چگونه چربی های شکم را آب کنیم؟

چگونه چربی های شکم را آب کنیم؟

اسنک: گرچه از دست دادن چربی ناحیه شکم می تواند دشوار باشد، اما اگر بدنبال کاهش چربی اضافی شکم هستید، چندین کار موثر وجود دارد که می توانید انجام دهید.



به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، داشتن چربی اضافی شکم می تواند بر سلامتی تأثیر منفی بگذارد. چربی احشایی یک عامل خطر اصلی برای دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و... است. خیلی از سازمان های بهداشتی از شاخص توده بدنی (BMI) برای طبقه بندی وزن و پیش بینی خطر بیماری متابولیک استفاده می نمایند. با اینحال BMI فقط با بهره گیری از قد و وزن محاسبه می شود و ترکیب بدن یا چربی احشایی را در نظر نمی گیرد.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، هرچند که از دست دادن چربی از این ناحیه می تواند دشوار باشد، اما اگر بدنبال کاهش چربی اضافی شکم هستید، می توانید راهکارهایی را دنبال کنید که در ادامه می آید:

- مقدار زیادی فیبر محلول بخورید: فیبر محلول آب را جذب می کند و ژلی را تشکیل می دهد که به کاهش سرعت غذا در هنگام عبور از سیستم گوارش شما کمک می نماید. تحقیقات نشان می دهد که این فیبر ممکنست با کمک به احساس سیری موجب کاهش وزن شود، بدین سبب بطور طبیعی کمتر غذا می خورید. علاوه بر این فیبر محلول ممکنست به کاهش چربی شکم کمک نماید. منابع عالی فیبر محلول عبارتند از میوه، سبزیجات، حبوبات، جو دوسر، جو و...

- از مصرف غذاهای حاوی چربی ترانس خودداری کنید: برای مساعدت با کاهش چربی شکم، برچسب مواد تشکیل دهنده را با دقت بخوانید و از محصولات حاوی چربی ترانس دوری کنید. اغلب به عنوان چربی های نیمه هیدروژنه نیز ذکر می شوند.

- از یک رژیم غذایی با پروتئین بالا استفاده کنید: پروتئین، یک ماده مغذی بسیار مهم برای کنترل وزن است. مصرف زیاد پروتئین موجب افزایش ترشح هورمون سیری پپتید YY می شود که موجب کاهش اشتها و افزایش سیری خواهد شد. پروتئین همین طور سرعت متابولیسم شما را بیشتر می کند و به شما کمک می نماید تا توده عضلانی را در طول کاهش وزن حفظ کنید. حتما در هر وعده غذایی از یک منبع پروتئین خوب استفاده کنید؛ مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ، لبنیات، پروتئین آب پنیر، لوبیا و...

- سطح استرس خودرا کاهش دهید: استرس می تواند با تحریک غدد فوق کلیوی برای تولید کورتیزول، که به عنوان هورمون استرس نیز شناخته می شود، چربی شکمی را افزایش دهد.

- غذاهای شیرین زیاد نخورید: مصرف بیش از حد شکر می تواند منجر به افزایش چربی شکم شود. حتی قندهای طبیعی مانند عسل واقعی نیز باید در حد اعتدال مصرف شوند.

- انجام تمرینات هوازی: ورزش هوازی یک روش موثر کاهش وزن می باشد. تحقیقات نشان می دهد که خصوصاً در کاهش چربی شکم و چربی کلی بدن موثر است.

- کربوهیدرات ها را کاهش دهید، به ویژه کربوهیدرات های تصفیه شده: مصرف کربوهیدرات خودرا کاهش دهید یا کربوهیدرات های تصفیه شده را در رژیم غذایی خود با منابع کربوهیدرات سالم، مانند غلات کامل، حبوبات، یا سبزیجات جایگزین کنید.

- انجام تمرینات مقاومتی: تمرینات قدرتی می تواند یک استراتژی مهم کاهش وزن باشد و ممکنست به کاهش چربی شکم کمک نماید. تحقیقات نشان می دهد که در ترکیب با ورزش هوازی حتی موثرتر است.

- نوشیدنی های شیرین شده با شکر را محدود کنید مثل نوشابه، چای شیرین و...

- خواب آرام زیادی داشته باشید: حداقل ۷ ساعت در شب بخوابید و مطمئن شوید که خواب باکیفیت و کافی دارید.

- میزان مصرف غذا و ورزش خودرا پیگیری کنید: اگر بدنبال کاهش وزن هستید، داشتن دفتر ثبت غذایی کمک کننده است.

- هر هفته ماهی بخورید: ماهی سرشار از پروتئین باکیفیت بالا و چربی های امگا ۳ هستند که می تواند از شما در مقابل بیماریهای مزمن محافظت کند. برخی شواهد نشان میدهد که این چربی های امگا ۳ ممکنست به کاهش چربی احشایی نیز کمک کنند. دو تا سه وعده ماهی در هفته مصرف کنید. انتخاب های خوب عبارتند از ماهی سالمون، شاه ماهی، ساردین و...

- مصرف آب میوه را محدود کنید.

- غذاهای پروبیوتیک بخورید یا مکمل های پروبیوتیک مصرف کنید: پروبیوتیک ها باکتری هایی هستند که در بعضی غذاها و مکمل ها یافت می شوند. آنها ممکنست مزایای سلامتی داشته باشند، همچون کمک به بهبود سلامت روده و تقویت عملکرد سیستم ایمنی. در صورتیکه پروبیوتیک ها ممکنست برای کاهش وزن مفید باشند که البته دراین زمینه به تحقیقات بیشتری نیاز است. مهمست که پیش از افزودن پروبیوتیک ها یا سایر مکمل ها به برنامه روزانه خود، با پزشک مشورت کنید.

- چای سبز بنوشید: چای سبز حاوی کافئین و آنتی اکسیدان اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) است که بنظر می رسد متابولیسم را بیشتر می کند. بااینکه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما نوشیدن منظم چای سبز با کاهش وزن مرتبط می باشد. با این وجود، احیانا این روش به تنهایی مؤثر نیست و بهترین راه ترکیب با ورزش و همراه با سایر سفارش هاست.

- سبک زندگی خودرا از حالت فعالیت بدنی پایین به حالت فعالیت بدنی بالا تغییر دهید.





منبع:

1402/01/24
17:19:29
5.0 / 5
459
تگهای خبر: بدن , برنامه , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir