كدیور، فوق تخصص عفونی كودكان:
عملكردمان در مدیریت كرونا خوب نبوده است
به گزارش اسنك فارس پزشك فوق تخصص عفونی كودكان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شیراز اعتقاد دارد كه در ایران به لحاظ رفتار مردم و مدیریت و كنترل این بیماری توسط مسؤلان عملكرد خوبی نداشته ایم.
دکتر محمدرحیم کدیور در گفت و گو با ایسنا، با اشاره افزایش موارد ابتلای خانوادگی به کووید19 طی ماه های اخیر، اظهار داشت: یکی از علل مهم در ابتلای خانوادگی به این بیماری، شناسایی و قرنطینه نشدن افراد مثبت بدون علامت و رعایت نشدن شیوه نامه های بهداشتی مرتبط می باشد.
او با تاکید براینکه افرادیکه تست کرونای آنها مثبت می شود اما هیچگونه علامت و نشانه ای از بیماری ندارند هم باید مانند افراد دارای علامت، دوره قرنطینه را بگذرانند، اظهار داشت: ویروس عامل بیماری کرونا در کُل کشورهای جهان یکی است و طی این ماه ها، جهش کمی داشته است.
کدیور با اشاره به اینکه آمار تعداد مبتلایان و مرگ و میر کشورهای مختلف به علت نوع برخورد مردم و مدیریت و کنترل این بیماری توسط مسؤلان متفاوت می باشد، اضافه کرد: سیاستی که برای کنترل کووید۱۹ در برخی از کشورها مانند آمریکا اعمال می شود، اشتباه است. اما در کشورهایی مانند ژاپن، چین و کره جنوبی به علت شیوه مواجهه، شاهد بروز مرگ و میر کمتری نسبت به سایر کشورها هستیم.
این فوق تخصص عفونی کودکان با اشاره به اینکه در ایران به لحاظ رفتار مردم و مدیریت و کنترل این بیماری توسط مسؤلان خوب عمل نکرده ایم، تصریح کرد: حفظ فاصله فیزیکی، دوری از ترشحات تنفسی، شرکت نکردن در تجمعات، گرفتن تست از افراد مشکوک به این بیماری، قرنطینه الزامی افراد مثبت بدون علایم و... از مهمترین نکاتی است که باید در کنترل این بیماری در کشور مدنظر قرار گیرد.
کدیور افزود: باید افراد مبتلا در بیمارستان ها بستری شوند اما ظرفیت مراکز درمانی اختصاص یافته به این بیماران محدوده است و بنابراین خصوصا در شرایط افزایش آمار بیماران، امکان بستری همه بیماران وجود ندارد.
وی همینطور با اشاره به اینکه برای درمان این بیماری هنوز داروی خاصی کشف نشده است تغذیه مناسب و خوب در این ایام با هدف ارتقاء ایمنی سفارش می شود، اظهار داشت: استفاده از میوه جات، سبزیجات، ویتامین D در افراد بزرگسال و سنین پایین تر برپایه دستورالعمل های صحیح، ویتامین A و ویتامین C به میزان کافی، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد شد.
فوق تخصص عفونی کودکان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه مصرف دمنوش ها هیچ کمکی به پیشگیری یا درمان این بیماری نمی کنند، در عین حال سفارش کرد که در فصل سرد از مایعات گرم بیشتر استفاده گردد.
کدیور با تاکید بر پرهیز از تماس مستقیم با ترشحات دهانی افراد، اظهار داشت: ما امروز از نوزاد چند روزه تا کودکان و سنین مختلف مبتلایان مثبت داریم. البته کودکانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیشتر مبتلا می شوند. بنابراین اکیدا از بوسیدن کودکان و نوزادان، حتی توسط والدین، خودداری شود.
فوق تخصص عفونی کودکان در مورد مادران شیرده تصریح کرد: مادران شیرده هم در صورت مبتلا شدن به کرونا باید به شکل کامل قرنطینه شوند اما در دوران مبتلا شدن می توانند با رعایت کامل نکات بهداشتی و دقت در پوشاندن کامل دهان، بینی و دستها، به نوزاد خود شیر بدهند.
منبع: snacu.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب