رئیس دانشگاه علوم پزشكی ایران؛
كرونا موجب افزایش ناامنی غذایی شده است
به گزارش اسنک رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به شعار تغذیه سالم برای پیش گیری از کرونا، اظهار داشت: مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا سبب شده برخی اقشار جامعه گرفتار ناامنی غذایی بشوند.
به گزارش اسنک به نقل از مهر، جلیل کوهپایه زاده، گفت: با وجود آگاهی نسبت به اهمیت تغذیه سالم، واقعیت دیگری در بعضی جوامع سبب نگرانی شده و آن هم کاهش دسترسی اقشار لطمه پذیر جامعه به غذا به سبب تبعات اقتصادی بحران کرونا است. وی ادامه داد: مشکلات اقتصادی ناشی از محدودیت های دوران کرونا، خطر بروز نا امنی غذایی و دسترسی به مواد غذایی را در اقشار لطمه پذیر جامعه افزایش داده است به ترتیبی که این معضل، احتمال بروز و شیوع بیماری کرونا در گروه های در معرض خطر همچون کودکان، مادران حامله و سالمندان را به جهت تضعیف سیستم ایمنی بدن ناشی از کاهش دریافت مواد غذایی تشدید می کند. کوهپایه زاده اشاره کرد: در این شرایط همکاری و مشارکت سازمان ها و خیرین می تواند نقش مهمی در بهبود وضعیت امنیت غذا و تغذیه داشته باشد و امیدوارم با مساعدت های بیش از پیش بتوانیم برنامه های حمایتی گسترده تری را برای گروه های لطمه پذیر (کودکان، مادران حامله و سالمندان) تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام داده و با اهدای سبدهای تغذیه ای، گوشه ای از دغدغه های معیشتی خانوارهای لطمه پذیر را حل نماییم. وی ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد مردم جامعه درباب نقش تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن، حساس سازی و جلب همکاری رسانه های جمعی برای آموزش مردم و فرهنگ سازی تغذیه صحیح و انتخاب درست محصولات غذایی، افزایش آگاهی سیاستگذاران و مسئولان در رابطه با غذا درباب اهمیت توجه به وضعیت امنیت غذایی خانوارها، جلب همکاری خیرین در اجرای برنامه های حمایت تغذیه ای اقشار لطمه پذیر، جلب مشارکت ائمه جماعات برای اطلاع رسانی و آموزش جامعه و افزایش آگاهی جامعه نسبت به نشانگرهای رنگی تغذیه ای و انتخاب درست محصولات غذایی را بعنوان مهم ترین اهداف بسیج ملی تغذیه سالم برای پیش گیری از کرونا در کشور بر شمرد. وی اشاره کرد: به همین دلیل و در جهت افزایش سطح آگاهی جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران برنامه های متنوعی در زمینه های حساس سازی، اطلاع رسانی و آموزش بوسیله کارشناسان تغذیه، مراقبین سلامت، سفیران سلامت و پتانسیل های موجود در سایر سازمان ها (صدا و سیما، آموزش و پرورش، شهرداری ها و…) در دست اقدام است که امیدوارم با تلاش همه اعضای تیم سلامت، بتوانیم در امتداد ترویج سبک زندگی سالم با پیروی از الگوی تغذیه ای سالم گام های موثرتری برداریم. رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در ادامه ضمن اشاره به افزایش احتمال مرگ و میر ناشی از کرونا در افراد مبتلا به بیماریهای زمینه ای، اظهار داشت: از آنجایی که افراد مبتلا به بیماریهای قلبی- عروقی، پرفشاری خون، دیابت، سرطانی و مبتلایان به اضافه وزن و چاقی بیشتر مستعد مبتلاشدن به کرونا هستند، داشتن یک برنامه غذایی سالم که همه گروه های غذایی را شامل شود، ضروری می باشد. وی ادامه داد: باتوجه به تغییرات چشم گیر در سبک زندگی افراد به سبب محدودیت های دوران کرونا، شاهد افزایش کم تحرکی و فعالیت بدنی و افزایش دریافت مواد غذایی پرکالری هستیم که این عوامل سبب بروز چاقی و مبتلاشدن به بیماریهای غیر واگیر، تضعیف سیستم ایمنی بدن و در نهایت افزایش خطر مبتلاشدن به کرونا خواهد شد. کوهپایه زاده عنوان کرد: امروزه مشکل اضافه وزن و چاقی در جهان به صورت یک مشکل همگانی درآمده و به سرعت رو به افزایش است و تلفیقی از رژیم های غذایی ناسالم و سبک زندگی بی تحرک، موجب افزایش نرخ چاقی شده است. به ترتیبی که الان بیش از ۶۷۰ میلیون بزرگسال و ۱۲۰ میلیون دختر و پسر ۵ تا ۱۹ ساله گرفتار چاقی و بیش از ۴۰ میلیون کودک زیر ۵ سال در جهان دارای اضافه وزن هستند. این در حالیست که بیش از ۸۰۰ میلیون نفر از گرسنگی رنج می برند.
منبع: snacu.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب