ارتباط مصرف گوشت قرمز و زوال عقل
اسنک: استیک، همبرگر، دنده گوشت گاو و هات داگ برای مغز افراد پیر مضر هستند.
به گزارش اسنک به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، بگفته پژوهشگران، افرادی که مقدار زیادی گوشت قرمز و فرآوری شده مصرف می کنند، بیشتر در معرض ابتلاء به زوال عقل هستند.
محققان دریافتند خوردن بالاتر از یک وعده گوشت قرمز در روز-به اندازه یک قالب صابون- با افزایش ۱۶ درصدی خطر زوال شناختی مرتبط می باشد.
و خوردن بالاتر از یک چهارم وعده روزانه گوشت قرمز فرآوری شده- بیکن، سوسیس، هات داگ و مانند آن - خطر زوال عقل را تا ۱۳ درصد و خطر زوال شناختی را تا ۱۴ درصد می افزاید.
علاوه بر این، بنظر می رسد مغز افراد با هر وعده اضافی گوشت قرمز که روزانه می خورند سریع تر پیر می شود.
از سوی دیگر، نتایج نشان میدهد که جایگزینی گوشت قرمز با مغزها و حبوبات خطر پیری زودرس مغز را کم می کند.
دکتر «دانیل وانگ»، محقق ارشد در بیمارستان بریگهام و زنان بوستون ماساچوست، می گوید: «دستورالعمل های رژیم غذایی بر کاهش خطرات بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت تمرکز دارند، در صورتیکه سلامت شناختی باوجود ارتباط با این بیماریها کمتر مورد بحث قرار می گیرد.»
وانگ اظهار داشت: «ما امیدواریم نتایج ما توجه بیشتری به ارتباط بین رژیم غذایی و سلامت مغز را تشویق کند.»
برای این مطالعه، پژوهشگران داده های نزدیک به ۱۳۴۰۰۰ پرستار و متخصص سلامت را که در پروژه های تحقیقاتی بلندمدت برای ردیابی سلامت و سبک زندگی شرکت می کردند، تحلیل و بررسی کردند.
نتایج نشان داد که به ازای هر وعده اضافی گوشت قرمز، افراد حدود ۱.۶ سال از نظر توانایی شناختی و حافظه کلامی پیرتر بودند.
با این حال، پژوهشگران دریافتند جایگزینی یک وعده گوشت در روز با آجیل یا حبوبات خطر ابتلاء به زوال عقل را تا ۱۹ درصد و کاهش شناختی را تا ۲۱ درصد کم می کند.
این مطالعه نشان میدهد که جایگزینی گوشت با آجیل یا حبوبات نیز حدود ۱.۴ سال پیری مغز را کُند می کند.
محققان حدس می زنند که گوشت قرمز ممکنست با تأثیرگذاری بر باکتری های ناسالم روده به سلامت مغز لطمه برساند.
یکی از محصولات جانبی تجزیه گوشت قرمز توسط باکتری های روده، تری متیل آمین N-اکسید، می تواند با ترویج پلاک های آمیلوئید بتا و تاو که مشخصه های پروتئین سمی بیماری آلزایمر است، به سلامت مغز لطمه برساند.
به گفته پژوهشگران، چربی اشباع شده و نمک موجود در گوشت قرمز فراوری شده نیز ممکنست بر سلامت سلول های مغز تأثیر بگذارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب