سازمان غذا و دارو:
هر شکلاتی را نخورید
به گزارش اسنک، رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو، نسبت به استفاده از روغن های جایگزین کره کاکائو در بعضی شکلات ها اخطار داد.
به گزارش اسنک به نقل از ایفدانا، زهره پوراحمد، ضمن اشاره به اهمیت نوع چربی های مورد استفاده در شکلات های صنعتی، اظهار داشت: کره کاکائو یکی از اصلی ترین مواد در تولید شکلات های باکیفیت است اما در بعضی محصولات به جای آن از روغن جایگزین کره کاکائو بر پایه روغن پالم استفاده می شود که می تواند سلامت مصرف کنندگان را به خطر بیاندازد. وی ادامه داد: کره کاکائو حاوی اسید چرب استئاریک است که تاثیر خنثی بر سطح کلسترول دارد اما در مقابل روغن های جانشین معمولا شامل اسیدهای چرب لوریک و پالمیتیک هستند که مصرف طولانی مدت آنها می تواند سبب افزایش کلسترول مضر و ایجاد مشکلات قلبی و عروقی شود تفاوت کاکائو و شکلات پوراحمد ضمن اشاره به تفاوت میان کاکائو و شکلات، توضیح داد: کاکائو و شکلات هر دو از دانه های درخت کاکائو به دست می آیند اما تفاوت های مهمی دارند کاکائو به پودر یا کره ای گفته می شود که از دانه های کاکائو استخراج شده و در دو شکل اصلی وجود دارد، پودر کاکائو که بعد از گرفتن چربی دانه ها باقی می ماند و کره کاکائو که همان چربی طبیعی دانه های کاکائو است و در تولید شکلات مورد استفاده قرار می گیرد. وی افزود: اما شکلات تلفیقی از پودر کاکائو، کره کاکائو، شکر و گاهی شیر است. شکلات انواع مختلفی دارد همچون شکلات تلخ که درصد بالایی کاکائو و شکر کمتری دارد شکلات شیری که شامل شیر و مقدار بیشتری شکر است و شکلات سفید که از کره کاکائو شیر و شکر تشکیل شده و فاقد پودر کاکائو است. پوراحمد همینطور اظهار داشت: شکلات محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده شده و کالاهای مرغوب تر باکیفیت بهتر و سالم تری است و کاکائو یا فرآورده کاکائویی محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده نشده و به جای آن از روغن های بر پایه پالم استفاده شده و از کیفیت پایین تری برخوردار می باشند. لزوم آگاهی مصرف کنندگان در خرید شکلات رئیس اداره غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو با تاکید بر اهمیت فرآوری صحیح شکلات های صنعتی، خاطرنشان کرد: تولید شکلات باکیفیت بالا نیازمند دانش فنی و تجهیزات مناسب می باشد برخی تولیدکنندگان به علت محدودیت های فنی یا کاهش هزینه ها به استفاده از روغن های جایگزین ارزانقیمت روی می آورند که علاوه بر افت کیفیت محصول می تواند سلامت مصرف کنندگان را تحت تاثیر قرار دهد. وی از مصرف کنندگان خواست هنگام خرید محصولات شکلاتی به ترکیبات درج شده روی بسته بندی توجه نمایند اگر روی برچسب به جای کره کاکائو از عباراتی مانند روغن نباتی چربی جایگزین CBS یا CBR استفاده شده باشد احتمال استفاده از روغن های پالمی بالاست و این مورد باید مورد توجه قرار گیرد. پوراحمد در انتها اظهار داشت: شکلات واقعی در دمای بدن به سادگی ذوب می شود و بافتی لطیف و یکدست دارد، در حالیکه محصولات حاوی روغن های جایگزین معمولا بافتی مومی و سنگین در دهان ایجاد می کنند شناخت این تفاوت ها و انتخاب محصولات با ترکیبات مناسب می تواند به حفظ سلامت مصرف کنندگان کمک نماید.
منبع: اسنك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب