عضو هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی اعلام كرد

حذف تشریفات اداری پرداخت سهم بیمه ای پزشكان با نسخه نویسی الكترونیكی

حذف تشریفات اداری پرداخت سهم بیمه ای پزشكان با نسخه نویسی الكترونیكی

عضو هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی از تصویب برنامه جامع سطح بندی خدمات درمانی در ماه گذشته در هیئت مدیره این سازمان آگاهی داد و فاكتورهای سطح بندی خدمات در بخش سرپایی و بستری را برشمرد.


به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، محمدعلی همتی در وبینار بررسی «اصول و ضوابط حاکم بر سطح بندی عرضه خدمات درمانی در نظام سلامت ایران» که به همت موسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی برگزار گردید با اشاره به اینکه سازمان تأمین اجتماعی علاوه بر تولید خدمت، در هرکجای کشور که بیمارستان و مرکز درمانی سرپایی و بستری و یا حتی مراکز خصوصی وجود داشته باشد قرارداد منعقد و خرید خدمت می کند.
وی ادامه داد: به تازگی با اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک اعلام کردیم که هر پزشکی وارد سامانه سازمان تأمین اجتماعی بشود و نسخه الکترونیک صادر کند با ما طرف قرارداد است و بلافاصله سهم پزشک را پرداخت می نماییم و تشریفات اداری در ارتباط با نوعی حذف گردیده است.
عضو هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی درباره بحث عدالت در دسترسی به خدمات درمانی اظهار داشت: حقیقت این است که اجرای عدالت مرحله ای و گام به گام جلو رفتن است و باید تلاش نماییم عدالت را روز به روز گسترش دهیم. عدالت به معنای بی طرفی است؛ یعنی سازمان برای عرضه خدمات افراد را دسته بندی نکند و این امکان را برای همه بیمه شدگان فراهم آورد.
همتی اضافه کرد: نوع دیگری هم می توان به مبحث نگاه کرد. یک عدالت افقی و یک عدالت عمودی در نظام سلامت داریم. عدالت افقی به معنای آن است که درمانی برابر برای نیازی برابر فراهم نماییم و اگر دو فرد داریم که مشکل مشابهی دارند با کیفیت مشابه به درمانشان بپردازیم. عدالت عمودی هم به این معناست که اگر دو شخص مشکلات مشابهی ندارند و بیماری هایشان متفاوت می باشد، درمان نامتجانسی دریافت خواهند کرد و در واقع درمان را بر مبنای نیاز فرد انجام می دهیم.
ایشان در ادامه ضمن اشاره به اینکه در سازمان تأمین اجتماعی از سالهای دور برای رسیدن به این عدالت، سطح بندی خدمات درمانی را شروع کردیم اظهار داشت: در زمانی که معاون درمان سازمان بودم سطح بندی را گسترش و توسعه دادیم و در این دوره هم همکاران ما در معاونت درمان این کار را ادامه دادند و یک برنامه سطح بندی جامع و کاملی را عرضه کردند که دو سه هفته قبل در هیئت مدیره سازمان تصویب گردید.
عضو هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی اضافه کرد: در این برنامه مصوب موارد خوبی دیده شده است. ما در بعضی مناطق بر مبنای سطح بندی، خدمت مستقیم عرضه می دهیم و در مناطقی دیگر که با سطح بندی ما تناسب ندارد، خرید خدمت می نماییم که آن هم بر مبنای سطح بندی است.
همتی با اشاره به اینکه مسئولیت نظام سلامت یا تولیت نظام سلامت را برعهده نداریم و تولیت برعهده وزارت بهداشت است اظهار نمود: وزارت بهداشت برای سال ۱۴۰۰ مطالعات وسیع و پیمایشی ملی انجام داده که بر مبنای آن نیازهای کشور احصا و برنامه مشخصی برای عرضه خدمات درمانی در سال ۱۴۰۰ تدوین شده است که ما برای سطح بندی خدمات درمانی از آن برنامه استفاده کردیم.
وی ادامه داد: بر این اساس اگر وزارت بهداشت در منطقه ای در حال ساخت بیمارستان است و میزان دسترسی مردم را برای عرضه خدمات درمانی رفع می کند قاعدتا نیازی به راه اندازی بیمارستان نخواهیم داشت و خرید خدمت را در آنجا دنبال می نماییم. در جایی که بتوانیم خرید خدمت در اولویت است و در مکان هایی که این امکان وجود نداشته باشد تولید خدمت می نماییم.
عضو هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی ضمن اشاره به تقسیم بندی سطح بندی خدمات بستری و سطح بندی خدمات سرپایی اظهار داشت: در این وبینار آماری در خصوص برخورداری هشت درصدی خانوار شهرستان سرباز سیستان بلوچستان از بیمه از جانب دکتر واعظ مهدوی ذکر شد که آمار شوک آوری است. در این که توزیع بیمه شدگان متغیر و نامتناسب است شکی نیست اما باید توجه کرد که طرف حساب سازمان تأمین اجتماعی بیمه شدگان جامعه کارگری هستند که الزامی و یا اختیاری تحت پوشش رفته اند.
همتی افزود: استان هایی داریم که به واسطه وجود کارخانجات، کارگران بیشتری دارند و در مقابل مناطقی داریم که شمار نیروی کاری که باید مطابق قانون تحت پوشش بروند کمتر باشد. امید است به روزی برسیم که در مناطق محروم سرمایه گذاری های خوبی صورت بگیرد و مردم از خدمات بیمه ای بهره مند شوند.
وی ضمن اشاره به شاخصهای سطح بندی خدمات اظهار داشت: یکی از مهمترین شاخص ها در بخش بستری، جمعیت بیمه شده است. شاخص دیگر امکانات موجود کشوری است. فاصله تخت موجود تا تعداد تخت مطلوب را بر مبنای اطلاعات وزارت بهداشت معین کرده و مورد توجه قرار داده ایم و نسبت تخت ها را محاسبه کرده و امتیاز داده ایم. شاخص بعدی لایه های عرضه خدمت است. استانی که هیچ گونه مرکز درمانی و بخش بستری نداشته باشیم در اولویت است.
عضو هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی اضافه کرد: توان جذب نیروی تخصصی، شرایط اقتصادی و اجتماعی منطقه ای و.... همگی مدنظر است و امتیازاتی برای هرکدام درنظر گرفته شده است و بر مبنای امتیازبندی ها می دانیم که باید در کجا بیمارستان بسازیم و کجا باید خدمات را توسعه دهیم.
همتی افزود: در بخش سرپایی هم شاخصهای دیگری تعیین شده است. بعنوان مثال جمعیت بیمه شده، تعداد مراکز درمانی موجود در استان، تعداد مراکز درمانی طرف قرارداد، فاصله تا نخستین مرکز سرپایی تأمین اجتماعی و غیره در سطح بندی لحاظ می شوند.



1399/09/02
09:58:36
5.0 / 5
1466
تگهای خبر: بیمار , بیماری , بیمه , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir