مدیر بیوتكنولوژی موسسه رازی مطرح كرد

کاهش انتقال کرونا با دز استنشاقی واکسن رازی

کاهش انتقال کرونا با دز استنشاقی واکسن رازی

به گزارش اسنک مدیر بیوتکنولوژی موسسه رازی با اشاره به اینکه بر مبنای مطالعات انجام شده، اثربخشی واکسن کووپارس ۲.۵ تا سه برابر بیشتر از سینوفارم بوده است، اظهار داشت: تزریق دز استنشاقی واکسن رازی منجر به افزایش مقدار آنتی بادی در قسمت های بینی و مخاطی شده و هم ورود ویروس به قسمت فوقانی دستگاه تنفسی کمتر شده و در نتیجه انتقال ویروس کمتر اتفاق می افتد.



دکتر سید رضا بنی هاشمی در گفتگو با ایسنا، درباره واکسن رازی کووپارس، اظهار داشت: واکسن رازی کووپارس، واکسنی است که به دو صورت تزریقی و استنشاقی استفاده می شود. به صورتی که با تزریق دو دز از واکسن و پس از ۱۴ روز از تزریق دز دوم، ایمنی کامل ایجاد می شود. این ایمنی کامل، فرد را در مقابل بیماری حاد محافظت می کند.
کاهش انتقال کرونا با دز استنشاقی واکسن کووپارس
وی اضافه کرد: مبحث مهمی که خیلی از واکسن سازها به آن توجه نکردند، این بود که وقتی واکسن را تزریق می کنید، احتمال دارد که گرفتار بیماری حاد نشوید، اما می توانید آلودگی را پخش کنید. یعنی فرد بعنوان یک ناقل خاموش می تواند بیماری را انتقال دهد. به همین دلیل باتوجه به واکسن هایی که قبلا هم به صورت استنشاقی برای آنفلوآنزا و... بوجود آمده بود، ایده ای به ذهن مان آمد در خصوص این که روشی را ابداع نماییم که پس از تزریق دو دز واکسن کرونا که احتمال بیماری حاد و بستری شدن را از بین می برد، کاری نماییم که در صورت ابتلای بدون علامت فرد به بیماری، کمترین مقدار ویروس از راه فرد انتقال پیدا کند.

بنی هاشمی افزود: به همین دلیل یک دز استنشاقی بوجود آمد که به صورت تزریق داخل بینی به صورت اسپری استفاده می شود. بر این اساس فازهای مطالعاتی واکسن رازی کووپارس با همین متد پیش رفت. به صورتی که پس از تزریق دو دز تزریقی واکسن، یک دز استنشاقی استفاده می شود تا ویروس کمتر منتقل شود.

وی اظهار داشت: حُسن این اقدام این است که از نظر اپیدمیولوژی با بهره گیری از این دز استنشاقی میتوان از چرخه ویروس هم جلوگیری کرد. در ابتدای پاندمی کرونا با سویه ووهان که واکسن ها بر پایه سویه ووهان ایجاد شدند، نتایج کارآزمایی واکسن کووپارس نشان داد که استفاده از دز استنشاقی میزان انتقال ویروس کرونا را با سویه ووهان از فردی که این واکسن را تزریق کرده و بعدها به کرونای بدون علامت مبتلا شده، نزدیک به صفر می کرد. با ظهور دلتا و اُمیکرون این میزان از صفر مقداری بالاتر رفت، اما باز هم حداقل میزان انتقال را دارد و باتوجه به مطالعاتی که انجام دادیم، مشاهده کردیم که استفاده از دز استنشاقی میزان آنتی بادی را در قسمت بالای دستگاه تنفسی، بیشتر می کند و بر این اساس احتمال انتقال ویروس از جانب فرد مبتلا بسیار کمتر می شود.

بنی هاشمی با اعلان اینکه نخستین بار بود که واکسن کرونا در جهان به دو صورت تزریقی و استنشاقی استفاده می شد، اظهار داشت: این واکسن دراین زمینه پیشرو بود و هم اکنون در جهان هم تنها یکی دو شرکت با این سیستم پیش می روند. بنابراین در واکسن رازی کووپارس، افراد دو دز اول را به صورت تزریقی دریافت می کنند و پس از یک ماه از دز دوم، دز سوم که به صورت استنشاقی است تزریق می شود. ۱۴ روز پس از دز استنشاقی مقدار آنتی بادی در قسمت های بینی و مخاطی بالاتر رفته و ترشح این آنتی بادی سبب می شود که هم ورود ویروس به قسمت فوقانی دستگاه تنفسی کمتر شود و هم لوکالیزاسیون ویروس در قسمت بینی کمتر و در نتیجه انتقال کمتر اتفاق افتد.
اثربخشی ۳ برابری کووپارس نسبت به سینوفارم
وی درباره میزان اثربخشی واکسن کووپارس بر روی اُمیکرون، اظهار داشت: باید این موارد را از راه مطالعه مشخص کرد، اما مبحث مسلم این است که مطالعه بالینی ما در اوج دلتا درحال انجام بود. در عین حال فاز سوم مطالعه واکسن کووپارس در مقابل واکسن سینوفارم انجام شد؛ به صورتی که برای یک گروه سینوفارم تزریق می شد و برای یک گروه واکسن کووپارس که نتایج این مطالعه نشان داد اثربخشی واکسن کووپارس ۲.۵ تا سه برابر بیشتر از سینوفارم بوده است. همینطور در فاز سوم، ۱۰۰ نفر از افرادی که واکسن رازی تزریق کرده بودند، دز استنشاقی دریافت نمودند و به ۱۰۰ نفر از افرادی هم که واکسن سینوفارم را دریافت کرده بودند، ماده دیگری بعنوان واکسن استنشاقی تزریق شد. مقایسه این دو گروه نشان داد که افرادی که واکسن رازی را بعنوان دز استنشاقی دریافت نمودند مقدار آنتی بادی قسمت بالای دستگاه تنفسی شان یعنی قسمت های بینی و مخاطی شش تا هفت برابر بیشتر از گروهی که سینوفارم تزریق کرده بودند، بوده است. این نتیجه نشان داد که استفاده از دز استنشاقی، مقدار ورود ویروس و همینطور انتقال آنرا کمتر می کند.
قابلیت تولید ۱۰۰ میلیون دز کووپارس تا شهریور ۱۴۰۱
وی درباره آخرین وضعیت تولید واکسن رازی کووپارس، اظهار داشت: ما قابلیت تولید تا ۱۰۰ میلیون دز واکسن را تا شهریور سال آینده داریم. در تولید واکسن این گونه است که وزارت بهداشت از کمپانی واکسن سازی تعهد گرفته و اعلام می کند مثلاً ما تا آخر سال از شما ۲۰ میلیون واکسن می خواهیم. حال قابلیت ما تا شهریور ماه ۱۴۰۱، تولید ۱۰۰ میلیون دز است. وزارت بهداشت هم تابحال ۵ میلیون دز واکسن از ما خواسته که این ۵ میلیون دز را تحویل داده ایم. حالا هم اعلام نموده که ۵ میلیون دز دیگر هم می خواهیم که مقدماتش را فراهم کردیم و درحال انجام تست های مربوطه است و تا اسفند ماه این ۵ میلیون دز دیگر را هم به وزارت بهداشت تحویل می دهیم. باز هم اگر وزارت بهداشت درخواست داشته باشد، تا ۸۰ تا ۹۰ میلیون دیگر آمادگی داریم که تولید نماییم، اما به شرط این که سه ماه قبل به ما درخواست دهند. چونکه انجام کنترل های واکسن حدود سه ماه تولید می کشد.
برنامه ریزی برای دریافت مجوز جهانی
بنی هاشمی درباره دریافت مجوز سازمان جهانی بهداشت برای واکسن رازی کووپارس، اظهار داشت: به جهت اینکه واکسن رازی در سازمان جهالنی بهداشت ثبت گردد، سلسه مراتبی وجود دارد که باید مدارک و مطالعات مان را ترجمه کرده و عرضه دهیم. تابحال دو جلسه با سازمان جهانی بهداشت داشته ایم و داریم مقدمات را آماده می نماییم. این فرایند زمان بر است و با عنایت به تحریم های ظالمانه ضد کشورمان، وضعیت خاصی داریم. ما داریم مدارک مورد نیاز را آماده می نماییم تا برای دریافت مجوز سازمان جهانی بهداشت مدارک را به آنها تحویل دهیم.
چند کشور خارجی خواستار واکسن کووپارس
وی درباره امکان صادرات واکسن رازی کووپارس هم اظهار داشت: تابحال دو سه کشور از ما درخواست واکسن داشته اند، اما از آنجاییکه سازمان غذا و دارو اعلام نموده که ابتدا باید نیاز داخلی را تأمین نماییم و بعد خارج از کشور را، فعلاً برای صادرات واکسن مان به خارج از کشور تعهدی ندادیم. با این وجود دو کشور تا ۱۰ تا ۲۰ میلیون دز واکسن از ما خوسته اند که داریم اقدامات لازم را برای این کار مهیا می نماییم. اگر ۱۰۰ میلیون واکسن را در داخل کشور درخواست نداشه باشند، این میزان را برای صادرات آماده خواهیم کرد.





منبع:

1400/11/22
11:21:31
5.0 / 5
1142
تگهای خبر: برنامه , بیمار , بیماری , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir