مصرف کدام نوع از چربی ها برای بدن مفید است؟
اسنک: وقتی صحبت از چربی رژیم غذایی به میان می آید، آن چه بیش از همه مهمست نوع چربی است که مصرف می کنید. بر خلاف سفارش های غذایی گذشته که رژیم های کم چرب را تبلیغ می کردند، تحقیقات جدیدتر نشان میدهد که چربی های سالم برای سلامتی ضروری و مفید هستند.
به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، وقتی تولیدکنندگان مواد غذایی، چربی را کم می کنند اغلب آنرا با کربوهیدرات های قند، غلات تصفیه شده یا سایر نشاسته ها جایگزین می کنند. بدن ما این کربوهیدرات ها و نشاسته های تصفیه شده را خیلی سریع هضم می کند که بر سطح قند خون و انسولین تأثیر می گذارد و احیانا منجر به افزایش وزن و بیماری می شود.
بجای اتخاذ یک رژیم غذایی کم چرب، تمرکز بر خوردن چربی های مفید، "خوب" و اجتناب از چربی های مضر، "بد" مهمتر است. چربی بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم می باشد. غذاهایی با چربی های غیراشباع (خوب) انتخاب کنید و غذاهای حاوی چربی اشباع بالا را محدود کرده و از چربی ترانس (بد) اجتناب کنید.
چربی های غیراشباع خطر بیماری را کم می کند. غذاهای سرشار از چربی های خوب شامل روغن های گیاهی (مانند زیتون، کلزا، آفتابگردان، سویا و ذرت)، مغزها، دانه ها و ماهی هستند.
چربی های ترانس خطر مبتلاشدن به بیماری را می افزایند، حتی زمانی که در مقادیر کم مصرف شوند. غذاهای حاوی چربی ترانس عمدتا در غذاهای فرآوری شده با چربی ترانس از روغن نیمه هیدروژنه تولید شده اند. خوشبختانه چربی های ترانس از خیلی از این غذاها حذف گردیده است.
چربی های اشباع شده بااینکه به اندازه چربی های ترانس مضر نیستند اما، در مقایسه با چربی های غیر اشباع بر سلامتی تأثیر منفی می گذارند و بهتر است در حد متعادل مصرف شوند. غذاهای حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع شده شامل گوشت قرمز، کره، پنیر و بستنی و... هستند. تعدادی از چربی های گیاهی مانند روغن نارگیل و روغن پالم نیز سرشار از چربی اشباع شده هستند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، وقتی مصرف غذاهایی مانند گوشت قرمز و کره را کاهش می دهید، بجای کربوهیدرات های تصفیه شده، ماهی، لوبیا، آجیل و روغن های سالم را جایگزین کنید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب