مطالعات نشان می دهد؛

مصرف آدامس بدون قند و کاهش خطر زایمان زودرس

مصرف آدامس بدون قند و کاهش خطر زایمان زودرس

اسنک: بیماری لثه با افزایش ریسک زایمان زودرس مرتبط می باشد و الان تحقیقات جدید نشان میدهد که جویدن آدامس بدون قند حاوی زایلیتول در دوران حاملگی ممکنست این خطر را کم کند.



به گزارش اسنک به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، این مطالعه در مالاوی آفریقا، که یکی از بالاترین نرخ های زایمان زودرس در جهان را دارد، انجام شد. کارشناسان هشدار می دهند که هنوز خیلی زود است که بگوییم همه زنان حامله باید جویدن آدامس زایلیتول را برای جلوگیری از زایمان زودرس شروع کنند.
هر ساله حدود ۱۵ میلیون نوزاد پیش از هفته سی و هفتم حاملگی متولد می شوند و طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، این تعداد درحال افزایش است. نوزادانی که خیلی زود به دنیا می آیند در بدو تولد و در اواخر زندگی نسبت به نوزادانی که کامل به دنیا می آیند، مشکلات سلامتی بیشتری دارند.
دکتر «جرستی آگارد»، سرپرست تیم تحقیق از کالج پزشکی تکزاس، در این زمینه می گوید: «زایلیتول برای کاهش التهاب و بهبود سلامت دهان و دندان شناخته شده است. سلامت دهان و سلامت بقیه بدن ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. زایمان زودرس یک مشکل چالش برانگیز است و این یک مداخله ساده علمی واقعاً خوب می تواند باشد.»
این مطالعه بیش از ۱۰ سال بطول انجامیده و بیش از ۱۰۰۰۰ زن از هشت مرکز بهداشتی در مالاوی را شامل بوده است. همه زنان در مورد مراقبت های بهداشتی دهان و دندان و سایر راه های جلوگیری از زایمان زودرس آموزش دیدند. همین طور از نیمی از زنان خواسته شد در طول حاملگی خود یک یا دو بار در روز آدامس زایلیتول را به مدت ۱۰ دقیقه بجوند.
زنان حاملگی که آدامس می جویدند، در مقایسه با بانوانی که فقط آموزش دیده بودند، کمتر با احتمال زایمان زودرس روبرو بودند- ۱۲.۶٪ در مقابل ۱۶.۵٪.
علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که تعداد کمتری از نوزادان متولدشده از مادرانی که آدامس جویده بودند، در هنگام تولد ۲.۵ کیلوگرم یا کمتر وزن داشتند. همین طور بهبودهایی در سلامت دهان و دندان زنان مشاهده شد.
آگارد می گوید: «مردم گاهی فکر می کنند هیچ کاری نمی توانیم درباره زایمان زودرس انجام دهیم، اما این درست نیست. ما یک گلوله جادویی نداریم، اما ترک سیگار و درمان بیماریهای زمینه ای همه مواردی هستند که می توانند نرخ تولد زودرس را کاهش دهند و بنظر می رسد جویدن آدامس زایلیتول نیز برای زنان حامله در مالاوی تفاوت ایجاد کرد.»
وی در ادامه می افزاید: «مطالعات در ایالات متحده به بهبود سلامت دندان در دوران حاملگی با تمیز کردن عمیق دندان ها یا جرم گیری و پلانینگ برای از بین بردن پلاک و جرم روی دندان ها و زیر لثه ها پرداخته اند، اما بنظر می رسد که این کار به اندازه جویدن آدامس زایلیتول موثر نیست.»
به گفته پژوهشگران، زایلیتول ممکنست میکروبیوم دهان را تغییر دهد و منجر به لثه های سالم تر، التهاب سیستمیک کمتر و در نتیجه زایمان زودرس کمتر شود.
به گفته پژوهشگران گام بعدی انجام مطالعات مشابه در سایر نقاط جهان است. این مسئله به تعیین این که آیا این مداخله در مکان هایی که ممکنست نرخ پایین تری از زایمان زودرس در رابطه با سلامت دهان و دندان وجود داشته باشد مفیدست یا خیر کمک می نماید.


منبع:

1400/11/27
19:51:18
5.0 / 5
949
تگهای خبر: آموزش , بدن , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir