محققان هشدار دادند
مصرف نوشابه رژیمی در دوران حاملگی خطرناک است
به گزارش اسنک، خراسان رضوی آن چه مادر در دوران حاملگی و شیردهی مصرف می کند می تواند بر سلامت فرزندش تأثیر بگذارد؛ نتایج تحقیق جدید ارتباط بین مصرف نوشابه رژیمی یا نوشیدنی های مصنوعی شیرین شده توسط مادر در دوران حاملگی یا شیردهی و تشخیص اوتیسم در پسران آنان را آشکار کرده است.
به نقل از هلث، آسپارتام، شیرین کننده بدون قند است که به صورت گسترده در چندین نوشیدنی رژیمی، بستنی، محصولات لبنی، غلات صبحانه، خمیر دندان و قطره های ضد سرفه استفاده می شود. طبق گفته سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA)، میزان مجاز مصرف روزانه آسپارتام ۵۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است.
باآنکه بعنوان جایگزین بدون کالری برای شکر به صورت گسترده ای محبوب شده است اما سلامت آسپارتام سال ها مورد بحث بوده است. سازمان بهداشت جهانی دستورالعملی را در ماه مه صادر و به مردم سفارش کرد برای کنترل وزن از مصرف آسپارتام اجتناب کنند چونکه محققان دریافتند که جایگزینی شکر با آسپارتام امکان دارد در طولانی مدت به کاهش وزن کمکی نکند و موسسه بین المللی تحقیقات سرطان ( IARC)، آنرا برای انسان «احتمالا سرطان زا» اعلام نموده است.
در جدید ترین مطالعه، محققان مرکز علوم بهداشت دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو ایالات متحده، مصرف آسپارتام توسط مادر و خطر مبتلا شدن به اوتیسم را در فرزندانی که در اوایل زندگی در معرض آن قرار گرفتند - در رحم و در دوران شیردهی - ارزیابی کردند.
اختلال طیف اوتیسم (ASD) یا اوتیسم، اختلال عصبی و رشدی است که بر یادگیری، رفتار و تعاملات تأثیر می گذارد. این بیماری اغلب یک اختلال رشد نامیده می شود چونکه کودکان اغلب در دو سال اول زندگی خود به این بیماری مبتلا می شوند.
گروه تحقیقاتی اطلاعات در ارتباط با ۲۳۵ کودک مبتلا به اختلال طیف اوتیسم را تحلیل و بررسی کرد و داده ها را با ۱۲۱ کودکی که رشد عصبی معمولی داشتند مورد مقایسه قرار داد. برای تعیین قرار گرفتن شرکت کنندگان در معرض این مواد طی اوایل زندگی، محققان از پرسشنامه هایی برای ارزیابی میزان مصرف نوشابه رژیمی یا نوشیدنی های مشابه توسط مادران استفاده کردند.
پسران مبتلا به اوتیسم بیشتر از سه برابر بیشتر احتمال داشت که مادرانی داشته باشند که روزانه حداقل یک یا چند وعده نوشابه رژیمی یا محصولی معادل آن با آسپارتام شیرین شده در دوران حاملگی یا شیردهی مصرف کنند. محققان نتوانستند ارتباط آماری معناداری در دختران پیدا کنند.
محققان اظهار کردند: «یافته های ما به موارد روبه رشد کمک می نماید و نگرانی هایی را در مورد صدمه احتمالی ناشی از مصرف نوشابه ها/نوشیدنی های رژیمی یا مصرف آسپارتام بر فرزندان در دوران حاملگی مادر را افزایش می دهد».
این مطالعه ثابت نمی کند که نوشیدن نوشابه های رژیمی سبب اوتیسم در کودکان می شود.
محقق ارشد این تحقیق، شارون پارتن فاولر اظهار داشت: مطالعه ما علیت را اثبات نکرده است و ثابت نمی کند که مصرف نوشابه های رژیمی و به صورت خاص آسپارتام توسط مادر در دوران حاملگی یا شیردهی خطر مبتلا شدن به اوتیسم را در کودک بالا می برد اما بعنوان نتایج اخطار دهنده عمل می کند.
نتایج این تحقیق در نشریه Nutrients منتشرشده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب