سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا اعلام كرد

نحوه فعالیت اصناف در شهرهای قرمز از امروز

نحوه فعالیت اصناف در شهرهای قرمز از امروز

به گزارش اسنک سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تشریح وضعیت کرونا در استان سیستان و بلوچستان و با تاکید بر این که اوضاع در این استان به سیاهی نرسیده است، اظهار داشت: تصمیم ویژه ای برای سیستان و بلوچستان و سایر استانهای درگیر گرفته شد که از سنین پایین تر را واکسینه نماییم و حتی در سیستان و بلوچستان از هفته آتی سنین 50 سال به بالا را واکسینه نماییم.



به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، علیرضا رئیسی اظهار داشت: روز گذشته مرور کلی بر وضعیت دنیا داشتیم. ویروس دلتا بسیاری از کشورها را درگیر مرده و آثار آن در ۶۸ کشور دیده شده و بیشترین مرگ در روز گذشته در برزیل با ۱۶۰۰ مرگ داشتیم و کشور هندوستان هم حدود ۷۰۰ مرگ تجربه نمود و کشور اندونزی و کشورهای هماسیه شرقی ما درگیر هستند و کشور ما هم همانطور که بحث ورود ویروس هندی عنوان شد و هشدار داده شده بود صورت گرفت و تمهیدات مناسبی از دو ماه قبل اندیشیده شد و اگر این اقدامات نبود شاید زودتر درگیر می شد. موارد ویروس آفریقای جنوبی و هندی در بوشهر و هرمزگان پیدا شد اما با واکنش سریع دانشگاه های علوم پزشکی جلوی گسترش آن گرفته شد.

رد پای ویروس هندی در ۶۸ کشور

وی اضافه کرد: درباره مرزهای شرقی هشدارهای لازم داده شده بود اما کنترل این مرزها نسبت به مرزهای غربی مشکل تر است برای اینکه تردد غیرقانونی زیادی از آن اتفاق می افتد و باتوجه به تحولات افغانستان میزان مهاجرت به کشور ما زیاد است. نیروی انتظامی، ناجا، سپاه و ارتش در کنترل از دو ماه قبل فعالیت خوبی انجام دادند اما با این وجود هنوز افرادی دیدیم که از مرزهای شرقی وارد شدند و بیمار بودند و این نشان دهنده انتقال بیماری بوسیله آنهاست. در ابتدا شاید با کنترل مرزها بتوان انتقال بیماری را به تاخیر انداخت اما نمی توان کلا مانع ورود بیماری شد و شاهد این مدعا ۶۸ کشوری است که درگیر کرونای هندی شدند و حتی انگلستان با وجود واکسیناسیون گسترده درگیر موج بیماری با کرونای هندی شده است. یکی از مصوبات امروز تشدید نظارت بر مرزهای شرقی بود.

تصمیمات ویژه برای سیستان و بلوچستان

رئیسی افزود: در مناطق قرمز فقط مشاغل گروه یک مجاز به فعالیتند اما در استان سیستان و بلوچستان ویژه تر نگاه کردیم و بانک ها ادارات دولتی تعطیل شدند مگر ادارات دولتی ضروری که باید با ۳۰ درصد ظرفیت فعال باشند. تصمیم دیگر نیز پشتیبانی کامل سیستان و بلوچستان بود که اگر کمبودی وجود داشته باشد برطرف شود.

مشاغل مجاز به فعالیت در شهرهای قرمز کرونا

وی اضافه کرد: ۹۲ شهر قرمز است و از یکشنبه بامداد مصوبات ستاد ملی کرونا برای شهرهای قرمز و نارنجی اجرائی می شود. یکی از کانون های اصلی انتشار ویروس، رستوران هاست. گروه شغلی یک یعنی هیچ رستورانی نباید در تهران و سایر شهرهای قرمز باز باشد تنها می تواند بصورت بیرون بر خدمات بدهد. مشاغل ضروری مثل داروخانه، نانوایی، مطب، سوپرمارکت و... می توانند باز باشند که قبل تر در قوانین رنگبندی ها اعلام شده است.

رئیسی با تشکر از اصناف برای همراهی با مقررات ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار نمود: از این عزیزان ممنونیم که از شروع شروع این پاندمی بیشترین همراهی را داشتند و شاید ما در مقام دولت نتوانستیم خیلی به آنها کمک نماییم البته کمک هایی صورت گرفت اما در قبال کمک های اصناف کمتر بود با رساندن پروتکل ها به بالای ۸۵ درصد در حوزه بازگشایی مشاغل هم امیدوارتر هستیم.

وی اضافه کرد: بحث دیگری که در ستاد عنوان شد پیرامون واکسیناسیون بود و ان شاءالله بتوانیم طی روزهای آتی وضعیت بهتری داشته باشیم. می بینم برخی عزیزان در ایام انتهایی دولت فعلی مصاحبه هایی می کنند در مورد واکسن. کسانی که دستی بر آتش دارند وضعیت را می دانند ما از آبان سال قبل قرارداد بستیم و پول پرداخت کردیم برای سبد کووکس و قرار بود ۱۶.۸ میلیون دُز واکسن به ما تحویل دهند و با کشورهای زیادی وارد مذاکره شدیم و ۳۵ شرکت خصوصی آمدند گفتند نمی گذارند ما واکسن وارد نماییم ولی با وجود صدور مجوز از طرف ما حتی یک واکسن هم نیامد و ما می دانستیم چنین می شود.

از اوضاع خوب تجهیزات پزشکی در سیستان و بلوچستان تا شروع واکسیناسیون ۵۰ سال به بالا از هفته آتی

وی درباره شرایط کرونا در سیستان وبلوچستان اشاره کرد: این استان طی پیک های قبلی خیز جدی نداشته است و شرایط فعلی نخستین خیز جدی در این استان است که باید از چند جنبه به آن نگاه کرد. همین که پیک های گوناگون در آنجا رخ نداده است یعنی مردم آنجا کمتر در معرض ویروس بودند. در استان سیستان و بلوچستان چون مردم مواجهه قبلی کمتری با ویروس داشتند میزان درگیری کلی از میانگین کشوری کمتر است. در این استان پیک های قبلی عدد بالایی برای جمعیت این استان و برای ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت بالا نبود و حداکثر بیمار بستری در هفته ۲۵۰ نفر بوده است یعنی حدودا روزی ۳۰ تا ۳۵ بیمار بستری که عدد بالایی نبوده است. الان در اوج بیماری میزان بستری ۲۹۷ نفر گزارش شده است یعنی هنوز هم نسبت به جمعیت استان از نظر تعداد بیماری، بیمار خیلی زیاد است البته روند افزایشی است. ما همیشه پایین ترین میزان فوتی در این استان را داشتیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: اگر آمار را بر شاخص ببریم و به ازای هر ۱۰۰ هزار بیمار بررسی نماییم هنوز بستری ۲۹۷ نفر عدد خیلی بالایی نیست البته یک مورد هم برای ما زیاد است اما این که می گویند سیستان و بلوچستان سیاه شد اصلا درست نیست، خیز بیماری وجود دارد اما آنگونه که عنوان می شود نیست. درست است زیرساخت ها در سیستان و بلوچستان ضعیف است اما اگر در تمام حوزه ها مانند حوزه سلامت در این استان کار شده بود الان سیستان و بلوچستان یکی از استانهای برخوردار کشور بود. در زمینه سلامت خیلی خوب کار شده است و سیستان و بلوچستان با ۸ سال قبل اصلا قابل قیاس نیست. از نیمه دوم سال ۹۹ تا حالا حدود ۱۰۰۰ تحت به ناوگان تخت های این استان اضافه شده است و همین الان یک بیمارستان ۳۰۰ تخت خوابی آماده بهره برداری دارد و در همین مدت ۱۰۰ دستگاه ونتیلاتور و ۱۰۰ دستگاه یونیت ICU به استان اضافه کردیم.

وی اضافه کرد: از شروع پیک در استان با دستور وزیر بهداشت یک تیم آنجا مستقر شدند و تمهیدات لازم اندیشیده شد و الان هر بیمارستان ۲ دستگاه اکسیژن ساز دارد و از نظر زیرساخت در زمینه سلامت مشکل نداریم.

رئیسی افزود: خیلی ها مصاحبه کردند و بتازگی شخصی استان سیستان و بلوچستان را با کشور پاکستان مقایسه کرده است که مقایسه غلطی است. هند و پاکستان به هم بسیار نزدیک هستند و برمبنای آمارهای هند روزانه هزار نفر فوت می کنند و حتی هیزم برای سوزاندن جسدها کم آمده آنوقت چطور می شود آمار در پاکستان انقدر کم باشد؟ این که در یک مقطع خاص این مقایسه صورت گیرد عقلانی نیست. از نظر ما بعنوان کارشناس نخستین خیز سیستان و بلوچستان حالا رخ داده است و بحث سایر نقاط کشور جدا است. این که اعلام کنند سیستان و بلوچستان سیاه شد درست نیست و به مردم اطمینان می دهم مشکل تجهیزات پزشکی نخواهیم داشت.

وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد، اشاره کرد: تصمیم ویژه ای برای سیستان و بلوچستان و سایر استانهای درگیر گرفته شد که از سنین پایین تر را واکسینه نماییم و حتی در سیستان و بلوچستان از هفته آتی سنین ۵۰ سال به بالا را واکسینه نماییم و امیدوارم این مساله مورد اقبال مردم قرار گیرد البته برای استانهای هرمزگان، کرمان، بوشهر و فارس هم این برنامه را داریم و به مرور زمان کل کشور را دراین زمینه تحت پوشش خواهیم برد.





منبع:

1400/04/13
12:21:49
5.0 / 5
1219
تگهای خبر: برنامه , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir