توصیه محققان انگلیسی؛

مصرف روزانه موز خطر برخی سرطان های ارثی را کاهش می دهد

مصرف روزانه موز خطر برخی سرطان های ارثی را کاهش می دهد

به گزارش اسنک، نتایج یک تحقیق بین المللی نشان داده است که نشاسته های مقاوم می توانند به حفاظت از افراد در مقابل خطر مبتلا شدن به سرطان های ارثی کمک کنند.



به گزارش اسنک به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، مطالعه چند دهه همینطور گزارش داد که مکمل نشاسته مقاوم سبب کاهش سرطان در این گروه از افراد تا بیشتر از ۶۰ درصد می شود.
نشاسته های مقاوم، کربوهیدرات هایی هستند که در روده بزرگ هضم یا تخمیر می شوند.
آنها در غذاهای گیاهی همچون لوبیا، جو دوسر، غلات صبحانه، برنج، ماکارونی های پخته شده و خنک شده، نخود فرنگی و موزهای کمی نارس وجود دارند.
نشاسته های مقاوم بخشی از فیبر رژیم غذایی را تشکیل می دهد که مشخص شده است خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ و بسیاری دیگر از بیماری های غیرواگیر را می کاهد.
محققان دانشگاه نیوکاسل و دانشگاه لیدز در انگلستان دریافتند که مکمل پودر نشاسته های مقاوم امکان دارد به پیشگیری از سرطان در افراد مبتلا به سندرم لینچ کمک نماید.
کارشناسان یک کارآزمایی چندملیتی با حدود ۱۰۰۰ نفر مبتلا به سندرم لینچ انجام دادند. آنها به صورت متوسط دو سال به شرکت کنندگان ۳۰ گرم نشاسته های مقاوم دادند.
مکمل همانطور که انتظار می رفت بر سرطان های کولورکتال تاثیر نداشت. با این وجود، به صورت غیرمنتظره، پتانسیل محافظتی آن در دستگاه گوارش فوقانی، جایی که سرطان ها تهاجمی و معمولا زود تشخیص داده نمی شوند، مشهود بود.
سندرم لینچ، یک بیماری ارثی است که افراد را مستعد ابتلاء به سرطان روده بزرگ، سرطان معده و چندین سرطان دیگر می کند.
این سندرم ناشی از جهش ژنتیکی است که سبب می شود DNA قادر به اصلاح خود بعد از تقسیم سلولی نبوده که می تواند منجر به سرطان شود و در حدود ۱ ٪ از بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال رخ می دهد.
انستیتوی ملی بهداشت و درمان ایالات متحده سفارش می کند که افراد مبتلا به سندرم لینچ حداقل دو سال آسپیرین را جهت کمک به پیشگیری از سرطان کولورکتال مصرف کنند.
در این تحقیق، ۴۶۳ شرکت کننده روزانه ۳۰ گرم مکمل نشاسته را تا دو سال مصرف کردند و ۴۵۵ نفر هم دارونما گرفتند.
دوز مورد استفاده معادل خوردن روزانه یک موز کمی نارس بود.
این تیم دریافت که مکمل نشاسته های مقاوم در خلال ۲۵ ماه خطر ابتلاء به سرطان کولورکتال را در بیماران سندرم لینچ کاهش نداد. اما احتمال ابتلاء به سرطان های دیگر ۶۰ درصد کاهش داشتند.
اثر محافظتی بیشتر در سرطان های دستگاه گوارش فوقانی همچون سرطان معده، مجرای صفراوی، لوزالمعده و اثنی عشر مشهود بود.
نویسندگان مطالعه حاضر هنوز دقیقا مشخص نکرده اند که چگونه نشاسته های مقاوم خطر ابتلاء به سرطان دستگاه گوارش فوقانی را می کاهد. با این وجود، آنها مطمئن هستند که میکروبیوم های روده نقش ایفا می کند.
میکروب های دستگاه گوارش در حالیکه نشاسته های مقاوم را تجزیه می کنند، یک اسید چرب با زنجیره کوتاه به نام بوتیرات تولید می کنند. این ترکیب به متوقف کردن رشد سلول های سرطانی کمک می نماید و امکان دارد سبب مرگ سلول های سرطانی شود.
به گفته محققان، یک نظریه اینست که افزایش در بوتیرات امکان دارد به کاهش در سرطان های دستگاه گوارش فوقانی کمک نماید.
نویسندگان این مطالعه اعتقاد دارند که تاثیر نشاسته های مقاوم بر اسیدهای صفراوی همینطور امکان دارد به توضیح کاهش خطر ابتلاء به سرطان کمک نماید.


منبع:

1401/06/09
08:53:36
5.0 / 5
627
تگهای خبر: بیمار , بیماری , رژیم غذایی , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir