حفظ تندرستی در ماه رمضان با تدابیر طب ایرانی

حفظ تندرستی در ماه رمضان با تدابیر طب ایرانی

به گزارش اسنک، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت اظهار داشت: طب ایرانی با تاکیدی که بر اصلاح سبک زندگی و حفظ تندرستی دارد، ظرفیتی غنی در امتداد ترویج خودمراقبتی بوده و پیروی از آموزه های این مکتب طبی، تاثیر به سزایی در پیش گیری از بروز بیماریها و پیشرفت سلامت جامعه دارد.



به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، دکتر نفیسه حسینی یکتا ضمن اشاره به لزوم رعایت تدابیر طب ایرانی در ماه مبارک رمضان، اظهار نمود: طب ایرانی با تاکید بر تجربیات چند هزارساله، راهکارهایی ساده و مؤثر برای بهبود سبک زندگی و جلوگیری از بیماری ها عرضه می دهد. این آموزه ها می توانند به روزه داران کمک کنند با حفظ تعادل بدن، از برکات معنوی و جسمی ماه رمضان بهره مند شوند.

وی خوردن و ‌نوشیدن را یکی از اصول شش گانه حفظ سلامتی در طب ایرانی برشمرد و اضافه کرد: در این مکتب، تدابیر خاصی برای اصلاح شیوه های تغذیه بر مبنای مزاج افراد، مزاج انواع مواد غذایی، زمان مصرف و دیگر عوامل وجود دارد که رعایت آنها در ایام معمول و همینطور ماه رمضان می تواند از عوارض ناشی از تغذیه نامناسب کم کند.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ضمن اشاره به اهمیت وعده افطار اظهار نمود: شروع افطار با نوشیدنی های سرد یا آب یخ می تواند به معده صدمه برساند و هضم غذا را مختل کند. بهتر است افطار با نوشیدنی های گرم و کمی شیرین مانند آب جوش بهمراه عسل، خرما یا انجیر و کشمش آغاز شود. این کار به افزایش قند خون و رفع ضعف کمک می نماید، بدون این که فشار اضافی به معده وارد شود.

حسینی یکتا، مصرف سبزی هایی مانند خرفه و سبزی خوردن را در وعده افطار سفارش کرد و اظهار داشت: این سبزی ها نه تنها تشنگی را کم می کنند، بلکه از بروز یبوست هم جلوگیری می کنند. در وعده سحری هم مصرف سبزی های پخته می تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک نماید.

مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، از مصرف متعادل سبزیجات و میوه جات تازه و مواد لعاب دار مانند نوشیدن شربت خاکشیر، بعنوان راهکار دیگری برای رفع عطش در طول روزه داری یاد کرد و افزود: یک تا یک ساعت و نیم پس از افطار، زمان مناسبی برای مصرف میوه است و نوشیدن آبمیوه های طبیعی هم علاوه بر این که باعث کاهش شدت عطش می شود، منبع مفیدی برای تأمین املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن به حساب می آید.

به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، وی با سفارش به پرهیز از پرخوری و روی هم خوری که عامل ضعف معده در انجام عمل هضم است، اظهار داشت: مصرف غذاهای غلیظ و لزج، مانند حلیم، شله زرد، حلوا و زولبیا و بامیه و مواد غذایی مختلف که ظرفیت هضمی متفاوت دارند، در وعده افطار و فاصله بین افطار تا سحر، باعث سنگینی معده و خواب ناآرام شده و از تمایل به خوردن سحری می کاهد.

دکتر حسینی یکتا بر مصرف یک وعده غذای کامل در سحر و بیداری تا حدود یک ساعت و نیم بعد از آن، برای پیشگیری از سوء هاضمه و بروز علائمی مانند رفلاکس و نفخ، تصریح کرد و اضافه کرد: مصرف غذاهای خشک، شیرین، سرخ شده و پرچرب، نشاسته دار، پر ادویه و تند و مصرف بیش از اندازه گوشت و همچنین، نوشیدن قهوه، کاکائو و چای پررنگ، از مواردی هستند که سبب بروز تشنگی می شوند و بهتر است از وعده سحری کنار گذاشته شوند.

مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با سفارش به خوابیدن در فاصله بین افطار تا سحر، اظهار داشت: خوابیدن در این زمان، هر چند به مدت کوتاه، در هضم بهتر معده و ایجاد اشتها در وعده سحری موثر است و با عنایت به روزه داری، یک تا دو ساعت خواب در طول روز هم برای تجدید قوای سیستم های بدن، به شرطی که قبل از غروب آفتاب نباشد، سفارش می شود.

وی، یک تا دو ساعت پس از خوردن سحری را زمان مناسبی برای ورزش کردن در ماه رمضان دانست و اضافه کرد: ورزش کردن در اوج گرسنگی به هیچ عنوان سفارش نمی شود و برای پیشگیری از بروز تشنگی در اثر آن، نباید در ساعات گرم روز و یا در مکانهای گرم ورزش کرد.




1403/12/22
18:45:41
5.0 / 5
10
تگهای خبر: بدن , بیمار , بیماری , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
لینک دوستان اسنك
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir