واکسن کووید-۱۹ برای مبتلایان به ایدز حیاتیست

واکسن کووید-۱۹ برای مبتلایان به ایدز حیاتیست

اسنک: خراسان رضوی برمبنای بروزرسانی جهانی برنامه مشترک سازمان ملل متحد در مورد اچ آی وی/ ایدز در سال 2020 مشخص شده است که افراد مبتلا به اچ آی وی نتایج شدیدتر بیماری کووید را تجربه می کنند.


به گزارش نیوزوایز، در اواسط سال ۲۰۲۱، بیشتر افراد مبتلا به اچ آی وی به واکسن کووید-۱۹ دسترسی نداشتند. در روز جهانی ایدز، مجمع انجمن های بین المللی تنفسی (FIRS) که انجمن قفسه سینه آمریکا (ATS) یکی از اعضای موسس آنست، از دولت ها، حامیان سلامت و سازمان های غیردولتی خواست تا واکنش خود به ایدز و کووید-۱۹ را با دسترس قرار دادن بیشتر واکسن های کووید-۱۹ در سراسر جهان تقویت نمایند.
قرنطینه های کووید-۱۹ و سایر محدودیت ها آزمایش اچ آی وی را مختل کرد. در خیلی از شهرها، این امر منجر به کاهش شدید تشخیص ها و ارجاع های درمانی شد.
علاوه بر چالش های ناشی از قرنطینه، واکسن ها برای خیلی از بیماران اچ آی وی قابل دسترسی نیستند. تا جولای ۲۰۲۱، کمتر از ۳ درصد از مردم آفریقا حداقل یک دوز واکسن کووید-۱۹ دریافت کرده بودند، باوجود این که کشورهای جنوب صحرای آفریقا محل زندگی ۶۷ درصد افراد مبتلا به اچ آی وی است.
مانند سالهای قبل سل که علایم مشابه کووید-۱۹ دارد، همچنان یکی از علل اصلی مرگ و میر در بین افراد مبتلا به اچ آی وی است. در بین افراد مبتلا به عفونت نهفته سل، عفونت اچ آی وی قوی ترین عامل خطر شناخته شده برای پیشرفت بیماری سل است.
دکتر لین اشنپ، رییس انجمن قفسه سینه آمریکا، یکی از اعضای مجمع انجمن های بین المللی تنفسی اظهار داشت: «بیمارانی که اچ آی وی مثبت هستند در معرض خطر بالای بیماریهای تنفسی مانند سل و کووید-۱۹ هستند بدین سبب واکسیناسیون و درمان سریع کلیدی است. هنگامی که درمان پیشگیرانه به کار گرفته می شود، سل نهفته را می توان مدیریت کرد و واکسن های کووید-۱۹ که به شکل گسترده در خیلی از نقاط جهان در دسترس هستند می توانند خطر مبتلاشدن به بیماری شدید و مرگ را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. بسیار مهمست که بیماران اچ آی وی به این اقدامات نجات دهنده دسترسی داشته باشند.»
انجمن قفسه سینه آمریکا در سال ۱۹۰۵ بعنوان انجمن ملی تحقیق و پیش گیری از سل آغاز به کار کرد. امروزه، انجمن قفسه سینه آمریکا همراه با سایر اعضای موسس مجمع انجمن های بین المللی تنفسی که نماینده جوامع پیشرو تنفسی در جهان است، درحال کوشش برای بهبود سلامت ریه در سطح جهانی است.
از زمان شروع همه گیری ایدز، سازمان بهداشت جهانی تخمین می زند که ۷۹.۳ میلیون نفر به اچ آی وی آلوده شده اند و ۳۶.۳ میلیون نفر بر اثر بیماریهای در رابطه با ایدز جان خودرا از دست داده اند.


آموزش، راهبردهای پیشگیری و داروهای جدید، خصوصاً درمان های ضد رتروویروسی (داروهایی که بر مراحل متفاوت چرخه زندگی اچ آی وی تاثیر می گذارند و موجب نابودی این ویروس می شوند) از زمان اوج جهانی آن در سال ۲۰۰۴ تعداد مرگ ومیر ناشی از ایدز را ۶۴ درصد در سال کاهش داده است.
با این وجود، برنامه مشترک سازمان ملل متحد در مورد اچ آی وی/ ایدز تخمین می زند که در سال ۲۰۲۰، ۳۷.۷ میلیون نفر با ایدز زندگی می کردند و حدود ۱.۵ میلیون نفر بتازگی مبتلا شده اند.
مجمع انجمن های بین المللی تنفسی معتقد می باشد که پاسخ جهانی به اچ آی وی/ ایدز را می توان با موارد زیر تقویت کرد:
• افزایش آگاهی از ادامه تهدید جهانی بیماری در رابطه با اچ آی وی و ارتباط آن با نتایج کووید-۱۹، عفونت های سل و سایر بیماریهای تنفسی؛
• بهبود نتایج سلامت افراد مبتلا به اچ آی وی بوسیله مراقبت از بیمار، ازجمله واکسن های کووید-۱۹ و تحقیق درمورد بهبود درمان ها و راهبردهای درمانی هم برای اچ آی وی و هم برای سل؛
• کاهش بروز و شدت بیماریهای در رابطه با اچ آی وی با تقویت برنامه های پیشگیری انتقال از مادر به کودک و افزایش استفاده سریع از درمان ضد رتروویروسی؛
• بهبود آموزش اچ آی وی در جوامع در معرض خطر برای کاهش بروز عفونت های جدید اچ آی وی؛
• کاهش نابرابری ها و تفاوت های بهداشتی در رابطه با اچ آی وی.




منبع:

1400/09/11
14:20:05
5.0 / 5
1167
تگهای خبر: آموزش , برنامه , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir