انار میوه ای بهشتی با خواص باورنکردنی
به گزارش اسنک، یاقوت سرخ طبیعت، سرشار از خواص بی نظیری است که سلامت قلب، پوست و بدن را تضمین می نماید. این گنجینه مغذی، از تقویت سیستم ایمنی تا کاهش وزن می باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر؛ انار، این میوه ی خوش رنگ و خوش طعم، یکی از قدیمی ترین میوه هایی است که در طب سنتی و تغذیه مدرن جایگاه ویژه ای دارد. این میوه پاییزی که به «میوه بهشتی» هم مشهور است، علاوه بر طعم دلپذیر، سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان هایی است که نقش برجسته ی در سلامت بدن دارند. سرشار از آنتی اکسیدان و تقویت سیستم ایمنی انار یکی از غنی ترین منابع آنتی اکسیدان های طبیعی است که از سلول های بدن در مقابل صدمه های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند. وجود مقادیر بالای ویتامین C، ویتامین A و ترکیباتی همچون پلی فنول ها سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از بروز بیماریهای مزمن جلوگیری می کند. مصرف منظم آب انار می تواند خطر ابتلاء به سرماخوردگی، آنفلوآنزا و سایر عفونت ها را کم کند. سلامت قلب و کاهش کلسترول طبق تحقیقات علمی، مصرف منظم انار می تواند به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک نماید. این خاصیت باعث کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی-عروقی، تصلب شرایین و سکته مغزی می شود. تحقیقات نشان داده اند که نوشیدن روزانه یک لیوان آب انار می تواند فشار خون را کنترل کرده و عملکرد عروق خونی را بهبود بخشد. تقویت پوست و ممانعت از پیری زودرس انار به سبب دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدانی، نقش مهمی در کاهش چین و چروک های پوستی و ممانعت از پیری زودرس دارد. ویتامین C موجود در این میوه تولید کلاژن را تحریک کرده و به حفظ شادابی و طراوت پوست کمک می نماید. خیلی از محصولات مراقبت از پوست از عصاره انار برای خاصیت ضدپیری و ترمیم سلول های پوستی بهره می برند. حفظ سلامت گوارش و بهبود عملکرد دستگاه هاضمه فیبر موجود در انار به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کرده و در ممانعت از یبوست مؤثر است. همچنین، مصرف منظم انار می تواند با تنظیم اسید معده، از بروز زخم های گوارشی و التهابات روده ای پیشگیری کند. در طب سنتی، از پوست انار برای درمان مشکلات گوارشی، بخصوص اسهال، استفاده می شود. تأثیر مثبت بر کاهش وزن و تناسب اندام انار کالری کمی دارد اما سرشار از فیبر و آب است که باعث احساس سیری طولانی مدت می شود. مصرف این میوه می تواند به کاهش اشتها کمک کرده و روند کاهش وزن را تسریع کند. همچنین، خاصیت چربی سوزی انار به سبب وجود ترکیبات پلی فنولی، به کنترل وزن کمک می نماید.
تنظیم قند خون و مفید برای دیابتی ها مطالعات نشان داده اند که ترکیبات موجود در انار می توانند سطح قند خون را متعادل کرده و به بهبود حساسیت به انسولین در افراد دچار دیابت نوع ۲ کمک کنند. مصرف آب انار طبیعی، بدون افزودن شکر، می تواند جایگزین مناسبی برای نوشیدنی های قندی باشد. تقویت حافظه و پیش گیری از بیماریهای عصبی تحقیقات نشان داده اند که مصرف انار می تواند تاثیر مثبتی بر عملکرد مغز داشته باشد. ترکیبات موجود در این میوه به بهبود حافظه کمک کرده و امکان دارد خطر ابتلاء به بیماری هایی مانند آلزایمر و پارکینسون را کم کند. افزایش انرژی و کاهش خستگی انار به عنوان یک منبع طبیعی از ویتامین ها و مواد معدنی، می تواند به افزایش سطح انرژی در بدن کمک نماید. مصرف آن پس از ورزش یا کارهای بدنی سنگین، سبب کاهش خستگی و افزایش شادابی می شود. باتوجه به فواید بی نظیر انار، سفارش می شود این میوه در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود. مصرف تازه آن، نوشیدن آب انار طبیعی و استفاده از دانه های انار در سالاد و غذاها می تواند به سلامت عمومی بدن کمک نماید. کارشناسان تغذیه پیشنهاد می کنند که افراد برای بهره مندی از خواص اعجاب انگیز این میوه، آنرا به شکل تازه و بدون افزودنی های مصنوعی مصرف کنند. در صورتیکه انار با آبگیری مقدار زیادی ویتامین C خویش را از دست می دهد، اما تقریبا تمام پتاسیم خویش را حفظ می نماید، پتاسیم یک ماده معدنی مهم می باشد که به اعصاب و قلب شما کمک می نماید تا قوی بمانند. شما با خوردن انار تازه یا آب آن، مقدار زیادی از این ماده معدنی مهم را به شما می دهد. آب یک انار بیشتر از ۴۰ درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C را تأمین می کند. ویتامین C می تواند در صورت پاستوریزه شدن تجزیه شود، بدین سبب آب انار خانگی یا تازه را انتخاب کنید تا از این ماده مغذی بیشترین بهره را ببرید.
آب انار به عنوان سالم ترین آبمیوه درحال مصرف است. یکی از خواص انار برای خون اینست که از قلب و عروق محافظت می کند. مطالعات کوچک منبع معتبر نشان داده است که آب میوه جریان خون را بهبود می بخشد و از سفت شدن و ضخیم شدن شریان ها جلوگیری می کند. همینطور امکان دارد رشد پلاک و تجمع کلسترول در شریان ها را کند کند. آترواسکلروز (ضخیم شدن و سفتی دیوارهٔ سرخ رگ به سبب تجمع کلسترول و چربی در شریان ها) یکی از دلایل شایع بیماری قلبی است. آب انار امکان دارد به کاهش کلسترول لیپوپروتئین (یک نوع کلسترول بد که رگ ها را مسدود می کند) کمک نماید. همینطور می تواند کلسترول لیپوپروتئین (یک کلسترول خوب که خطر سکته مغزی و حملات قلبی را کاهش می دهد) را افزایش دهد. انار و کاهش خطر ابتلاء به سرطان انار سرشار از آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدها است که هر دو از صدمه رساندن رادیکال های آزاد به سلول ها جلوگیری می کنند. در بعضی مطالعات، انار پتانسیل پیش گیری از سرطان پروستات، سینه، ریه و روده بزرگ را نشان میدهد. علاوه بر این، مطالعات پیش بالینی روی حیوانات نشان داده است که خوردن انار می تواند از رشد تومورهای ریه، پوست، روده بزرگ و پروستات پیشگیری کند. آب انار اخیراً وقتی محققان دریافتند که امکان دارد به توقف رشد سلول های سرطانی پروستات کمک نماید، سر و صدا کرد. با وجود مطالعات مختلف در مورد اثرات و خواص آب انار بر سرطان پروستات، نتایج هنوز مقدماتی هستند. با اینحال بازهم به تحقیقات بیشتری برای درک خواص انار در کاهش خطر ابتلاء به سرطان بر روی انسان مورد نیاز است. انار می تواند به حفظ سلامت ادراری و کاهش تشکیل سنگ کلیه کمک نماید. این میوه دارای خواص ضدمیکروبی و ضدالتهابی است که می تواند به روبرو شدن با عفونت های دراری و احتباس ادراری کمک نماید. همچنین، انار حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است که به کنترل فشار خون کمک کرده و در نتیجه سلامت کلی ادراری را ارتقا می دهد. همچنین، انار دارای خواص آب رسانی است که می تواند به ممانعت از رسوبات ادراری و سنگ های کلیه کمک نماید. مصرف منظم انار و محصولات مشتق شده از آن، سبب افزایش حجم ادرار و کاهش غلظت مواد زائد در ادرار می شود، که این عمل می تواند به ممانعت از ایجاد سنگ های کلیه و مشکلات ادراری مرتبط کمک نماید.
برای بهره برداری بهتر از خواص انار برای دستگاه ادراری، مصرف میوه انار تازه و ترجیحاً بدون افزودن شکر یا محلول های شیرین کننده مصرف کنید. همینطور سفارش می شود همچنان یک رژیم غذایی سالم و متنوع را دنبال کنید، به میزان کافی آب بنوشید و از مصرف دخانیات و مواد مخدر خودداری کنید تا به حفظ سلامت ادراری خود کمک کنید. خواص انار در افزایش استقامت عضلات مصرف انار امکان دارد به بهبود تحمل و استقامت در تمرینات و ورزش کمک نماید. انار دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که خواص ضد التهابی و ضد اکسیداسیون دارند. این ترکیبات و همینطور پلی فنول های موجود در انار می توانند در کاهش خستگی و التهاب عضلات بعد از تمرین کمک کنند و بهبود استقامت و عملکرد در تمرینات و ورزش های مختلف اثرگذار باشند. همچنین، آب انار حاوی مقدار زیادی پتاسیم است که به تعادل الکترولیتی بدن کمک کرده و به حفظ هیدراته بودن عضلات در طول تمرین کمک می نماید. هیدراته بودن مناسب می تواند به عملکرد بهتر و تحمل بیشتر در تمرینات منجر شود. برخی تحقیقات هم نشان داده اند که آنتی اکسیدان های موجود در انار می توانند به بهبود جریان خون و اکسیژن رسانی به عضلات کمک کنند و این عمل می تواند به افزایش استقامت و ریکاوری عضلات در ورزش ها و تمرینات مؤثر باشد. برای بهره برداری بهتر از این خاصیت انار، می توانید پیش از ورزش یک لیوان آب انار یا یک انار تازه مصرف کنید. همچنین، مطمئن شوید که رژیم غذایی تان حاوی تنوع مناسبی از مواد غذایی سالم می باشد و همواره از مصرف آب به میزان کافی اطمینان حاصل کنید. خواص ضد میکروبی انار تحقیقات نشان داده اند که انار حاوی ترکیبات فیتوشیمیایی مختلفی است که می توانند در مقابل عفونت ها و میکروب ها مؤثر باشند. بعضی از این ترکیبات شامل آنتی اکسیدان ها، فنولیک اسیدو آنتوسیانین ها هستند که دارای خواص ضدمیکروبی و ضدالتهابی هستند.
انار می تواند به روبرو شدن با باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها کمک نماید و می تواند در کاهش عفونت ها و التهاب ها اثرگذار باشد. آنتی اکسیدان ها می توانند از صدمه های اکسیداتیو در سلول ها جلوگیری کرده و از تکثیر میکروب ها ممانعت کنند. همچنین، خواص ضدالتهابی انار می توانند به کاستن علائم التهابی در رابطه با عفونت ها کمک کنند. همینطور این خاصیت انار ب سبب سلامت دهان و دندان می شود. بررسی ها نشان میدهد که مصرف انار و محصولات مشتق شده از آن می تواند سبب کاهش بوی بد دهان و بهبود بهداشت دهان و دندان شود. این خواص انار به عوامل ضد باکتریایی و ضد قارچی آن برمی گردد و به سبب کاهش رشد میکروب های موجود در دهان است که می توانند سبب بوی بد دهان و پوسیدگی دندان شوند. انار و سلامت مغز انار دارای مقادیر قابل توجهی از اکسیدان هایی به نام الاژیتانین است که به کاهش التهاب در بدن و صیانت از سلول های مغزی در مقابل صدمه های اکسیداتیو و رادیکال های آزاد کمک نماید. آنتی اکسیدان ها همینطور می توانند به کاهش فشار اکسیداتیو مغز و بهبود عملکرد مغز و حفظ حافظه و تمرکز کمک کنند. اعتقاد بر اینست که الاژیتانین ها ترکیبی به نام urolithin A در روده تولید می کنند که به سبب توانایی آن در کاهش التهاب در مغز و تأخیر در شروع بیماریهای شناختی مورد مطالعه قرار گرفته است. برخی از تحقیقات نشان داده اند که مصرف انار با افزایش بقای سلول های مغز به بهبود عملکرد حافظه و کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای در رابطه با مغز، مانند بیماری آلزایمر و پارکینسون کمک نماید. محتوای پتاسیم و ویتامین C در انار هم می تواند به حفظ سلامتی عمومی سیستم عصبی کمک نماید.
منبع: snacu.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب