معاون وزیر بهداشت تشریح كرد

تجهیز 136 بیمارستان و 45 مركز آزمایشگاهی از محل وام بانك جهانی

تجهیز 136 بیمارستان و 45 مركز آزمایشگاهی از محل وام بانك جهانی

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت ضمن اشاره به دریافت وام ۴۲.۵ میلیون یورویی بانک جهانی پس از گذشت بیشتر از ۱۵ سال، نحوه هزینه کرد انجام شده از محل این تسهیلات را شرح داد.


به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، دکتر سید کامل تقوی نژاد در هجدهمین آیین پویش ره سلامت و افتتاح پروژه ICERP تجهیزات خریداری شده از محل تسهیلات بانک جهانی، اظهار داشت: در یک سالگی وقوع بیماری کرونا هستیم که چالش هایی را برای نظام تصمیم گیری کشور ایجاد کرد. با این وجود یکی از خصوصیت های این دوره، استفاده از تمام ظرفیت های نظام تأمین مالی داخلی و بین المللی برای تعیین منابع مالی در جهت تکمیل مراکز بهداشتی و درمانی و بهبود نظام پرداخت مطالبات و جذب و بهسازی نیروی انسانی بوده است.
وی اضافه کرد: در یکسال گذشته در بخشی از تجهیزات بیمارستانی مانند اکسیژن سازها، ۳۵ درصد از هر انچه که حالا در نظام سلامت وجود دارد، فقط امسال بوجود آمده است یا در زمینه تخت های ویژه ۶۵ درصد تخت های موجود در دولت های یازدهم و دوازدهم و ۳۵ درصدشان در سال قبل و سال جاری به مجموعه خدمات بیمارستانی کشور اضافه شده است. بر این اساس کاروانی که برای گسترش زیرساخت ها در کشور راه افتاده، به نحوی پیش رفته است که امروز حتی به اندازه یکسال قبل از این، ما پروژه افتتاح می نماییم. یعنی اگر در گذشته سالانه ۱۴۰۰ تخت بیمارستانی به مجموع تخت های کشور اضافه می شده، امروز هر ماه ۱۴۰۰ تخت برای افتتاح داریم که از افتخارات نظام جمهوری اسلامی و بخش سلامت است.
تقوی نژاد افزود: در این دوره وزارت بهداشت علاوه بر منابع داخلی از ظرفیت های بازار سرمایه برای انتشار اوراق نیکوکاری و سایر منابع خیرین استفاده کردیم. همینطور استفاده از منابع صندوق توسعه ملی که با اذن مقام معظم رهبری صورت گرفت، یکی از ظرفیت هایی است که بطور جدی به کمک نظام سلامت آمد. اتفاق بسیار مهم دراین زمینه این است که تمام امکانات و تجهیزات مورد نیاز بیمارستان ها و مراکز بهداشتی از این محل به صورت عمده تأمین شد. شرکتهای دانش بنیان رشد کردند و برای نخستین بار خرید تضمینی و پیشاپیش از شرکتهای دانش بنیان انجام شده است. فقط ۴۰۰۰ دستگاه ونتیلاتور از این محل خریداری شده و در اختیار بیمارستان ها قرار گرفت.
وی افزود: یکی از منابعی که از چند جهت برای ما اهمیت داشته، استفاده از منابع بانک جهانی در دوران کرونا برای خرید تجهیزات بوده است. این منابع از چند جهت برای ما مهم بود؛ نخستین شکستن موانع و سد عدم دریافت و استفاده از منابع بین المللی بخصوص بانک جهانی بود. علی رغم عضویت ما در این نهاد بین المللی و پرداخت حق عضویت سالانه، از آخرین منابعی که این نهاد به ایران اختصاص داده، بیشتر از ۱۵ سال می گذرد و همین مساله سبب محرومیت کشور از حق قانونی خود جهت استفاده از منابع مالی این نهاد بود که در دوران کرونا خوشبختانه محقق شد.
تقوی نژاد اظهار داشت: دریافت این وام ۵۰ میلیون دلاری، بدون در نظر گرفتن هزینه های سربار، باآنکه در مقیاس کلان و منابع مهمی که در این دوران از جانب دولت جمهوری اسلامی، اختصاص یافته اند کوچک است، اما از آن جایی که جان تک تک هموطنان ما و شهروندان برایمان مهم می باشد، به هر میزانی بتوانیم برای رسیدگی به مردم از منابع استفاده نمائیم، پرارزش است.
تقوی نژاد اظهار داشت: یکی دیگر از ارزش های این وام، دریافت این وام در شرایط تحریم است. علیرغم تحریم ها و کارشکنی هایی که آمریکا ضد منافع کشور ما ایجاد کرد و هنوز هم ادامه دارد، ما توانستیم ذیل یک سازوکار سه جانبه از ظرفیت های سازمان بهداشت جهانی برای خرید تجهیزات مورد نیازمان استفاده نمائیم. پیدا کردن مدل هایی جهت استفاده از منابع بین المللی برای ما اهمیت داشت. علاوه بر این استفاده از ظرفیت های بین المللی منجر به صرفه جویی در هزینه ها و خرید بیشتر تجهیزات مورد نیاز ذیل سازوکارهای بهداشت جهانی و بانک جهانی، باتوجه به خرید عمده از شرکتهای بین المللی بوده است. بطوریکه تعداد دستگاه خریداری شده، بیشتر از برآوردهای اولیه و قیمت های اولیه بوده است.
تقوی نژاد اظهار داشت: جنبه سوم اهمیت این وام، ارتقاء استانداردها و چگونگی تجهیز باتوجه به الزامات سازمان بهداشت جهانی بوده است. ما همواره تلاش میکنیم استانداردهای مورد استفاده بخصوص در حوزه تجهیزات و دستگاه ها را با بهترین دستگاههای بین المللی منتقل نماییم که این امر تجربه جدیدی برای نظام سلامت بهمراه داشته است و بالاخره جنبه چهارم ارزش این وام، همکاری بین دستگاهی برای دریافت استفاده از آن بوده است. همکاری مناسبی با وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه، گمرک و سازمان انرژی اتمی و... داشتیم که از آنها تشکر می نماییم.
وی همینطور اظهار نمود: بر مبنای منابعی که در اختیار ما قرار گرفته ۴۲.۵ میلیون یورو در اختیار ما قرار گرفته بود که حدود ۲۲.۷ میلیون یورو برای خرید تجهیزات مراکز درمانی و ۱۹.۸ میلیون یورو برای تجهیزات مراکز بهداشتی هزینه شده است. همه این تجهیزات وارد کشور شده، از گمرک ترخیص شده و بخشی از آن در حال طی فرآیند خودش است. از جهت تجهیزات توانستیم اقلام گوناگونی را وارد نماییم. ۵۶ دستگاه اپو سونوگرافی و ۲۹ دستگاه رادیوگرافی پرتابل، ۴ دستگاه آنژیوگرافی مغزی، ۶۸ دستگاه سی تی اسکن، ۳۰ دستگاه دیالیز پیشرفته، انواع مختلف کیت و لوازم ازمایشگاهی و... بوده است که وارد کشور شده و بخش قابل توجهی از آنها نصب شده است. در مجموع ۱۳۶ بیمارستان و ۴۵ مرکز ازمایشگاهی از این تجهیزات استفاده می نمایند.
به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، هجدهمین آیین پویش ره سلامت و مراسم افتتاح پروژه ICERP و تجهیزات و ملزومات خریداری شده از محل تسهیلات بانک جهانی با حضور دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، احمد المنظری رئیس منطقه ای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، دکتر محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، کریستف هملمن نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران و معاونین وزارت بهداشت و روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور از راه ویدیوکنفرانش در حال برگزاری است.




منبع:

1399/11/30
18:16:06
0.0 / 5
1394
تگهای خبر: استاندارد , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir