استاد تمام بیماری های عفونی كالج امپریال لندن در گفت وگو با اسنك:

آغاز پروسه بازگشت به زندگی عادی از بهار 2021

آغاز پروسه بازگشت به زندگی عادی از بهار 2021

به گزارش اسنک کرمان استاد زیست شناسی سلولی و بیماریهای عفونی در کالج امپریال لندن اظهار داشت: در صورتیکه واکسن کووید الان یک واقعیت است اما به مفهوم بازگشت فوری به زندگی عادی و آن طوری که فکر می نماییم نخواهد بود و اساسا این بازگشت به عوامل مختلفی و جانبی زیادی بستگی دارد. در ابتدای کار هستیم و اساسا راه این سفر بازگشت به زندگی عادی کمی طولانی خواهد بود اما بنظر می رسد پروسه بازگشت به زندگی پیش از کرونائی از اختتام بهار 2021 آغاز شود.


پروفسور"جیک باوم" در گفت و گو با ایسنا درباره آغاز پروسه توزیع گسترده واکسن فایزر در کشور انگلستان و اینکه چه افرادی در اولویت واکسن کووید ۱۹ هستند؟ اظهار داشت: به دنبال خبر تاثیرپذیری واکسن فایزر، دولت انگلیس سفارش و تهیه این واکسن به اندازه کافی را در دستور کار قرار داده است تا بتواند یک سوم مردم این کشور را در مقابل ویروس کرونا ایمن سازی کند.
احتمال آغاز واکسیناسیون تا پیش از کریسمس
وی با اعلان اینکه اساسا بخش خاصی از مردم نسبت به بقیه اولویت دریافت واکسن را خواهند داشت اظهار نمود: آنچه که بنظر می رسد این است که اکثریت مردم انگلیس و در ادامه سایر کشورهای دنیا، باید تا سال ۲۰۲۱ منتظر واکسن بمانند اما برخی ها نیز امیدوارند که تا پیش از کریسمس بتوانند این واکسن را دریافت نمایند.
باوم در پاسخ به این پرسش که چه کسانی نخستین واکسن های کرونا در دنیا را دریافت خواهند کرد؟ اظهار داشت: کمیته مشترک واکسیناسیون و ایمن سازی انگلیس (JCVI) در اطلاعیه ای ترتیب واکسن زدن به بخش های مختلف جامعه را ذکر کرده است که در این فهرست افراد مسن و همین طور گروه های لطمه پذیر جامعه در اولویت دریافت واکسن قرار دارند.
این استاد تمام بیماریهای عفونی در کالج امپریال لندن با اشاره به اینکه کمیته مشترک واکسیناسیون و ایمن سازی همین طور عنوان کرده است که ساکنین خانه های مراقبت نیز در اولویت دریافت واکسن قرار دارند اظهار نمود: این کمیته داده ها را در مورد اینکه چه کسانی از ویروس رنج می برند و چه کسانی بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از این بیماری قرار دارند را مورد بررسی قرار داده است و بر طبق آن دستورالعمل های موقتی را که در ابتدای سال منتشر نموده بود را تا حدودی اصلاح کرده بطوریکه در راهنمای جدید، افرادی که از نظر بالینی بسیار لطمه پذیر شناخته می شوند در بالاترین فهرست اولویت های دریافت واکسن کرونا قرار گرفته اند.
اولویت دریافت واکسن با چه کسانی است؟
این استاد زیست شناسی سلولی درباره فهرست اولویت مرحله یک برنامه واکسیناسیون کووید ۱۹ اظهار داشت: در این فهرست افراد ساکن در خانه های مراقبت از افراد مسن و مراقبان آنها، تمامی افراد ۸۰ سال به بالا و مددکاران بهداشت و مراقبت های اجتماعی در خط مقدم، تمای افراد ۷۵ سال سن و بالاتر، تمامی افراد ۷۰ ساله و بالاتر و افرادی که از نظر بالینی بسیار لطمه پذیر هستند، تمامی افراد ۶۵ سال به بالا، تمامی افراد ۱۶ ساله تا ۶۴ ساله با شرایط بیماری زمینه ای که آنها را در معرض خطر بیشتری از بیماری و مرگ و میر قرار می دهد، تمامی افراد دارای ۶۰ سال سن و بالاتر و تمامی افراد دارای ۵۵ سال سن و بیشتر قرار دارند.
باوم در پاسخ به این پرسش که واکسیناسیون چه زمانی آغاز خواهد شد؟ اظهار داشت: برای انجام مراحل واکسیناسیون هیچ زمان مشخصی هنوز وجود ندارد اما امید می رود واکسیناسیون تا پیش از کریسمس در کشور انگلیس شروع شود.
وی افزود: تصور می شود از ۴۰ میلیون دوز سفارش شده توسط دولت انگلیس، ۱۰ میلیون دوز تا پیش از اختتام سال به این کشور برسد تا در اختیار افراد مسن و لطمه پذیر قرار گیرد.
تاثیرپذیری واکسن کرونا ۱۰ تا ۱۴ روز بعد از تزریق دوز دوم
این استاد زیست شناسی سلولی و بیماریهای عفونتی در کالج امپریال لندن با اشاره به اینکه برای واکسیناسیون، افراد ملزم به دریافت دو دوز واکسن با فاصله ۲۱ روزه هستند، در پاسخ به این پرسش آیا فقط با یک دوز واکسن می توان در مقابل کووید محافظت کرد؟ به ایسنا اظهار داشت: هر سه واکسن فایزر، مودرنا و دانشگاه آکسفورد به دو دوز تزریق نیاز دارند و همه افراد باید هر دو دوز را دریافت نمایند و احیانا ۱۰ تا ۱۴ روز بعد از دوز دوم این افراد از محافظت کامل در مقابل بیماری برخوردار خواهند شد.
باوم درباره اینکه چه کسانی فعلا در اولویت دریافت واکسن کرونا نیستند، اظهار داشت: فهرست اولویت بندی برای مرحله اول از عرضه واکسیناسیون کووید ۱۹ شامل کسانی که زیر ۵۰ سال هستند، بیماری زمینه ای ندارند و کارکنان بهداشت و مراقبت های اجتماعی در خط مقدم؛ نیست و این افراد باید در انتظار فهرست مرحله دوم باشند اما در مورد افرادی عنوان شده است که به هیچ وجه نمی توانند واکسن بزنند.
زنان حامله و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف واکسن نزنند
این استاد بیماریهای عفونتی کالج امپریال لندن افزود: در این فهرست عنوان شده است که زنان حامله باید از لختگی جلوگیری نمایند همین طور مشخص شده است که برخی افراد با سیستم ایمنی ضعیف نباید واکسن بزنند در صورتیکه دیگران هم ممکنست به واکسیناسیون پاسخ مثبتی ندهند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا به خانم های حامله سفارش می شود که از واکسیناسیون برخوردار نباشند؟ اظهار نمود: کمیته مشترک واکسیناسیون و ایمن سازی سفارش کرده است که زنان حامله نباید واکسن بزنند برای اینکه هنوز اطلاعاتی در مورد ایمنی واکسن کووید ۱۹ در حاملگی وجود ندارد ضمن آنکه همین راهنمایی ها در مورد بانوانی که فکر می کنند ممکنست حامله باشند یا قصد دارند حاملگی را طی سه ماه از نخستین دوز واکسن را انجام دهند، اعمال خواهد شد.
باوم با اشاره به اینکه در هیچ یک از آزمایشات تولید واکسن کرونا، عمدا زنان حامله را به کار نگرفته اند اضافه کرد: در این آزمایشات زنانی داوطلب آزمایش بودند که بعد از آزمایش حامله شدند اما در مجموع اطلاعاتی مربوط به زنان حامله و درک استفاده از واکسن برای آنها وجود ندارد ضمن آنکه راهنمایی ها برای زنان حامله یک احتیاط است و نشانه این نیست که کمیته مشترک واکسیناسیون و ایمن سازی آنرا یک مشکل وحشتناک شناسایی کرده باشد.
این استاد زیست شناسی سلولی درباره افرادی که سیستم ایمنی بدنشان به خطر افتاده است نیز اظهار داشت: بطور کلی به بعضی از افراد فاقد سیستم ایمنی بدن نمی توان واکسن زد.آنها ممکنست سیستم ایمنی بدن نداشته باشند برای اینکه داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند یا نقص ایمنی دارند و واکسن ها در افرادی که دارای سیستم ایمنی عملکردی هستند، تاثیر می گذارد.
وی با اعلان اینکه ممکنست گزینه دیگری برای کسانی که سرکوب شده از سیستم ایمنی هستند یا نشانه ها یا درمان هایی که در حقیقت توانایی ایمنی بدن آنها را می کاهد، در نظر گرفته خواهد شد درباره اقدامات محافظت از نقص ایمنی در مقابل ویروس کرونا نیز اظهار داشت: انگلستان مقرر است آزمایشات بالینی درمان جدید آنتی بادی ویروس کرونا را با هدف افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و نمی توانند واکسینه شوند را آغاز کند.
باوم در پاسخ به این پرسش که برای محافظت از زنان حامله باید چه کاری انجام گیرد؟ به ایسنا اظهار داشت: کمیته مشترک واکسیناسیون و ایمن سازی گفته است که داده هایی را پیش بینی می کند که بحث درباره واکسیناسیون در حاملگی را روشن تر خواهدنمود و هنگامی که این داده ها در دسترس قرا گیرند، آنها راهنمایی ها و پروتکل های فعلی خودرا به روز رسانی خواهند کرد.
هیچ مدرکی در خصوص اینکه زنان حامله بطور جدی از ویروس کرونا رنج می برند وجود ندارد
وی با تاکید بر اینکه تا حالا هیچ مدرکی در خصوص اینکه زنان حامله بطور جدی از ویروس کرونا رنج می برند وجود ندارد اضافه کرد: هم اکنون برای احتیاط زنان حامله در فهرست افرادی هستند که در معرض خطر متوسط ویروس کرونا قرار دارند. بدین سبب سازمان بهداشت جهانی به آنها سفارش می کند تا آنجا که ممکنست در خانه بمانند و از کسانی که علایم ویروس کرونا دارند دوری کرده و سفارش های فاصله اجتماعی را دنبال کنند.
این استاد بیماریهای عفونی کالج امپریال لندن در پاسخ به این پرسش که آیا زنان حامله و افراد مبتلا به نقص ایمنی می توانند واکسن های دیگری را مصرف کنند؟ اضافه کرد: طبق نظر سازمان بهداشت جهانی واکسن های فعال شده زنده (LAV) خطر نظری برای جنین دارند و به زنان حامله بطور کلی سفارش می شود که از آنها بعنوان یک اقدام پیشگیرانه استفاده نکنند اما از طرف دیگر سازمان بهداشت جهانی گفته است هیچ مدرکی در مورد نتایج نامطلوب هنگام ترزیق واکسن غیرفعال به زنان حامله وجود ندارد.
باوم درباره استفاده از واکسن برای افرادی که دارای نقص ایمنی هستند نیز اظهار داشت: اگر سیستم ایمنی ضعیفی دارید و اینکه آیا می توانید واکسن بزنید با خیر به عوامل مختلفی مانند دارو و شرایط شما بستگی دارد. اگر در مصرف واکسن اطمینان ندارید، باید با پزشک خود مشورت کنید با این وجود سازمان بهداشت جهانی سفارش می کند که افراد دارای نقص ایمنی شدید واکسن های بیماری سل، دیفتری، سیاه سرفه و کزاز، ویروس فلج اطفال خوراکی، سرخک و تب زرد را استفاده نکنند.
وی در مورد نگرانی ها از دریافت واکسن نیز اظهار داشت: یک نظر سنجی از ۲۰۹۰ بزرگسال که توسط Savanta ComRes بین تاریخ های ۲۰ تا ۲۲ نوامبر انجام شد، نشان داد که ۶۷ درصد افراد عنوان کرده اند که "پس از تایید و در دسترس بودن از واکسن استفاده می کنند"، ۲۳ درصد گفته بودند "چنین کاری را انجام نخواهند داد" و ۱۰ درصد دیگر گفته بودند که "نمی دانند واکسن را تزریق خواهند کرد یا خیر" که از بین کسانی که گفته بودند لازم نیست الان این واکسن را بزنند ۴۴ درصد علت نزدن واکسن را ترس از عوارض جانبی بالقوه واکسن اعلام و ۳۱ درصد هم عنوان کرده بودند که به شرکت های دارویی اعتماد ندارند.
واکسن کرونا و عوارض جانبی آن
باوم در پاسخ به این پرسش آیا باید نگران عوارض جانبی احتمالی واکسن کووید ۱۹ باشیم؟ اظهار داشت: عدم واکسیناسیون مقابل کووید ۱۹ به سبب ترس از عوارض جانبی احتمالی، خطر بسیار بیشتری از هرگونه واکنش جانبی ناشی از ایمن سازی است.
این استاد تمام دانشگاه امپریال لندن با اشاره به اینکه داده هایی که تا حالا از شرکت های داروسازی تولید واکسن کرونا ارائه شده است نشان میدهد که عوارض جانبی واکسن ها در مقایسه با عوارض کووید ۱۹ در یک فرد لطمه پذیر بسیار خفیف است اظهار نمود: می دانید اثر واقعی کووید ۱۹ چیست؟ کافی است چند فیلم تلویزیونی از افرادی لطمه پذیر را ببینید که در ICU گرفتار شده اند. در زیر دستگاه های اکسیژن به سختی نفس می کشند و برای مدت طولانی به شدت بیمار شده اند و باید پیش از رفتن به بیمارستان با عزیزان خود خداحافظی کنند!! اساسا عوارض واکسن کرونا نسبت به این اتفاقات کمتر خواهد بود.
واکسن فایزر جهت استفاده در افراد زیر ۱۸ سال تایید نشده است
وی درباره اینکه آیا کودکان نیز واکسینه می شوند؟ اظهار داشت: هم اکنون واکسن فایزر جهت استفاده در افراد زیر ۱۸ سال تایید نشده است و بسیار بعید است که واکسن های مودرنا یا آکسفورد نیز برای کودکان وجود داشته باشد.
باوم افزود: فایزر هم اکنون در حال انجام مطالعه واکسن کرونا روی تعداد کمی از کودکان است اما فکر نمی کنم این واکسن ها در کودکان فعلا مجاز باشد ضمن آنکه باید عنوان نمود که کودکان در سطح بالای خطر ویروس کرونا قرار ندارند.
استفاده از واکسن به مفهوم رفع سریع بیماری نخواهد بود
این استاد بیماریهای عفونی کالج امپریال لندن در پاسخ به این پرسش که آیا به محض شروع واکسیناسیون می توانیم به حالت عادی برگردیم؟ به ایسنا اظهار داشت: استفاده از واکسن به مفهوم رفع سریع بیماری نخواهد بود و فقط می توانیم قیدها را تا حدودی کنار بگذاریم اما در مجموع دانشمندان و سیاستمداران دنیا این هشدار را داده اند که تا زمانی اکثریت مردم واکسینه نشوند و تعداد موارد مبتلا به کووید ۱۹ بسیار کمتر نباشد، اقدامات بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی همچنان باید ثابت باقی بماند.
وی افزود: در صورتیکه واکسن کووید الان یک واقعیت است اما به مفهوم بازگشت فوری به زندگی عادی و آن طوری که فکر می نماییم نخواهد بود و اساسا این بازگشت به عوامل مختلفی و جانبی زیادی بستگی دارد. در ابتدای کار هستیم و اساسا راه این سفر بازگشت به زندگی عادی کمی طولانی خواهد بود اما بنظر می رسد پروسه بازگشت به زندگی پیش از کرونائی از اختتام بهار ۲۰۲۱ آغاز شود.
باوم با تاکید بر اینکه هنوز مشخص نیست واکسن کووید ۱۹ بتواند انتقال ویروس را متوقف نماید اظهار نمود: جواب این سوال زمانی مشخص می شود که میلیون ها نفر در دنیا این واکسن را استفاده کنند و سپس معلوم می شود که آیا این بیماری متوقف خواهد شد یا خیر؟ انتقال ویروس ادامه خواهد داشت یا خیر؟




منبع:

1399/09/16
13:42:41
5.0 / 5
1462
تگهای خبر: بدن , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir