مرور اولویت های نظام سلامت در آستانه انتخابات دولت چهاردهم

بار سنگین بیماری ها بر دوش اقتصاد و لزوم تحول در بیمه های درمانی

بار سنگین بیماری ها بر دوش اقتصاد و لزوم تحول در بیمه های درمانی

به گزارش اسنک، ضرورت نگاه علاج جویانه به بیماری ها، لزوم تحول اساسی در بیمه های درمانی و استفاده از متخصصان و نخبگان در جایگاه واقعی آنها، همچون سفارش های رئیس شورایعالی نظام پزشکی از رئیس دولت چهاردهم در آستانه برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است.


دکتر محمود فاضل در گفتگو با ایسنا، با بیان این که در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری قرار داریم، اظهار نمود: قطعا، دولت جدید، برنامه های خاص و جدیدتری نسبت به دولت پیشین دارد. حوزه سلامت بر تارک تمام خواسته های بشر بنا شده، منظور اینست که هرگاه خواستار انجام هر کاری هستیم آن کار را با عنوان «سلامت» انجام می دهیم. سلامت دارای ابعاد مختلف است؛ به صورت مثال، سلامت بهداشت، سلامت رفتار، سلامت صنعت، سلامت آب و هوا، سلامت محیط زیست، سلامت اقتصاد جزو مفاهیم سلامت به حساب می آیند.
تعریف محیط بر اساس سلامت؛ راه نجات دولت ها وی با اشاره به اینکه مفاهیم چندگانه سلامت باید در دولت تبیین شود، اظهار داشت: همواره خواسته ایم «سلامت» در تمام نهادهای دولتی و وزارت خانه های دولت جاری شود؛ جاری نشدن مفهوم سلامت در تمام نهادها و وزارت خانه ها، یک نقص در تمام دولت ها است. اگر سلامت در تمام نهادهای دولتی جاری شود، قطعا، دولت سرافراز می شود.
رئیس شورایعالی نظام پزشکی با اشاره به اینکه شعار تمام دولت های جهان در رابطه با سلامت، بیمه گری و مسائل در رابطه با سلامت است، تصریح کرد: چنین مسائلی سبب رای آوری و اعتماد مردم می شود. ازاین رو دولت ها باید به مسائل حوزه سلامت به صورت ویژه توجه کنند؛ همینطور اگر خواستار موفقیت بعد از رای آوردن هستند باید محیط خویش را تا حد امکان برمبنای سلامت تعریف کنند. محیط آنها باید عاری از هرگونه رفتاری باشد که سلامت را نقض می کند. عاری بودن از هرگونه رفتار نقیضه سلامت و تعریف محیط بر اساس سلامت می تواند برای دولت ها که همواره نسبت به کمبود بودجه گلایه دارند، یک راه نجات باشد.
بار سنگین بیماری ها بر دوش اقتصاد پیشگیری از بیماری ها؛ مفهوم دقیق پدافندغیرعامل وی ضمن اشاره به لزوم توجه دولت به «پدافند غیرعامل» اظهار نمود: جلوگیری از بیماری ها، مفهوم دقیق پدافند غیرعامل است. اگر بتوان محیط زیست را به نحوی مدیریت کرد که هوای بهتری تنفس شود، میزان بیماری ها کاسته می شود. بیماری ها، بار سنگینی بر دوش اقتصاد کشور به حساب می آیند. اگر جاده ها از نظر فراز و فرود، پیچ ها، خط کشی ها و تعیین استراحتگاه ها به درستی طراحی شوند و علایم راهنمایی ورانندگی به درستی در جاده ها نصب شود، تأثیر بسیار مهمی بر جلوگیری از تصادفات و پیشگیری از واژگونی خودرو ها دارند.
فاضل افزود: محیط کاری کارگران و کارمندان باید به نحوی طراحی شود که از منظر ارگونومی راحتی پشت میز داشته باشند. همینطور ساعات کاری باید به نحوی باشد که یک سوم از روز خویش را به کار، یک سوم را به امور اجتماعی سالم و یک سوم را به خواب و استراحت اختصاص دهند. چنین شرایطی سبب می شود که جامعه سالم تری از لحاظ روان شناسی داشته باشیم. اگر جامعه سالم داشته باشیم، بار سنگین هزینه های دولت را می کاهد. بنابراین باید گفت سلامت بر تارک تمام مسائل قرار دارد.
لزوم نگاه علاج جویانه دولت به بیماری ها رئیس شورایعالی نظام پزشکی با اشاره به اینکه سلامت دارای دو بعد «پیشگیری» و «درمان» است، اظهار داشت: تمام دولت های جهان نسبت به دو بعد پیشگیری و درمان آگاه هستند و مردم و بیماران با این دو بعد در ارتباط هستند. هنگامی که از بیماران سخن به میان می آید؛ درمان را مطرح می نماییم و هنگامی که از مردم سخن می گویند منظور پیشگیری است. دولت موظف است مردم، سالم باشند و بنابراین باید شرایط سلامت آنها را تأمین کند. همینطور هنگامی که به بیماری مبتلا شدند باید نگاه علاج جویانه داشته باشد و درمان ارزان و با کیفیت بالا را عرضه نماید.
ضرورت تحول اساسی در بیمه های درمانی وی ضمن اشاره به لزوم اصلاح ساختار بیمه ای اظهار نمود: دولت ها وظیفه دارند بیمه ها را پویا کنند. این روزها، بیمه ها بنا به هر علتی نمی توانند به میزان کافی پاسخگوی نیاز بیماران باشند؛ شرایط باید به نحوی باشد که بیمه ها به میزان کافی پاسخگوی هزینه های بستری و داروها باشند. یک تحول اساسی و انقلاب باید در صنعت بیمه حاکم شود.
لزوم به کار گرفتن افراد دارای صلاحیت در دولت فاضل در رابطه با لزوم بهره گرفتن از متخصصان در دولت آتی اظهار داشت: از دولت جدید انتظار داریم از افراد بر اساس تخصص و مهارت آنها برای تمام حوزه ها بهره گیرد. اگر دولت ها از افراد بر اساس مهارت و تخصص آنها بهره برد، دولت به سلامت خواهد بود. دولت ها باید افراد را بر اساس صلاحیت آنها به کار گیرند. تمام نامزدهای ریاست جمهوری، عدالت را سرلوحه خود و جزو شعارهایشان قرار داده اند. اگر آنها از افراد دارای صلاحیت استفاده نکنند؛ عدالت اتفاق نمی افتد.
انتظارات جامعه پزشکی از دولت آتی
رئیس شورایعالی نظام پزشکی در رابطه با انتظارات عرضه دهندگان خدمات سلامت از دولت چهاردهم اظهار داشت: پزشکان برمبنای اخلاق حرفه ای موظف می باشند خدمات سلامت را به خوبی عرضه کنند. دولت نباید لوایحی را به مجلس عرضه نماید یا آئین نامه هایی را تصویب کند که پزشکان بر اساس آن لوایح یا آئین نامه ها در وضعیتی قرار گیرند که کیفیت کار آنها کاهش پیدا کند و عطای حوزه سلامت را به لقایش ببخشند.

وی ضمن اشاره به مهاجرت های شغلی و جغرافیایی در جامعه پزشکی اضافه کرد: متاسفانه به علت برخی مشکلات موجود، مهاجرت شغلی و پزشکی جامعه پزشکی را شاهد می باشیم. این موضوع، یک اخطار برای نظام سلامت بشمار می رود.

فاضل در انتها اظهار داشت: از دولت آتی انتظار داریم که افراد در جایگاه واقعی خود قرار گیرند و از متخصصان و نخبگان در جایگاه واقعی آنها استفاده نماید.





منبع:

1403/04/03
11:31:01
5.0 / 5
358
تگهای خبر: برنامه , بیمار , بیماری , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir