6 اقدامی که دانش آموزان مبتلا به آنفلوآنزا باید انجام دهند
به گزارش اسنک، وزارت آموزش وپرورش، دستورالعمل آشنایی با بیماری آنفلوآنزا و راه های انتقال و پیشگیری در مدارس را ابلاغ و راهکارهای اساسی در جهت جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری و اقداماتی که باید در صورت مبتلا شدن انجام داد را اعلام نموده است.
به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، در دستورالعمل آشنایی با بیماری آنفلوآنزا و راه های انتقال و پیشگیری در مدارس، سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ که از جانب معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش و با همکاری معاونت بهداشت وزارت بهداشت تدوین شده، آمده است که آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی است که سبب آلودگی دستگاه تنفسی در خیلی از حیوانات، پرندگان و انسان می شود. آنفلوآنزای انسانی بیماری بشدت واگیردار است و معمولاً از راه سرفه و عطسه یک فرد بیمار منتشر می شود.
این بیماری با بیماری سرماخوردگی متفاوت می باشد و چهارگونه ویروس آنفلوآنزا تابحال شناسایی شده و به صورت کلی تخمین زده می شود که آنفلوآنزا سالیانه پنج تا ۱۰ درصد از بالغین و ۲۰ تا ۳۰ درصد از کودکان را مبتلا می کند. ناخوشی یا بیماری حاصله می تواند منجر به بستری شدن در بیمارستان یا مرگ بخصوص و عموما در گروههای پرخطر (کودکان، سالمندان، افراد دارای بیماری مزمن) شود.
همه گیری این بیماری می تواند منجر به این شود که دانش آموزان از مدرسه و کارمندان و کارگران خیلی از محل کار خود غبیت کنند که می تواند سبب کاهش میزان یادگیری و پایین آمدن راندمان کاری و تولید شود.
برآورد جهانی همه گیری های ناشی از آنفلوآنزا منجر به حدود سه تا پنج میلیون ابتلای شدید به این ویروس و حدود ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار مرگ می شود. هم اکنون مؤثرترین راه جلوگیری از بیماری و کنترل شیوع آن انجام واکسیناسیون و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی (عمومی) است.
علائم بالینی آنفلوآنزا
آنفلوآنزا بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی است که با تب، سرفه، سردرد، گلودرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی، و گاها استفراغ و اسهال تظاهر می کند.
در این میان تب و سرفه بعنوان علایم کلیدی مطرح هستند. سرفه اغلب شدید و برای مدتی ادامه می یابد؛ ولی سایر نشانه های بیماری پس از دو تا هفت روز خود به خود بهبود پیدا می کند.
شناسایی بیماری معمولاً برپایه مشخصات اپیدمیولوژیک آن صورت گرفته و موارد تک گیر آنرا فقط با کمک روش های آزمایشگاهی میتوان تشخیص داد. آنفلوآنزا در افراد مختلف امکان دارد با علایم متفاوتی بروز کند و از سایر بیماری های ویروسی قابل تشخیص نباشد.
اشکال بالینی این بیماری متفاوت بوده و امکان دارد نشانه هایی مثل سرماخوردگی، برونشیت، پنومونی ویروسی و بیماری های حاد غیرقابل افتراق دستگاه تنفسی را نشان دهد. اختلالات دستگاه گوارش (تهوع، استفراغ و اسهال) هم بروز می کند و در کودکان امکان دارد نشانه های گوارشی، علامت غالب باشد.
بیماری آنفلوآنزای نوع B امکان دارد تا اندازهای خفیف تر از بیماری آنفلوآنزای نوع A باشد. عفونت آنفلوآنزای نوع C به شکل سرماخوردگی بدون تب دیده می شود. از آنجائیکه ویروس آنفلوآنزا امکان دارد ساعت ها در شرایط سرد و رطوبت کم در محیط زنده بماند، انتقال ویروس از راه ترشحات آلوده روی سطوح مختلف هم می تواند صورت گیرد. دوره کمون بیماری کوتاه بوده و معمولاً بین یک تا سه روز است. دفع ویروس احیانا در بالغین بین سه تا پنج روز پس از بروز نشانه های بالینی بیماری و در کودکان هفت تا ۲۱ روز پس از آن ادامه می یابد.
آنفلوآنزا با سرماخوردگی چه تفاوت هایی دارد؟
چند سفارش عمومی
- آموزش دستورالعمل های بهداشتی به منظور جلوگیری از آنفلوآنزا و بیماری های تنفسی واگیردار
- پرهیز از تماس نزدیک با افراد بیمار
- اقامت در منزل در هنگام بیمار شدن تا رفع علایم حاد بیماری
- پوشاندن دهان و بینی در هنگام عطسه و سرفه کردن ترجیحاً با دستمال کاغذی و یا چین بازو
- تمیز کردن و شستن دست ها در فواصل زمانی (به طور معمول بعد از شستن و یا ضدعفونی کردن دست ها بیشتر از ۱۵ دقیقه تمیز نمی مانند).
- اجتناب از لمس چشم ها، بینی و دهان با دست های آلوده
- عمل به سفارش های بهداشتی همچون تمیز کردن و ضدعفونی کردن سطوح در معرض تماس(در منزل، محل کار، مدرسه)، خواب کافی، کاهش اضطراب، نوشیدن مایعات کافی و تغذیه مناسب
- رفتن به پزشک و پرهیز از خود درمانی و مصرف خودسرانه دارو
پیامهای آموزشی اساسی در کنترل و جلوگیری از انتقال و انتشار بیماری های تنفسی
۶ اقدام اساسی در صورت مبتلا شدن به آنفلوآنزا
شش کار اساسی که در صورت مبتلا شدن به آنفلوآنزا و سایر بیماری های واگیر شدید تنفسی باید انجام دهید:
۱. پوشاندن دهان و بینی در هنگام سرفه و یا عطسه کردن(ترجیحا استفاده از ماسک یکبار مصرف)
۲. شست وشوی مداوم و مکرر دست ها (ترجیحا با آب و صابون و به طریقه صحیح)
۳. نوشیدن آب و مایعات کافی و استراحت کردن
۴. استفاده از داروهای ضد ویروسی در صورتیکه سیستم ایمنی صدمه پذیری داشته باشید و بنا به تشخیص و تجویز پزشک
۵. عدم استفاده خودسرانه داروهای آنتی بیوتیک: این داروها بر روی سرماخوردگی و آنفلوآنزا و بیماری های ویروسی تأثیری ندارند.
۶. پرهیز از حضور در اماکن عمومی و تجمعات
۷ راه اساسی برای پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری
هفت راه اساسی برای پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری آنفلوآنزا و سایر بیماری های واگیر شدید تنفسی:
۱- دریافت واکسن سالیانه آنفلوآنزا به خصوص اگر در گروههای حساس، صدمه پذیر و در معرض خطر قرار دارید.
۲. اجتناب و دوری از افرادی که مبتلا به بیماری (واگیر) هستند (رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از تماس غیرضروری)
۳. اجتناب و پرهیز از تماس دست ها (قبل از شست وشو و ضدعفونی کردن آنها) با چشم ها، دهان و بینی؛ چونکه امکان دارد از این طریق عوامل بیماری زا وارد بدن شما شوند.
۴. تمیز کردن و گندزدایی مداوم وسایل و سطوح مشترک در خانه به خصوص زمانی که فرد بیماری در خانه حضور دارد.
۵. شست وشوی مداوم دست ها (با آب و صابون و یا استفاده از مواد ضدعفونی کننده)
۶. تهویه مناسب و مطلوب هوای محل زندگی
۷. پرهیز از تماس بدون محافظ با پرندگان و سایر حیوانات و به خصوص لاشه پرندگان و حیوانات تلف شده از دیگر راه کارهای پیشگیری از مبتلا شدن به این بیماری است.
منبع: اسنك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب