مطالعات نشان می دهد؛
تقویت سلامت عروق خونی با مواد مغذی موجود در ماهی
اسنک: تحقیقات جدید نشان میدهد مواد مغذی خاصی مانند مواد موجود در ماهی ممکنست به بهبود عملکرد شریانی کمک نماید و خطر مبتلاشدن به بیماریهای قلبی عروقی را کم کند.
به گزارش اسنک به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، نتایج یک پژوهش جدید ارتباطی بین برخی مواد مغذی و عروق انعطاف پذیرتر نشان میدهد.
به گفته پژوهشگران، افزایش مصرف پروتئین، نیاسین و زینک (روی) با بهبود ساختار و عملکرد شریانی مرتبط می باشد.
سفتی شریان ها با خطر بیشتر بیماری قلبی عروقی هم راه است. خوردن بیشتر غذاهای حاوی این مواد مغذی ممکنست با انعطاف پذیر نگه داشتن شریان ها از ابتلاء به بیماری پیشگیری کند.
محققان در این مطالعه، ۷۲ فرد مبتلا به سندرم متابولیک و چاقی را در یک برنامه کاهش وزن یک ساله مورد بررسی قرار دادند.
سندرم متابولیک توسط انجمن قلب آمریکا بعنوان داشتن حداقل سه مورد از عوامل خطر زیر تعریف می شود:
• قند خون بالا
• میزان پایین کلسترول خوب HDL
• میزان بالای تری گلیسیرید
• چربی اضافی شکمی
• فشار خون بالا
ابتلاء به سندرم متابولیک افراد را در معرض خطر بیشتر ابتلاء به بیماریهای قلبی و عروقی قرار می دهد.
به شرکت کنندگان در مطالعه یک رژیم غذایی و برنامه ورزشی شخصی و همین طور جلسات منظم با یک پزشک و یک متخصص تغذیه ارائه شد. میانگین سنی شرکت کنندگان ۵۳ سال بود.
آنها باید یک هفته پیش از شروع برنامه کاهش وزن و همین طور در پایان، پرسشنامه رژیم غذایی را تکمیل می کردند.
در پایان، تیم تحقیق انعطاف پذیری رگ های خونی را به سه روش مختلف اندازه گیری نمود. بررسی ها نشان داد تمام معیارهای انعطاف پذیری عروق خونی بهبود یافته بود.
آنها دریافتند که بهبود انعطاف پذیری رگ های خونی با کاهش دریافت کالری، مصرف کمتر چربی اشباع شده و افزایش مصرف زینک مرتبط می باشد. همین طور با افزایش مصرف پروتئین و ویتامین نیاسین (ویتامین B۳) هم مرتبط بود.
سفتی شریان با افزایش سن مرتبط می باشد. این امر به سبب از میان رفتن فیبرهای الاستین در طول زمان و جایگزینی آنها با فیبرهای کلاژن ایجاد می شود که موجب می شود عروق کمتر انعطاف پذیر شوند.
رگ های خونی که خیلی سفت هستند، خطر ابتلاء به بیماری قلبی در آینده را می افزایند.
افزایش سفتی شریان ارتباط نزدیکی با افزایش ریسک ابتلاء به بیماری هایی مانند فشار خون بالا، بیماری مزمن کلیوی، سکته مغزی و سایر بیماریهای قلبی عروقی دارد.
با این حال، خبر خوب این است که بنظر می رسد این شرایط قابل برگشت باشد. معکوس کردن این وضعیت می تواند به پیش گیری از بیماریهای قلبی عروقی در آینده کمک نماید.
برخی از مواد مغذی که بنظر می رسد در انعطاف پذیری شریانی نقش دارند عبارتند از زینک، نیاسین و پروتئین.
زینک نقش مهمی در تولید اکسید نیتریک دارد که به شل شدن و گشاد شدن رگ های خونی کمک می نماید.
نیاسین هم به گشاد شدن رگ های خونی، خصوصاً در قسمت بالایی بدن کمک می نماید.
منبع: snacu.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب