متخصص طب ایرانی:

تأثیر طب ایرانی در جلوگیری از كووید ۱۹

تأثیر طب ایرانی در جلوگیری از كووید ۱۹

به گزارش اسنک کارشناس درمان دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل ضمن اشاره به تأثیر طب ایرانی در جلوگیری از مبتلا شدن به ویروس کرونا، اظهار داشت: این بیماری با رعایت اصول مراقبتی و بهداشتی قابل کنترل و مهار است.



رامین نسیمی دوست در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار نمود: با عنایت به ابتلای میلیونی مردم کشور به بیماری ناشی از ویروس کووید ۱۹ در یک سال گذشته باید در زمان باقی مانده تا ساخت واکسن قطعی درمان این بیماری نسبت به مدیریت شرایط و اوضاع حاکم در جامعه اشرافیت داشت که در این باب به عقیده کارشناسان درمان استفاده مناسب و اصولی از طب ایرانی در جهت جلوگیری از بیماری کرونا یکی از سهل الوصول ترین و مؤثرترین راه ها است.
وی ضمن اشاره به سرعت بالای انتشار ویروس کرونا اظهار داشت: متأسفانه همانطور که بارها از راه راه های مختلف به مردم اطلاع رسانی شده است، این ویروس به فاصله زمانی خیلی ناچیز انتشار گسترده ای دارد که در ابتدا با علایم ساده و شبیه به سرماخوردگی خفیف در بدن افراد ظاهر شده و به تدریج مشکلات تنفسی، کبدی، گوارشی و حتی عصبی را برای فرد مبتلا به دنبال دارد.
متخصص طب ایرانی با تکیه بر اهمیت کنترل بیماری کووید ۱۹ تصریح کرد: عدم جلوگیری از این بیماری می تواند عواقب بسیار سنگین ترین از حال حاضر هم داشته باشد که به تبع تمامی حوزه ها را درگیر می سازد که در این حوزه کوشش برای مهار و کنترل آن باید همگانی و به طور گسترده باشد که یکی از پیشنهادات در این حوزه استفاده مناسب از طب ایرانی در جهت جلوگیری از ابتلاء به کرونا است.

به گفته نسیمی دوست، حفظ اصول بهداشتی اولین گام در جهت جلوگیری از ابتلاء به کرونا است که در این رابطه می بایست شست وشوی مرتب دست ها، استفاده از ماسک بهداشتی، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از حضور در ازدحام مورد توجه همه آحاد جامعه باشد.
این کارشناس اعتقاد دارد، استفاده از عطرهای خوشبو و بوییدنی های شادی بخش مانند بوی گلاب و بهار نارنج، بوی گیاهان معطر مانند نعناع و ریحان، بوی ملایم میوه ها (پس از شستن کامل آن ها) مانند سیب، به، پوست پرتقال و نارنج، لیمو و خیار برای کاهش تنش محیط و حتی کاهش بار ویروس های معلق در هوا بسیار مفید می باشد.
پرهیز از افراط و تفریط در طب ایرانی سفارش می شود
رئیس اداره طب سنتی و مکمل معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل اظهار نمود: استفاده از سفارش های طب ایرانی برای بهبود وضعیت سلامت جسمانی در ارگان های حیاتی بدن برای همه در این بازه زمانی که کشور درگیر یک ویروس کشنده است، پیشنهاد می شود اما باید دقت داشت که این استفاده باید با حفظ تعادل و به دور از افراط یا تفریط باشد.
نسیمی دوست خاطرنشان کرد: حفظ تهویه محیط کار یا زندگی یکی از نکات مهم می باشد که متأسفانه همواره از مرکز توجه مردم به دور مانده که در این رابطه باید اظهار داشت که تنظیم تهویه محیط و روی آوردن به فعالیتهای فیزیکی و ورزشی یکی از سفارش های مهم طب ایرانی برای جلوگیری از ابتلاء به هرگونه بیماری عفونت ویروسی است که من به شخصه سفارش می کنم افرادی که می خواهند از ابتلاء به کرونا در امان باشند در کنار سایر نکات مراقبتی و بهداشتی پرهیز از بی تحرکی را هم در برنامه سلامت خود قرار دهند.
وی افزود: پرهیز از مصرف مواد مخدر، سیگار، قلیان و مشروبات الکلی هم در این حوزه بسیار حائز اهمیت بوده، چون که از مدت یک سال قبل تا به امروز برخلاف خیلی از شایعات مشاهده کردیم که مصرف این موارد سبب تشدید ناراحتی های تنفسی و در نتیجه غالب گشتن کرونا بر فرد بوده است.

به گفته کارشناس درمان دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل، همواره بخصوص در هنگام همه گیری ها باید از سه رفتار اجتناب کرد تا نیروهای بدن به جای توجه به آماده باش دفاعی، زیاد به کارهای گوارش و دفع پسماندهای تغذیه گمارده و مشغول نشوند که این سه رفتار پرخوری، درهم خوری و سنگین خوری است.
با این عادت های غذایی از ابتلاء به کرونا در امان باشید
متخصص طب ایرانی اظهار داشت: مصرف غذاهای سنگین و دیرهضم مانند ماکارونی، لازانیا، سالاد الویه، حلیم، کله‬ ‏پاچه، غذاهای چرب و سرخ کردنی و غذاهای نفاخ باید در این دوره گسترش و همه گیری کرونا در میان خانواده ها به حداقل میزان خود برسد چون که مصرف این غذاها به همراه شیرین هایی همچون کلوچه و اصطلاحاً شیرینی های خمیری درصد احتمال ابتلاء به بیماری را در افراد بالا می برد.
نسیمی دوست بیان نمود: در نقطه مقابل باید افراد با تحت کنترل داشتن سلایق غذایی خود استفاده بیشتر از غذاهای گوشتی (به خصوص گوشت قرمز) را به اعتدال رسانده و از انواع سبزیجات و حبوباتی مانند نخود و ماش بیشتر استفاده کنند که استفاده از سالاد هویج و سبزیجات با آب نارنج تازه و روغن زیتون همراه جوانه گندم یا ماش یا نخود یا شبدر، سالاد سیب خردشده و کشمش و مصرف زیتون پرورده در این خصوص می تواند انتخاب مناسبی برای افراد با رژیم های خاص غذایی باشد.

وی اظهار داشت: در پخت غذا از میزان متعادل ادویه مانند زنجبیل، آویشن، دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه استفاده شده و مصرف متعادل سیر و پیاز پخته همراه غذا به خانواده ها سفارش می شود.
کارشناس درمان دانشگاه علوم پزشکی استان ضمن اشاره به اهمیت بالای پرهیز از استفاده از تنقلات و غذاهای آماده با پخت سریع اظهار داشت: از مصرف انواع فست فودها، تنقلات مصنوعی (چیپس، پفک، ژله، انواع سس ها، شکلات و…) و انواع نوشیدنی های مصنوعی باید به جد پرهیز شود.
به گفته نسیمی دوست در صورت ابتلاء به یبوست استفاده از مواد غذایی ملین مانند انواع سوپ سبزیجات با آلو و روغن زیتون، خاکشیر با آب جوش (۲ تا ۳ قاشق غذاخوری خاکشیر بسته به فرد در یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه خیسانده و ناشتا مصرف شود)، خیسانده انجیر و آلو در آب و گلاب، فالوده سیب (سیب پوست کنده رنده شده با گلاب و زعفران یا دارچین)، سالاد کاهو و هویج با روغن زیتون و نارنج و دارچین سفارش می شود.


منبع:

1399/12/06
22:03:01
0.0 / 5
1349
تگهای خبر: بدن , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir