه خدمت بهینه به مردم است که نخستین استراتژی در جهت تأمین این هدف استفاده مطلوب از امکانات و زیرساخت های موجود است.
نقش الگوی نامناسب تغذیه در بروز بیماری های غیر واگیر و مزمن
وی عوامل خطر تهدید کننده سلامت را بسیار متنوع ذکر کرد و اضافه کرد: الگوی نامناسب تغذیه در این میان، نقش مهمی در بروز بیماری های غیر واگیر و مزمن دارد و اصلاح آن هم در کاهش باربیماری ها مؤثر است.
سهرابی ضمن اشاره به خدمات عرضه شده توسط کارشناسان تغذیه در سطح مراکز خدمات جامع سلامت و نقش آنها در اصلاح الگوهای تغذیه ای تصریح کرد: این خدمات برای کلانشهری مانند تهران کافی نیست و توسعه آن ضروری می باشد.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، برخی مراجعان مراکز بهداشتی به خدمات تخصصی رژیم درمانی نیاز دارند که متأسفانه با گذشت سال ها فرایند ارجاع در حوزه تغذیه محقق نشده است. از طرفی دیگر برخی خدمات سلامت نظیر مشاوره های تغذیه امکان دارد در جامعه به صورت بازاری عرضه شوند و کیفیت لازم را نداشته باشند.
وی اضافه کرد: با عنایت به این که عرضه خدمات باکیفیت از اهداف معاونت بهداشتی به حساب می آید طرح همکاری با کلینیک های تخصصی انستیتو تغذیه عنوان شد تا در صورت احتیاج به مشاوره های تخصصی این خدمات به صورت باکیفیت و از راه محیط آکادمیک و توسط متخصصان و اساتید به مردم عرضه شود.
سهرابی با عنایت به وجود مناطق کم برخوردار در حوزه زیر پوشش دانشگاه اظهار داشت: بعضی از مراجعان مراکز بهداشتی توانایی مالی جهت استفاده از مشاوره های تخصصی بخش خصوصی را ندارند. در حالیکه به علت بیماری هایی نظیر نارسایی کلیه، دیابت و مشکلات قلبی عروقی ناگزیر به دریافت مشاوره های تغذیه و رژیم درمانی هستند.
وی تصریح کرد: با اجرای این طرح تلاش می نماییم با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه ای و اصلاح نظام ارجاع، خدمات باکیفیت با هزینه مناسب به راحتی در اختیار مراجعان قرار گیرد.
سهرابی ابراز امیدواری کرد با اجرای موفق این پروژه بتوان آنرا بعنوان یک الگوی کشوری در اختیار سایر دانشگاه ها قرار داد.
انستیتو تغذیه؛ تنها مرجع ملی ایران در زمینه سیاست گذاری علوم تغذیه است
سید امیر محمد مرتضویان رئیس دانشکده تغذیه و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، هم ضمن اشاره به وجود برخی مراکز سودجو در حوزه تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت: متأسفانه این مراکز از راه شبکه های مجازی یا تأسیس کلینیک های لوکس؛ با استفاده از عدم آگاهی مردم و تبلیغات مبادرت به عرضه مشاوره های غیرعلمی می کنند که گاهی برای سلامت فرد و جامعه هم مخاطره آمیز و زیانبار هستند.
وی ضمن ابراز خرسندی از اجرای این طرح خاطرنشان کرد: انستیتو تحقیقات تغذیه ای تنها مرجع ملی ایران در زمینه سیاست گذاری علوم تغذیه است.
مرتضویان اضافه کرد: بعنوان یک رسالت ملی درصدد برآمدیم با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه شرایط ارجاع و پذیرش مراجعان و بیماران به کلینیک های تخصصی این مرکز تسهیل شود و خدمات مشاوره و رژیم درمانی توسط متخصصان در اختیار مردم قرار گیرد. همینطور زمینه همکاریهای مشترک آموزشی و پژوهشی با معاونت بهداشتی تقویت شود.
وی، همکاری با معاونت بهداشتی دانشگاه در حوزه تغذیه را گامی مهم برای عرضه خدمت به جمعیت شش میلیون نفری زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برشمرد و اظهار داشت: از هر ارتباطی که به نفع سلامت عمومی مردم باشد استقبال می نماییم.
بر اساس این طرح همکاری امکان دسترسی مردم به خدمات تخصصی مشاوره تغذیه و رژیم درمانی فراهم می شود و مراجعان به مراکز بهداشتی تابعه دانشگاه در صورت احتیاج به کلینیک تغذیه و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه معرفی شده و به صورت حضوری یا آنلاین از خدمات تخصصی مذکور با تعرفه دولتی بهره مند می شوند.
در این راستا آموزش نحوه استفاده از سامانه سیب به اساتید انستیتو در ایام گذشته توسط کارشناسان معاونت بهداشت انجام شده است و با عنایت به اجرای این مقدمات، فرایند ارجاع بیماران برای دریافت خدمات تخصصی بزودی شروع می شود.


منبع:

1401/02/11
10:07:41
5.0 / 5
1046
تگهای خبر: آموزش , آنلاین , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir