مراقبت و کنترل در حاملگی های پرخطر چگونه است؟

مراقبت و کنترل در حاملگی های پرخطر چگونه است؟

به گزارش اسنک، عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا با اشاره به اینکه حاملگی پرخطر به حاملگی هایی گفته می شود که به علت وجود یک یا چند عامل خطر به مراقبت های خاص نیاز دارند، راهکارهای مراقبت و کنترل در این نوع از حاملگی ها را شرح داد.


به گزارش اسنک به نقل از ایسنا، دکتر زهره داودی مقدم در این خصوص، اظهار داشت: وقتی که حاملگی طبیعی و نرمال رخ می دهد، تمام اندام های بدن، همچون قلب، ریه، روده ها، مجاری ادراری و غیره، گرفتار تغییرات متعدد می شوند. رحم که عضوی کوچک با وزن چند گرم است، آغاز به رشد می کند، تا جایی که تمام فضای شکم را پر می کند و به ارگان های اطراف فشار وارد می نماید. بدن مادر این تغییرات و فشارها را تحمل می کند تا دوران حاملگی طی شود و بعد از زایمان، بدن به حالت عادی بازگردد.
وی افزود: وقتی از حاملگی پرخطر صحبت می نماییم، یعنی مشکلاتی غیر از این مشکلات و فشارهای معمول وجود دارد. می دانیم که با پیشرفت و توسعه علم پزشکی و عرضه خدمات کنترل حاملگی از جانب متخصصان زنان و زایمان شاهد کاهش چشم گیر عوارضی همچون مرگ مادر، مرگ جنین و ناهنجاری های جنینی بوده ایم که متأسفانه در گذشته بسیار رایج بود. این مساله لزوم و اهمیت مراقبت های حاملگی را به خوبی آشکار می کند. حال، در مورد حاملگی های پرخطر، کنترل و مراقبت های حاملگی اهمیتی دوچندان می یابد؛ چونکه مشکلی وجود دارد که به یک برنامه مراقبتی خاص نیاز دارد.
این متخصص زنان و زایمان ضمن اشاره به این که حاملگی پرخطر می تواند ناشی از مشکلات مادر یا مشکلات در ارتباط با جنین و حاملگی باشد، توضیح داد: عواملی مثل سن بالاتر از ۳۵ سال یا کمتر از ۱۸ سال مادر، چاقی مفرط (شاخص توده بدنی بالاتر از ۳۵) یا لاغری مفرط (شاخص توده بدنی پایین تر از ۱۸) مادر، ابتلای مادر به بیماری های زمینه ای مانند دیابت، فشار خون، صرع، بیماری کلیوی و بیماری های خودایمنی و اعتیاد مادر به الکل یا مواد مخدر همچون عواملی اند که یک حاملگی را تبدیل به حاملگی پرخطر می کنند.
این عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا، اضافه کرد: همچنین، امکان دارد مشکلاتی در خود حاملگی و جنین وجود داشته باشد که حاملگی را در دسته پرخطر قرار دهد. برای نمونه، حاملگی دو یا چند قلویی، سابقه سقط مکرر، سابقه زایمان زودرس، حاملگی حاصل از روش های کمک باروری، کند بودن رشد جنین، مشکلات جفتی و کم یا زیاد بودن مایع آمنیونیک از این جمله اند.
بنابراعلام روابط عمومی مرکز درمان ناباروری ابن سینا، ایشان در ادامه تصریح کرد: مراقبت های حاملگی در حاملگی های پرخطر بر مبنای عامل خطر مشخص می شود و یک نسخه یکسان برای مراقبت های حاملگی های پرخطر وجود ندارد. برای نمونه، اگر حاملگی ای به علت دوقلویی بودن پرخطر باشد، احتمال بروز عوارضی مانند مشکلات جفتی، اختلالات رشد جنین ها، زایمان زودرس و سقط بیشتر است و به همین دلیل، ویزیت ها، اطلاعات، اقدامات و مراقبت های خاص خویش را می طلبد. اما اگر پرخطر بودن حاملگی ناشی از دیابت مادر باشد، عوارض احتمالی آن متفاوت و در نتیجه، روند و نوع کنترل و مراقبت های حاملگی متفاوت می باشد.
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا در انتها خاطرنشان کرد: خیلی مهم است که پزشک خانم آبستن را با عنایت به شرایط و دانش او، از مشکلات و عوارض احتمالی حاملگی آگاه کند و به او آموزش دهد که به چه علائمی توجه کند، در صورت بروز چه مشکلاتی به پزشک یا بیمارستان رجوع کند و در چه فواصلی ویزیت شود. در این صورت، خانم آبستن با پزشک همکاری می کند و پزشک می تواند بر مبنای عامل خطر، یک برنامه کنترل و مراقبت متناسب و اثربخش را دنبال کند تا خانم آبستن به سلامت حاملگی را بپیماید و حاملگی به تولد نوزاد سالم بینجامد.




منبع:

1402/10/30
13:36:47
5.0 / 5
479
تگهای خبر: آموزش , بدن , برنامه , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
اسنک در خانه
اسنک snacu.ir