آشنایی با ویروس HMPV علایم و پیشگیری

آشنایی با ویروس HMPV علایم و پیشگیری

اسنک: هر چند شواهد نشان میدهد ویروس HMPV موسوم به ویروس جدید چینی، حداقل از 60 سال قبل در دنیا بوده است اما این ویروس نخستین بار در سال 2001 در آزمایشگاهی در هلند شناسایی شد.


به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، متاپنوموویروس انسانی یا HMPV یک ویروس تنفسی است که علائمی مشابه سرماخوردگی و آنفلوآنزا به وجود می آورد. این ویروس در فصل پاییز و زمستان همانند خیلی از ویروس های دیگر هرساله افرادی را به بیماری شبیه سرماخوردگی مبتلا می کند و در بعضی افراد به ویژه اطفال ممکنست بیماری شدیدتری نیز بوجود آورد. در صورتیکه این بیماری بطور کلی خفیف است، می تواند منجر به عوارض شدید مانند ذات الریه شود خصوصاً در نوزادان، افراد مسن و آنهایی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
HMPV یک ویروس RNA تک رشته ای است که همانند آنفلوآنزا بوسیله قطرات تنفسی یا تماس با سطوح آلوده پخش می شود.
علایم آن شامل سرفه، تب، گرفتگی بینی و خستگی است که حدود سه تا شش روز پس از ورود ویروس به بدن ایجاد می شوند (دوره کمون). هم اکنون هیچ واکسن یا درمان ضد ویروسی خاصی برای HMPV وجود ندارد اما این ویروس هنوز مشکل بهداشتی جدی در دنیا محسوب نمی گردد. درمان در درجه اول شامل درمان علامتی است.

علائم و نشانه ها

عفونت ناشی از HMPV می تواند طیف وسیعی از علایم را بوجود آورد. این علایم بطور معمول شبیه به علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستند و شامل سرفه، تب، آبریزش بینی، گلودرد، تنگی نفس و خستگی است.
در بعضی موارد، ویروس اچ ام پی وی می تواند به عفونت های جدی تری مانند برونشیت یا ذات الریه منجر شود، خصوصاً در افرادی که دارای مشکلات زمینه ای تنفسی هستند.

راه انتقال

ویروس HMPV عمدتا بوسیله قطرات تنفسی که در هنگام سرفه یا عطسه فرد آلوده منتشر می شود، منتقل می شود. همین طور تماس با سطوح آلوده به ویروس نیز می تواند عامل انتقال باشد. ویروس اچ ام پی وی در محلهای شلوغ و بسته مانند مدارس، مهد کودک ها و بیمارستان ها و اماکن تجمعی آسان تر توسعه می یابد.

پیشگیری از ویروس HMPV

پیش گیری از عفونت HMPV (اچ ام پی وی) شامل رعایت نکات بهداشتی بویژه برای سالمندان و خردسالان است. این نکات عبارتند از شستن دست ها بطور منظم و صحیح، استفاده از ماسک در محلهای شلوغ، خودداری از تماس نزدیک با افراد بیمار، ضدعفونی کردن سطوح در معرض تماس، رعایت آداب سرفه و عطسه، برقراری تهویه مناسب.

چه گروه هایی پرخطر هستند؟

به گزارش سایت هلال احمر، تعدادی از گروه ها بیشتر در معرض خطر عفونت HMPV قرار دارند. این گروه ها شامل خردسالان زیر ۵ سال، سالمندان بالای ۶۵ سال، افراد دچار بیماریهای مزمن تنفسی مانند آسم یا بیماریهای ریوی، افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مانند بیماران سرطانی یا افرادی که پیوند عضو دریافت کرده اند

عوارض ویروس HMPV

در بیشتر موارد، عفونت HMPV (اچ ام پی وی) خفیف است و بهبود می یابد. اما در بعضی افراد می تواند عوارض جدی تری بوجود آورد، همچون برونشیت، ذات الریه و تشدید مشکلات تنفسی در افرادی که به بیماریهای مزمن مبتلا هستند.



منبع:

1403/10/20
09:44:21
5.0 / 5
22
تگهای خبر: بدن , بیمار , بیماری , سالم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir